اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های افغانستان از حوزه هنری بازدید كرد

خبرگزاری شبستان: اعضای اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های افغانستان پس از بازدید از حوزه هنری نشستی صمیمانه با مسئولان رسانه‌ای و مدیران ستادی حوزه هنری داشتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، فقیر احمد میونه، رئیس اجرایی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های افغانستان در سخنانی با بیان اینكه با اتفاقات تازه در ایران آشنا شده‌ایم، اظهار كرد: دیدار از ایران باعث شد تا پیشرفت و توانمندی‌های این كشور به ویژه در عرصه رسانه و فرهنگ و هنر را ببینم و در هر نقطه از افغانستان كه باشم، به زیبایی های ایران فكر می كنم و توان كار كردن بیشتری می گیرم.

 

وی ادامه داد: فیلم‌های مستند و كوتاهی كه امروز برای ما به نمایش درآمد، تصویر بلندی از وطن‌پرستی بود و از خداوند منان برای سازندگان این فیلم ها موفقیت های بیشتر را آرزو می كنم. آرزو می كنم همكاری‌های ما در ایران، پل ارتباطی برای نسل های آینده افغانستان باشد.

 

محمد رحمتی، مدیر مسئول شبكه تلویزیونی تمدن، نیز با بیان اینكه اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های افغانستان از فضای باز و منعطفی برخوردار است، اظهار كرد: با وجود تنوع و تكثر عقاید سیاسی و فرهنگی در اعضای این اتحادیه، اما مجموعه ای همگرا به لحاظ صنفی هستیم و تصور می كنم گستره وسیعی برای همكاری با نهادها و سازمان های فرهنگی و هنری در ایران داریم.

 

محمدتقی حیدری، رئیس موسسه فرهنگی نما رسانه، نیز ضمن معرفی موسسه فرهنگی نما رسانه افغانستان، گفت: حدود یك سوم شعرهایی كه در شب شعرهای این موسسه در كشور افغانستان خوانده می‌شود، از آثار فاضل نظری است و من همیشه تصور می‌كردم ایشان شاعری پیرمرد با محاسن سفید هستند و خوشحالم كه می بینم شاعری جوان این اشعار را سروده است.

 

فاضل نظری، معاون هنری حوزه هنری، نیز در ادامه این نشست با بیان اینكه دوستان صمیمی از كشور افغانستان دارم، اظهار كرد: همان طور كه ممكن است افغان‌ها به سبب تبلیغات منفی دشمن، تصور صحیحی از ایران نداشته باشند، مردم ایران نیز اغلب تصورشان از شرایط كشور افغانستان درست نیست و معرفی صحیح فرهنگ ها و تمدن‌ها، كار هنر است.

 

وی افزود: سیاسیون مرزها را می‌سازند و كار اهل فرهنگ و هنر این است كه این مرزها را از میان بردارند و ملت‌ها را به هم نزدیك كنند. می‌توان از راه دوستی فاصله‌ها را كم كرد. همه چیزی كه به آن افتخار می‌كنیم زبان فارسی است و فرهنگ و خط دو كشور هم مشترك است و اشتراكات ایران و افغانستان امری بدیهی است.

 

معاون هنری حوزه هنری همچنین گفت: امیدوارم روزی آسیبی كه به افغانستان می رسد و پیكره فارسی زبانان را پر از درد كرده است، تمام شود و این كشور بتواند خود را بازسازی كند. روحیه ها و ذهن ها نباید از بین رود و شما مدیران رسانه ها در افغانستان تلاش می كنید كه روح ها را زنده نگه دارید. شما با كار تلویزیونی جان ها و روح ها را زنده نگه می دارید. شاید كار شما نگه داشتن یك شمع در دل تاریكی باشد و درست است كه نمی توانید روشنایی كامل را به مردم بدهید، اما تفاوت روشنایی و تاریكی را نشان می دهید.

 

احسان كاوه، مدیر مركز مطالعات و تولیدات تلویزیونی و انیمیشن موسسه سوره سینمایی مهر، نیز با تاكید بر اینكه مرزها و اسامی كه بر كشورها قرار می دهند، نمی‌تواند برادری را از ما بگیرد، اظهار كرد: ما همه مسلمان و هم‌زبان هستیم و این ها مرز ندارد. البته مشكلاتی در عرصه فهم مشترك بین دو كشور به وجود آمده و اهالی فرهنگ و هنر باید این مشكلات را از میان بردارند.

 

وی تصریح كرد: بستر همكاری با حوزه هنری مهیا است و معتقدم كشوری كه در حال بازسازی خود است، نیاز دارد به نسل جوانش بگوید كه چه تاریخی داشته است.

 

محسن یزدی، مدیر مركز مستند سوره، نیز گفت: آمادگی داریم تا در موضوعاتی همچون شناخت ایران و افغانستان و زبان مشتكر فارسی دو كشور به تولید برنامه های مشترك بپردازیم.

 

وی همچنین گفت: برخی جشنواره های خارجی تلاش می كنند چهره ای از كشور افغانستان نشان دهند كه با واقعیت آن متفاوت است و دل انسان از دیدن چنین تصویری می گیرد. باید با نشان دادن خوبی ها و چهره خوب، بدی ها را از بین برد.

 

در این نشست شخصیت‌هایی همچون فقیر احمد میونه رئیس اجرایی رادیو و تلویزیون، شفیق الله شایق رئیس شبكه تلویزیونی شرق، سید عبدالحمید حسرت مدیر مسئول شبكه تلویزیونی سم، امان الله خلیل یار رئیس رادیو و تلویزیون ولایت، عبدالرحیم دانش رئیس روابط عمومی شبكه تلویزیونی وطن، صدیق احمدزاده مدیر شبكه تلویزیونی طلوع، شیما وفا گزارشگر بخش اجتماعی و فرهنگی رادیو دری مشهد، محمد رحمتی مدیر مسئول شبكه تلویزیونی تمدن، محمدتقی حیدری رئیس موسسه فرهنگی نما رسانه و عبدالحمید مقری مدیر شبكه تلویزیونی وطن حضور داشتند.

 

اعضای هیئت رسانه ای كشور افغانستان در بدو ورود خود به مزار شهدای گمنام حوزه هنری رفتند و ادای احترام به این شهدای دفاع مقدس كردند. همچنین آن‌ها از گالری‌ها، گنجینه آثار تجسمی، كتابخانه جنگ و فروشگاه كتاب حوزه هنری بازدید كردند.

کد خبر 581570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha