محبت خداوند از راه های جلوگیری وسوسه شیطان است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: یکی از راه‌های جلوگیری از وسوسه شیطان محبت خداوند است، اما انگیزه شکر حقیقی و رسیدن به مقام واقعی شکر که مطلوب خداوند است کار مشکلی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله محمدتقی مصباح‌ یزدی در ادامه سلسله جلسات تفسیر ماه مبارک رمضان که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با تاکید بر ضرورت مبارزه دائمی انسان با نفس خویش اظهار داشت: بخش عظیمی از مباحث اخلاقی در مورد رسیدن به عالی ‌ترین درجه توحید و عبودیت است که آیات و روایات بسیاری نیز در این زمینه وجود دارد.

 

وی افزود: بخش دیگری از اخلاق که جنبه کاربردی آن بیشتر است، راه آسان تری را برای پیمودن مسیر کمال در اختیار انسان قرار می ‌دهند و این مسئله همانند نشان دادن نزدیک ‌ترین مسیر رسیدن به قله به کسی است که در دامنه آن ایستاده است.

 

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: بسیاری از افراد کمال واقعی را می ‌شناسند اما راه رسیدن به آن را نمی‌ دانند، بیاناتی که ائمه اطهار(ع) در رابطه با مفاهیم اخلاقی داشته‌اند در رابطه با کمک به همین افراد است تا راه صحیح و آسان را انتخاب کنند.

 

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های جلوگیری از وسوسه شیطان محبت خداوند است، ابراز داشت: یکی از ارزش‌های مهم اخلاقی مسئله شکرگزاری است، اما انگیزه شکر حقیقی و رسیدن به مقام واقعی شکر که مطلوب خداوند است کار مشکلی است و اولیا خدا نیز همواره سعی در یافتن آن داشته‌اند.

 

آیت الله مصباح یزدی، مسئله شکر در قرآن کریم را مهم ارزیابی کرد و گفت: در بسیاری از آیات قرآن، خداوند به ذکر نعمت‌هایی می ‌پردازد که در اختیار انسان قرار داده است و در پایان با عبارت "لعلکم تشکرون" توجه انسان را به این مطلب جلب می کند.‌

 

عضو مجلس خبرگان رهبری، افزود: مسئله شکر مفهوم ساده‌ای نیست، عقل انسان حکم می‌ کند که شکرگزار کسی باشد که این همه نعمت را به او داده است بنابراین باید به دنبال شناخت حقیقی او نیز برود.

 

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، با اشاره به اینکه بسیاری از افراد از ترس عذاب به عبادت خداوند مشغول هستند، اظهار داشت: مرتبه بالاتر از آن نیز تنها به دلیل شوق نعمت‌های بهشتی است اما انگیزه اصلی شکر چندان بروز نمی‌ کند.

 

وی با بیان اینکه یکی از الطاف بزرگ خداوند به انسان برانگیختن انگیزه شکرگزاری در انسان است، افزود: خداوند در آیات بسیاری این مطلب را متذکر می‌شود که شکر نعمت‌ها موجب افزایش آن شده و در مقابل کفران نعمت سبب از دست رفتن آنها می شود.

 

‌آیت الله مصباح‌ یزدی، ادامه داد: برخی افراد نه تنها شکرگزار نبوده بلکه حالتی طلبکارانه از خداوند دارند، شیطان همواره درصدد این است که انسان را به سمت کفران نعمت سوق دهد.

 

عضو خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه امام باقر(ع) برای ایجاد انگیزه شکر در انسان‌ها راهکاری عملی به جابر نشان می ‌دهد که دارای دو مرحله است، خاطرنشان کرد: در این مسیر باید ابتدا نعمت‌های کوچک و بزرگ خداوند را به خوبی شناخته و اهمیت آنها را درک کنیم اما برخی انسان‌ها به دلیل راضی نبودن نسبت به رزق تعیین شده توسط خداوند برای آنها اهمیت این مطلب را درک نمی ‌کنند.

 

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه بسیاری از افراد اعمال خود را بزرگ و ارزشمند و نعمت‌های خداوند را کوچک می‌ شمارند، تصریح کرد: این اشخاص حق معرفت نعمت‌ها را ادا نمی‌ کنند و این نوع تفکر سبب می‌ شود که از مقام شکر حقیقی فاصله بگیرند، شناخت واقعی نعمت‌ها و بزرگ انگاشتن آنها نخستین مرحله از رسیدن به مقام شکرگزاری حقیقی خداوند است و در مرحله بعد، انسان باید اعمال خود را کوچک بشمارد.

 

وی با اشاره به اینکه برای پی بردن به ارزش اعمال خود باید آنها را از نظر کیفی و کمی با عبادات و اعمال اولیا خدا مقایسه کنیم، گفت: کفران نعمت موجب سقوط ارزش‌های اخلاقی می‌شود و چنانچه اعمال انسان دارای حضور قلب نباشد حتی باید از آنها استغفار نیز کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 58081

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha