به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، یکی از شیرینترین خاطرات زوجهای جوان در زندگی مشترکشان به دنیا آمدن فرزند برای آنهاست، در این میان اجرای سیاستهای راهبردی جمعیت برای آشنایی هر چه بیشتر زوجهای جوان با فرایند فرزند آوری برای زوجهای جوان اهمیت زیاد دارد.
مسئولان در همایش تبیین سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک تأکید کردند و از اجرای برنامه های ویژهای برای حمایت از زوجهای نابارور خبر دادند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، در این همایش، گفت: دو برنامه برای حمایت از زوجهای نابارور انجامشده که یکی آموزشهای لازم برای پیشگیری از ناباوری اولیه و دیگری بحث درمان است که در این در این طرح، خانوادههایی که دفترچه دارند و در مراکز دولتی میخواهند خدمت بگیرند تا 85 درصد این خدمات بهصورت رایگان ارائه میشود.
محمد اسماعیل مطلق، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران در دوره بارداری و شیردهی، تقویت موسسههای حمایتی ذیربط، پوشش بیمهای هزینههای زایمان و درمان ناباروری زنان و مردان و آموزش مهارتهای فرزند پروری را از برنامههایی عنوان کرد که باید در صدر توجه مسئولان نهادها و دستگاههای مختلف مرتبط قرار گیرد.
وی، بابیان اینکه سن ازدواج بین چهار تا 6 سال و در برخی مناطق تا 10 سال نیز افزایشیافته است، ابراز کرد: باید با برنامهریزی درست، سن ازدواج را تا 2 سال کاهش داده و زمینه فرزند آوری زوجهای جوان را با ارائه بستههای حمایتی و خدماتی بهویژه برای زوجهای نابارور فراهم کنیم.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: در طرح برکت در مناطق محروم خانوادههای که نابارور هستند، شناساییشده و با هزینه مرکز برکت این کار بهصورت رایگان برای این زوجهای جوان انجام میشود.
علی دل پیشه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، در این همایش، اظهار کرد: آمارها حکایت از آن دارد که میزان فرزند آوری در ایلام نسبت به میانگین کشوری کمتر است.
وی، بابیان اینکه باید با پیروی از سیاستهای تعیینشده از سوی رهبر معظم انقلاب در زمینه فرزندآوری و جمعیت حرکت کنیم، تصریح کرد: میبایست برنامههایی جامعی برای فرزند آوری در استان ایلام اجرا شود.
استاندار ایلام، اجرای سیاستهای تشویقی را عامل مهم و مناسبی را برای افزایش فرزند آوری برای استان اعلام کرد و گفت: داشتن جمعیت جوان فرصت مناسبی برای توسعه کشور فراهم میکند.
دکتر راضی ناصری فر، دبیر این همایش هم، خاطرنشان کرد: بهطورکلی در زمینه نرخ باروی باید به سطح جانشینی 2.1 دهم برسیم و بر اساس آمارهای سال 95 که داشتهایم این رشد به حدود 1.86 رسیده است که باید در این رابطه، ارگانها و نهادهای استان، همکاری نزدیکی داشته باشند تا بتوانیم به این هدف دسترسی پیدا کنیم.
نظر شما