ساخت بازی رایانه ای جنگی پرهزینه است/ با بازار یارانه ای نمی توان بازار گیم جهان را فتح کرد

خبرگزاری شبستان:کریمی قدوسی با بیان اینکه بازی‌های رایانه‌ای دفاع مقدسی ما به پای بازی‌های جنگی خارجی نمی‌رسد، گفت: بازی رایانه‌ای یکی از پرقابلیت‌ترین ابزارها برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس است.

حسن کریمی قدوسی، مدیرعامل بنیاد بازی‌های رایانه‌ای در پاسخ به این سوال که بازی رایانه‌ای تا چه اندازه می توانند در معرفی فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان تاثیرگذار باشند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: یکی از پرقابلیت‌ ترین ابزاری که می توان با آن فرهنگ دفاع مقدس را ترویج داد، بازی های رایانه ای است. این بازی ها ظرفیت بالایی دارند. در خیلی از بازارها بحث جنگ و بازی های جنگی مطرح است. تجربه کشورهای مختلف نشان داده است که از این رسانه به بهترین نحو ممکن استفاده می کنند. کشورهای خارجی برای معرفی جنگ های خود و خاطراتی که در آن سالها داشتند از بازی های رایانه ای کمک می گیرند. این اتفاق در کشور ما هم افتاده است و بهتر از این هم می تواند بیفتد.

 

کریمی قدوسی در پاسخ به این سوال که چقدر در معرفی فرهنگ دفاع مقدس در قالب بازی های رایانه ای موفق بودیم، اظهار داشت: در این زمینه یک مشکل اصلی وجود دارد و آن این است که بازی های جنگی ذاتا بازی های پرخرج هستند چون هزینه تولید آنها بالاست. بازی های پرخرج برای بازار کامپیوتر منتشر می شوند. بازار کامپیوتر ما یک «بازار یارانه ای» و «بازار غیر واقعی» است به همین دلیل جوانان بازی ساز ما نمی توانند بازی بسازند و به راحتی عرضه کنند بلکه حتما باید بنیاد بازی های رایانه ای قانون گذاری و سیاست گذاری کند تا این بازی ها منتشر شود.

 

وی با بیان اینکه یکی دو بازی خوب موبایلی دفاع مقدسی ساخته شده است، عنوان کرد: ابهت جنگ، جلوه های واقعی جنگ و نمایش واقعیت های آن قطعا از طریق بازی های کامپیوتری منتقل می شود تا بازی های موبایلی. مشکل این است که هزینه ساخت بازی های کامپیوتری دفاع مقدسی بالاست. در نتیجه صرفا باید به سمت سفارش دادن برویم. چون قانون کپی رایت رعایت نمی شود ما به این سمت می رویم که سفارش دهنده باشیم.

 

مدیرعامل بنیاد بازی های رایانه ای در مورد کیفیت بازی های رایانه ای تولید داخل بیان کرد: متاسفانه ما از نظر تکنیک هم مشکل داریم. تکنیک ما هیچ وقت در بازی های کامپیوتری به پای بازی های جنگی کشورهای خارجی نمی رسد. شاهدش این است که معروف ترین بازی جنگی که در خارج کشور ساخته می شود، "کال آو دیوتی" (call of duty) است که همه مردم نام آن را شنیده اند. ساخت یک نسخه این بازی 250 میلیون دلار هزینه برده است در حالی که ما در داخل کشور نهایتا 400 تا 500 میلیون تومان می توانیم هزینه کنیم. البته کسی که برای ساخت بازی در خارج از کشور 250 میلیون دلار هزینه کرده است، 1.2 میلیارد درآمد داشته است. ظرفیت حمایتی دولتی، سازمانی و ارگانی تا یک جایی جلو می آید و از یک جایی به بعد کلا نمی شود در این زمینه کاری کرد. متاسفانه باید گفت که ما در بازار مشکل عرضه داریم.

 

کریمی قدوسی با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر از بازی سازان دفاع مقدس از سوی بنیاد بازی های رایانه ای تصریح کرد: چندین سال است که در بنیاد بازی های رایانه ای مراسم تقدیر از بازی سازان دفاع مقدس را برگزار می کنیم که امسال هم این مراسم همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار شد. برخی از این محصولات را خود بنیاد سفارش داده است. بنیاد بازی های رایانه ای همیشه به حوزه دفاع مقدس توجه داشته است و سعی کرده که از این بازی سازان حمایت کند.

 

مدیرعامل بنیاد بازی های رایانه ای بازی در پاسخ به این سوال که آیا بنیاد بازی های رایانه ای حمایتی از برخی بازی ها با رویکرد خاصی دارد به شبستان گفت: حمایت ما بیشتر در بحث محتوایی است. در بحث وام دادن و امتیاز بیشتر قایل شدن، یعنی ساخت بازی در برخی از موضوعات در امتیاز آنها لحاظ می شود. متاسفانه اگر در ایران بگوییم از یک محتوای خاص حمایت می کنیم، 300 شرکت می آیند و می گویند که ما می خواهیم با این محتوا بازی بسازیم و از ما حمایت کنید. ما باید جلوی این را بگیریم. ما باید سعی کنیم چیزی ساخته شود که توانایی اش توسط آن شرکت وجود داشته باشد که این مسئله کار ساده ای نیست. در مورد ساخت بازی با موضوع دفاع مقدس، امتیاز بیشتری برای آن بازی لحاظ می کنیم.

 

مدیرعامل بنیاد بازی های رایانه ای در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون بازی با موضوع دفاع مقدس ساخته شده است که توجه بنیاد را جلب کرده باشد، اظهار داشت: بله خوشبختانه چنین بازی هایی ساخته شده است که می توانم به بازی های " عملیات انهدام "و " هشتمین حمله " اشاره کنم.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 581347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha