اهل بیت (ع) فقه، احکام و عقاید را طبی مطرح کردند/طب اسلامی همان دین است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی یکتا با بیان این که سبک ائمه معصومین (ع) در بیان احکام، طبی بوده است، گفت: اهل بیت (ع) فقه، احکام و عقاید را طبی مطرح کردند و طب اسلامی همان فقه، احکام و عقاید ماست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی  محمدی یکتا، کارشناس طب اسلامی امروز (25 مهر) در ششمین جلسه طب اسلامی که در دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم عنوان کرد: دید انسان در دنیا دید مادی است، درک بشر مادی است و همین مسأله می‌تواند یکی از عوامل افسردگی باشد که یکی از راه‌های علاج آن، انس با قرآن کریم است؛ انس با قرآن کریم، ضعف اعصاب و افسردگی را از بین می‌برد.

 

که سبک ائمه معصومین (ع) در بیان احکام، طبی بوده است

 

نویسنده کتاب «طب نجات بخش» اظهار داشت: امام علی (ع) می‌فرماید: «نفس خود را در عبادت فریب بده»؛ یعنی خودت را مجبور به عبادت نکن و بانشاط عبادت کن.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی یکتا گفت: سبک ائمه معصومین (ع) در بیان احکام، تعبدی نبوده، بلکه طبی بوده است؛ یعنی هر حکمی که بیان می‌کردند، دلیل و حکمتی داشته است و بر اساس طب به حلال و حرامی احکام می‌پرداختند.

 

وی افزود: در اسلام، ایستاده در شب آب خوردن مکروه است؛ زیرا به فرموده پیامبر گرامی اسلام(ص) باعث پیری می‌شود و یا امام رضا (ع) توصیه کرده اند که در میان غذا خوردن، آب ننوشیم؛ زیرا باعث مرطوب شدن بدن می‌شود و رطوبت زیاد باعث سرماخوردگی و عفونت می‌شود؛ همچنین کودکانی که در حین غذاخوردن، آب می‌نوشند، رشدشان کم می‌شود.

 

اهل بیت (ع) اخلاق را طبی بیان کردند

 

کارشناس طب اسلامی با بیان این که اهل بیت (ع) اخلاق را طبی بیان کردند، تصریح کرد: فردی که افسردگی دارد، در اثر فشار رذیله اخلاقی حسد ایجاد شده است و حسادت باعث ضعف اعصاب می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی یکتا ادامه داد: در طب سنتی برای افسردگی دمنوش بهارنارنج و زعفران توصیه شده است، اما طب اسلامی در کنار این تجویز، انسان را به مسأله اخلاق توجه می‌دهد و توصیه می‌کند که انسان بختک حسادت را از وجود خود دفع کند و دنیا در چشم او تحقیر شود.

 

وی تأکید کرد: در اسلام برای برخی احکام و مطالب ثواب و عذاب ذکر شده است که همه این‌ها توجه به سلامتی جسم دارد؛ توجه به قبر و قیامت باعث سلامتی جسم می‌شود.

 

یاد مرگ و قیامت باعث برداشته شدن آرزوهای باطل می‌شود/ اهل بیت (ع) فقه، احکام و عقاید را طبی مطرح کردند

 

نویسنده کتاب «چهل منزل تا طبابت» یادآور شد: علت افسردگی رسیدن به آرزوهای دنیایی است و یاد مرگ و قیامت باعث برداشته شدن آرزوهای باطل می‌شود و باعث سلامتی جسم می‌شود؛ به فرموده امام علی (ع)، شریف ترین بی نیازی، ترک آرزوهاست.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی یکتا با اشاره به تطبیق عقاید با طب اسلامی، گفت: اهل بیت (ع) فقه، احکام و عقاید را طبی مطرح کردند و طب اسلامی همان فقه، احکام و عقاید ماست و به طور کلی طب اسلامی همان دین است.

 

طب اسلامی، تأثیر دین بر زندگی دنیاست

 

وی با بیان این که طب اسلامی، تأثیر دین بر زندگی دنیاست، اظهار داشت: امام علی (ع) می‌فرماید که تقوا دوای درد است، تقوا باعث بینایی کوری دل و شفای بیماری جسم است؛ اگر انسان احکام و فقه را رعایت کند و عقاید اسلامی داشته باشد، سلامتی جسم تضمین است.

 

نویسنده کتاب «طب نجات بخش» بیان کرد: برخی ممکن است سوال کنند که چرا امام سجاد (ع) در کربلا بیمار شد؛ این مطالب که بیان شد، اسباب سلامتی جسم هستند، اما حکمت خدا گاهی ایجاب می‌کند به دلایل و مصالحی حجت و ولی خدا بیمار شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمدی یکتا ادامه داد: این که امام سجاد (ع) در کربلا بیمار شدند، ریشه در بی دینی و گناه مردم دارد، امام سجاد (ع) به خاطر گناه بزرگ مردم بیمار می‌شود تا ولی خدا بر روی زمین باقی بماند.

 

وی تصریح کرد: هیچ بیماری وجود ندارد، مگر به خاطر گناه؛ بیماری‌های مختلفی که امروز وجود دارد، به خاطر غیبت امام زمان (عج) است، چون این گنجینه از بشریت دور شده است، بیماری دنیا را فرا گرفته است.

 

کارشناس طب اسلامی با اشاره به انس با قرآن کریم، گفت: نگاه به قرآن عبادت است، زیرا به مرور زمان انسان به خواندن قرآن مداومت می‌کند و با قرآن کریم انس می‌گیرد.

 

کد خبر 580760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha