به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الغدیر، با آغاز مرحله دوم عملیات آزادسازی موصل، نیروهای امنیتی عراق پیشروی خود را به سمت موصل ادامه می دهد، به طوری نیروهای تیپ نهم زرهی از سه محور شهرستان الحمدانیه در شرق موصل را محاصره کردند و توانستند بر الحمدانیه مسلط شوند و پرچم عراق را بر فراز ساختمان فرمانداری الحمدانیه به اهتزاز درآورند.
تعدادی از تروریستهای داعش از جمله سرکردهای برجسته شان در این عملیات به هلاکت رسیدند و تعدادی از عناصر داعش توانستند به مرکز شهر موصل فرار کنند.
نیروهای امنیتی دیگر عراق نیز توانستند روستای الجونیه وابسته به منطقه الشورة در استان نینوا را از وجود تروریستها پاک کنند و آن را آزاد کنند.
یک منبع آگاه عراقی گفت: بیش از 100 خانوار از ساکنان این روستا از سوی تروریستهای داعش اسیر شدند که نیروهای امنیتی آنها را آزاد کردند.
در همین راستا، نیروهای عراقی با پیشروی به سمت موصل توانستند روستاهای «الصعویة» و «المهندس» در جنوب موصل را آزاد کنند و نیروهای نظامی بسیاری برای پیشروی داخل این شهر اعزام کردند.
جنگنده های ارتش عراق کاروان بزرگ داعش را در مرز عراق سوریه که تلاش می کردند به سمت رقه فرار کنند، هدف قرار دادند.
این درحالی است که نیروهای بسیج مردمی(حشد الشعبی) با تکیه به شبکه ها و پایگاه های رسمی به انتقال اخبار پیروزی نیروعای عراقی در محورهای مختلف عملیات اقدام می کنند.
در همین راستا، نیروهای پیشمرگه کرد نیز توانستند به طور کامل بر 9 روستا در شرق شهر موصل مسلط شوند.
استفاده داعش از بمب شیمیایی
از سوی دیگر مسئولان آمریکایی امروز اعلام کردند: واشنگتن پیش بینی می کند که عناصر داعش برای حفظ موصل و مقابله با شکست در این شهر از سلاح های شیمیایی استفاده کند.
اگرچه مسئولان امریکایی گفتند که توانایی فنی داعش برای گسترش اینگونه سلاح ها بی نهایت محدود است.
یکی از مسئولان آمریکایی اعلام کرد: نیروهای آمریکایی جمع آوری ترکش خمپاره های مورد استفاده داعش را آغاز کرده است تا آنها را مورد آزمایش قرار دهد، زیرا احتمال می رود مواد شیمیایی مانند گاز خردل در آنها وجود داشته باشد.
نیروهای آمریکایی تاکید کردند که در پنجم اکتبر داعش نیروهای محلی را هدف قرار داد که بررسی مهمات استفاده شده از وجود گاز خردل درآنها حکایت داشت.
مسئولان آمریکایی اعتقاد ندارند که داعش تاکنون در توسعه سلاح شیمیایی با اثرات کشنده موفق بودند و این مسئله به این معناست که سلاح های سنتی همچنان تهدیدی خطرناک در پیشروی نیروهای عراق و کرد و مستشاران خارجی به شمار می آید.
پنج هزار نیروی آمریکایی در عراق وجود دارد که بیش از 100 نفر از آنها به همراه نیروهای عراقی و پیشمرگه کرد در حمله موصل مشارکت دارند.
گفتنی است، عملیات آزادسازی موصل از دست داعش از ساعات ابتدایی دوشنبه آغاز شده و نیروهای عراقی شامل ارتش، داوطلبان شیعه، مبارزان سنی و همچنین نیروهای پیشمرگه کُرد از سه محور جنوبی، شرقی و شمالی پیشرویهای سریع و چشمگیری علیه تروریستها داشتهاند.
نظر شما