بعد از افغانستان؛ هند و ژاپن همکار ایران برای توسعه بندرچابهار

خبرگزاری شبستان:بندر چابهار از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته است؛ برنامه توسعه این بندر در حال حاضر با افغانستان در حال انجام است و در همین راستا ایران از همکاری هند و ژاپن در طرح توسعه بندر چابهار استقبال می کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: منطقه آزاد چابهار با مساحت ۱۴ هزار هکتار در منتهی‌الیه جنوب شرقی ایران در ۲۵ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۶۰ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی در شرق خلیج چابهار و در کنار آبهای دریای عمان قرار دارد. این منطقه به‌وسیله شبکه حمل و نقل زمینی و هوایی از شمال به کشورهای آسیای میانه و افغانستان، از شرق به پاکستان و از جنوب به اقیانوس هند اتصال می‌یابد. دسترسی مستقیم به آبهای آزاد و قرارداشتن در خارج از خلیج فارس و همین‌طور عدم آسیب پذیری در مواقع بروز بحران، موقعیت استراتژیکی را برای ایجاد یک گذرگاه ارتباطی بین کشورهای آسیابی میانه و سایر کشورهای جهان فراهم آورده‌است. بنا بر نظر سازمان ملل، چابهار یکی از مهمترین راه‌های کریدور شرق-غرب و جنوبی‌ترین راه این کریدور است.

 

بنابراین گزارش، بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته است. این بندر به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد از سوی دیگر این بندر به علت نزدیکی به کشورهایی نظیر افغانستان، پاکستان و آسیای میانه در آینده ای نزدیک با اتصال به شبکه ریلی کشور اهمیت ویژه ای در ترانزیت کالا به این کشورها خواهد داشت.

 

این گزارش می افزاید: در سال 1352 طرح جامع تاسیس بندر چابهار مطرح و قراردادهای تاسیس با پیمانکار آن مربوطه منعقد شد و پس از انقلاب اسلامی به دلیل کمبود منابع مالی بخشی از طرح به تعویق افتاد و بخشی از طرح شامل اسکله نصب سریع و موج شکن آغاز و به انجام رسید. عملیات اجرایی بندر شهید کلانتری که یکی از دو بندر مهم چابهار است از سال 62 بطور جدی آغاز و با تکمیل 4 پست اسکله فلزی در سال 62 به بهره برداری رسید و بندر شهید بهشتی نیز به عنوان دومین بندر مهم چابهار در سال 61 با توجه به شرایط خاص حاکم بر خلیج فارس ( جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران ) و با تاکید دولت بر لزوم داشتن بندر در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس احداث شد. در حال حاضر اجرای طرح های زیربنایی در بندر ترانزیتی چابهار پس از امضای موافقت نامه سه جانبه میان ایران، هند و افغانستان، سرعت گرفته است و در کنار همکاری های افغانستان برای توسعه این بندر؛ کشورمان از همکاری هند و ژاپن در طرح توسعه بندر چابهار استقبال می کند.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نوشته است: "مشارکت ژاپنی ها با هند در طرح توسعه بندر چابهار باعث تسریع در اجرای این طرح است. ایران از همکاری دهلی نو و توکیو در طرح توسعه بندر چابهار استقبال می کند. اگزیم بانک به عنوان تامین کننده خطوط اعتباری 150 و 85 میلیون دلاری طرح توسعه بندر چابهار، می تواند هماهنگی لازم را برای مشارکت مالی ژاپن در طرح توسعه چابهار ایجاد کند.

 

یادآور می شود: طرح توسعه بندر چابهار با زمان بندی در نظر گرفته شده در حال اجرا است.

کد خبر 581538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha