به گزارش خبرگزاری شبستان ،نشست مشترکی با حضور عبدالرحیم فیروززاده، مدیر کل امور بینالملل فرهنگستان هنر، مسعود ناصری سرپرست موسسه صبا، آمادو مودی دیال، سفیر جمهوری مالی و رییس گروه سفرای آفریقایی مقیم تهران و علی بخشی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بورکینافاسو و بنین در محل فرهنگستان هنر برگزار شد.
در ابتدای این نشست، عبدالرحیم فیروز زاده، مدیرکل امور بینالملل فرهنگستان هنر، نسبت به فعالیتهای فرهنگستان توضیحات مبسوطی ارائه کرد.
وی سپس در خصوص همکاریهای بین فرهنگستان هنر و کشورهای آفریقایی تصریح کرد: «هنر جهان مسلمان و ناشناخته آفریقا جزو الویتهای فعالیت بینالملل فرهنگستان هنر محسوب میشود و از این زاویه چندین سال است که تلاش میکند تا با کشورهایی که دارای مراکزی با ساختار مشابه فرهنگستان هنر باشند، همکاریهای جدی را آغاز نماید.»
فیروززاده خاطر نشان کرد: «فعالیتهای تعریف شده فرهنگستان هنر در سطح آکادمیک است از این روی هدف ما، ایجاد نگاهی عالمانه و عامدانه از هنرکشورهای آفریقایی در کشور خودمان است. بدین صورت که نگاه و اهداف ما در سطح عادی کوچه و خیابان نیست، گرچه معتقدیم هنر از همان کوچه و خیابان ناشی میشود و از این زاویة دید فرهنگستان هنر، با همکاری برخی سازمانهای ملی کشورمان و گروه سفرای آفریقایی مقیم ایران، علاقهمند به همکاری در جهت یک رویداد هنری است.»
پس از وی، آمادو مودی دیال، سفیر جمهوری مالی و رییس گروه سفرای آفریقایی مقیم تهران در خصوص فرهنگ غنی دو کشور سخنان خود را آغاز کرد و بیان داشت: «فرهنگ و هنر قاره آفریقا غنی، بزرگ و متنوع است و زندگی روزمره مردم با هنر عجین شده و چون کشور ایران نیز از فرهنگ و هنر غنی برخوردار است، این همکاری بسیار پر ثمر به نظر میرسد.»
سپس وی به فعالیتهای هنری و برگزاری نمایشگاههایی که گروه سفرای آفریقایی مقیم و همسرانشان با همکاری وزارت امور خارجه در ایران انجام دادند، اشاره کرد و تصریح نمود: «مردم آفریقا هنرشان را با مضامین عرفانی خلق میکنند و چنانچه جزییات و ابعاد همکاری برای طرفین مشخص شود، میتوان این هنرها را در ایران به نمایش گذاشت.»
بر اساس این گزارش،مسعود ناصری، سرپرست موسسه صبا نیز در خصوص خواستگاه هنر آفریقا سخنان خود را آغاز کرد. وی عنوان داشت: «کشورهای آفریقایی علیرغم مشکلاتی که داشتند، توانستند هنرشان را صادر کنند؛ به طوریکه هنرمندان اروپایی قرن بیستم، تحت تاثیر هنر آفریقا، آثاری را خلق کردند که در تاریخ هنری شان به ثبت رسیده است.»
وی نسبت به انگیزه اصلی فرهنگستان هنر متذکر شد:« هنرمندان ما از هنرهای غربی باخبرند ولی متاسفانه از هنر آفریقا اطلاعات زیادی وجود ندارد. البته این شامل تنها آفریقا نمیشود، بلکه برخی از کشورهای همسایه ایران را نیز در بر میگیرد. به همین منظور ما خواستار برگزاری نمایشگاهی در قالب مجسمهها، صورتکها و لباسهای آیینی مرتبط با صورتکها در فرهنگستان هنر هستیم.»
ناصری در همین زمینه ادامه داد: «پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه به دلیل وجود تعدادی از آثار صورتک، مجسمه و... است که در گنجینه موسسه صبا موجود است و علاقهمندیم بدانیم پیشینه تاریخی که در خصوص این گونه آثار وجود دارد، به چه دورهای برمیگردد و در واقع فلسفه آیینی و معانی کاربرد آنها را نیز دریابیم.»
بنا بر گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر،سرپرست موسسه صبا در خصوص نحوه برگزاری این نمایشگاه افزود: «چگونگی برگزاری این برنامه ترکیبی از نمایشگاه نشست پژوهشی است. در نمایشگاه ارایة آثاری چون فیلم، عکس، مجسمه، صورتکها، به همراه لباسهای مربوط به آنها در نظر است، همچنین در نشست تخصصی، سخنرانی توسط محققین و پژوهشگران هنر آفریقا در نظر گرفته شده است. به همین منظور خواهان شرکت چند محقق آفریقایی در این نشست پژوهشی نیز هستیم.»
گفتنی است،در پایان جلسه از حضور و مشارکت وزارت امور خارجه قدردانی و مقرر شد تا آماد و مودی دیال سفیر جمهوری مالی و رییس گروه سفرای آفریقایی مقیم تهران با دیگر سفرای مقیم در تهران در خصوص چگونگی همکاری با فرهنگستان هنر مذاکره نماید و طرفین متذکر شدند تا برای برگزاری هرچه بهتر این برنامه از همین روز همکاری خود را آغاز کنند.
پایان پیام/
نظر شما