به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز و به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز(۲۶مهر) در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: رهبری کتاب را مبدا و عصاره تمدن بشری می دانند و به جرأت می توان گفت؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در عرصه تولید کتاب افتاده، چنانکه بیش از یک میلیون عنوان کتاب پس از انقلاب منتشر شده است.
صالحی ادامه داد: یکی از از افتخارات انقلاب اسلامی این است که نظام بستری را فراهم کرد تا میزان انتشار کتاب افزایش قابل توجهی داشته باشد، از سوی وزارت ارشاد برای رونق کتاب و کتابخوانی اقدامات مختلفی را انجام داده است؛ هر چند بایستی تمامی عوامل را باید در کنار یکدیگر مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه تنها ۱۶ درصد بودجه دولت در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از این بودجه در امور جاری و بخشی نیز در اختیار مؤسسات و نهادهای فعال فرهنگی قرار می گیرد، از این رو باید اقدامات وزارتخانه را در حد ۱۶ درصد بودجه دولت ارزیابی کرد.
صالحی ادامه داد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه سال اخیر بیش از ۴۳ میلیارد تومان کتاب خریداری و به کتابخانه ها اهدا کرده است، ضمن اینکه 6 میلیارد تومان کتاب از ناشران استانی از سوی ادارات کل استانها خرید شده است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در این مدت؛ تلاش داشته ایم، دیپلماسی فرهنگی با کشورهای مختلف جهان با محوریت کتاب و نشر مکتوب داشته باشیم، ضمن اینکه بیش از ۷۰ نمایشگاه کتاب استانی با هدف ارتقای فرصت دسترسی ارزان به کتاب در سراسر کشور برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه های کتاب به عنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی شناخته میشوند، افزود: نمایشگاه کتاب تبریز برای تمامی ناشران کشور و علاقه مندان فرهنگ مکتوب، یک رویداد فرهنگی ویژه از جهات مختلف شناخته می شود، بعد از نمایشگاه تهران، همواره نمایشگاه کتاب تبریز جایگاه ویژه ای داشته و اقتصاد نمایشگاه تبریز همواره برای ناشران قابل توجه بوده است.
صالحی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تبریز از نظر میزان بازدیدکننده نیز بعد از نمایشگاه تهران در رتبه دوم کشوری قرار دارد، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه تنها نمایشگاه بینالمللی است که در یک استان غیر از تهران برگزار می شود، و این امر نشان از سابقه فرهنگی، تمدنی و اجتماعی این شهر دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از هر ۶۰ هزار کتاب و در سه سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار عنوان کتاب به چاپ رسیده است، افزود: بیش از نیمی از این تعداد کتاب، چاپ اولی بوده اند که نشان می دهد روند نشر آثار مکتوب در سال های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.
نظر شما