مذاکرات لوزان بدون اعلام نتیجه پایان یافت/ تولید نفت ایران به ۳.۶ میلیون بشکه در روز

خبرگزاری شبستان:مذاکرات لوزان بدون اعلام نتیجه پایان یافت، تولید نفت ایران به ۳.۶ میلیون بشکه در روز، برنامه لغو روادید گردشگری گروهی روسیه برای ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: مذاکرات لوزان بدون اعلام نتیجه پایان یافت، تلاش شرکت کنندگان در اجلاس لوزان برای حل بحران حلب، تولید نفت ایران به 3.6 میلیون بشکه در روز، برنامه لغو روادید گردشگری گروهی روسیه برای ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

واشنگتن باز هم مدعی حمله موشکی از یمن به ناوشکن آمریکایی شد

مقام‌های آمریکایی بامداد یکشنبه برای سومین بار طی یک هفته گذشته ادعاهای قبلی درباره حمله موشکی به «ناوشکن یواس‌اس میسون» در آبهای بین‌المللی نزدیک سواحل یمن را تکرار کردند.

دو مقام آمریکایی در گفت‌وگو با «ان‌بی‌سی‌نیوز» ضمن اعلام این خبر گفته‌اند که ناوشکن آمریکایی به دلیل اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از این حملات در امان مانده و مورد اصابت موشک واقع نشد.

در این رخداد که مطابق ادعاها در ساعات پایانی شامگاه شنبه یا بامداد یکشنبه به وقت محلی رخ داده دست‌کم یک موشک شلیک شده است.

واشنگتن در روزهای گذشته دو بار نیروهای انصارالله یمن را به حمله موشکی به این ناوشکن متهم کرده است. پنتاگون سپس در واکنش، سه سایت راداری مستقر در مناطق تحت کنترل انصارالله را هدف حمله قرار داد.

اقدام واشنگتن در حالی صورت گرفت که ارتش یمن، قبل‌تر حمله به  «یواس‌اس میسون» را تکذیب کرده بود. در همین حال، برخی تحلیل‌گران می‌گویند آمریکا به بهانه حمله به ناو خود برنامه‌هایی برای اشغال تنگه «باب‌المندب» دارد.

دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی که از فروردین‌ماه سال 94 کشور فقیر یمن را هدف حملات هوایی شدید قرار داده پشتیبانی تدارکاتی و نظارتی می‌کند.

این جنگ که عربستان سعودی آن را با هدف بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن آغاز کرد تا کنون بیش از 10 هزار کشته بر جای گذاشته است. 

مذاکرات لوزان بدون اعلام نتیجه پایان یافت

مذاکرات نیم‌روزه 9 کشور برای یافتن راه حلی برای بحران سوریه که در شهر لوزان سوئیس برگزار شد، در ساعات شبانگاهی به وقت تهران پایان یافت.

ایران، روسیه، عراق، ترکیه، اردن، مصر، عربستان و قطر در این مذاکرات شرکت داشتند.

به گفته حسین جابری انصاری معاون وزیر امور خارجه در این نشست چهار ساعت و نیمه در مورد «ابعاد انسانی، سیاسی و امنیتی بحران سوریه» بحث شده است.

لاوروف: پیشنهادهای جالبی ارائه شد

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه پیش از حضور در محل مذاکرات نسبت به نتیجه‌بخش بودن آن اظهار ناامیدی کرده بود.

با این حال وی بعد از نشست گفت طرفین بر سر حفظ ارتباط میان شرکت‌کنندگان و برگزاری دور بعدی نشست در آینده نزدیک توافق کرده‌اند.

وی همچنین گفت مشارکت‌کنندگان در نشست لوزان، پیشنهادهای جالب‌توجهی داشتند.

کری: تماس‌ها از دوشنبه ادامه می‌یابد/تبادل نظر کردیم

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا در خصوص نتیجه این نشست گفت: «نشست لوزان، دیداری مبتنی بر تبادل‌نظر و گفت‌وگوهای صریح بود.»

وی مذاکره لوزان را «بسیار سازنده» توصیف کرد، اما گفت در لحظاتی بحث بالا گرفته و در جلسه تنش پیش آمده است.

وزیر خارجه آمریکا گفت کشورهای شرکت‌کننده در نشست از روز دوشنبه تماس‌ها برای بحث در مورد گام‌های بعدی را از سر می‌گیرند.

عربستان: به توافق خاصی نرسیدیم

هیئت سعودی شرکت‌کننده در مذاکرات منفی‌ترین اظهارات را مطرح کرده و گفته‌اند که شرکت‌کنندگان در نشست «به هیچ توافقی» نرسیده‌اند.

چاووش اغلو: معارضین راه خود را از النصره جدا کنند

«مولود چاوش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه هم گفته است که کشورش در این نشست، پیشنهادهایی در خصوص آتش‌بس و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه ارائه کرده است.

وی همچنین گفت برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه به حلب، «جبهه‌النصره» باید سریعاً این شهر را ترک کند.

چاوش‌اوغلو همچنین گفته که معارضان سوری باید راه خود را از جبهه‌النصره جدا کنند.

وزیر خارجه ترکیه در خصوص نتایج مذاکرات هم اظهارنظری کلی کرده و گفته که مشارکت‌کنندگان بر سر لزوم حل سیاسی بحران سوریه توافق کرده‌اند ولی برای اعمال دور جدیدی از آتش‌بس، اتفاق‌نظری حاصل نشده است.

خبرنگار شبکه خبری الجزیره حاضر در محل مذاکرات هم گفته که مذاکرات «بی‌نتیجه» بوده است.

مهر:

تلاش شرکت کنندگان در اجلاس لوزان برای حل بحران حلب

وزیر خارجه آمریکا از تلاش شرکت کنندگان در اجلاس لوزان برای رسیدن به راه حلی برای بحران در حلب خبر داد.

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا لحظاتی پیش در اظهاراتی کوتاه در این باره به خبرنگاران گفت: شرکت کنندگان در اجلاس کنونی سوریه درباره پیدا کردن راهکاری برای حل و فصل بحران در حلب به سختی در حال تلاش هستند.

لازم به ذکر است، نشست سوریه در لوزان سوئیس با مشارکت وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان، عراق، مصر و قطر ساعاتی پیش آغاز به کار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اوپک: تولید نفت ایران به 3.6 میلیون بشکه در روز رسید

اوپک در گزارش ماهانۀ خود اعلام کرد تولید نفت خام ایران در سپتامبر ٢٠١٦ (شهریور – مهر 1395) با ٢١ هزار و ٤٠٠ بشکه افزایش نسبت به ماه قبل، به 3 میلیون و ٦٦٥ هزار بشکه در روز رسید.

همین گزارش حاکی است که تولید نفت ایران در ماه آگوست (مرداد - شهریور)، 3 میلیون و ٦٣٠ هزار بشکه در روز بود.

در گزارش ماهانۀ بازار نفت اوپک، آمار وزارت نفت ایران دربارۀ میزان تولید نفت در ماه سپتامبر که به دبیرخانۀ اوپک ارسال شده، ذکر نشده‌است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، 6 مهر با تاکید بر اینکه افزایش تولید نفت ایران متوقف نخواهد شد، گفت: «به زودی ظرفیت تولید روزانۀ نفت ایران به ۴ میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد.»

زنگنه بارها گفته‌است ایران تا قبل از بازگشت میزان تولید نفت به پیش از تحریم‌ها، در هیچ برنامۀ تثبیت تولید نفت مشارکت نخواهد کرد.

در همین راستا، اعضای اوپک در نشست اخیر خود در الجزایر در تاریخ 7 مهر برای اولین بار در 8 سال اخیر دربارۀ کاهش تولید نفت به توافق رسیدند.

براساس این توافق، اعضای اوپک باید تولید نفت خود را به میزان 700 هزار بشکه در روز کاهش دهند اما ایران از این موضوع مستثنی است.

عربستان سعودی پیش‌تر گفته بود تنها در صورت توقف افزایش تولید نفت ایران حاضر به کاهش تولید نفت خود است. با این حال تصمیم نشست الجزایر اوپک نشان داد عربستان سعودی از موضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده و پذیرفته‌ است با وجود تولید بدون محدودیت ایران، لیبی و نیجریه، سایر اعضای اوپک تولید خود را کاهش دهند.

ایران همواره تأکید دارد در حال بازپس‌گیری سهم دورانِ پیش از تحریم خود از میزان تولید اوپک بوده و هنوز خیلی زود است که بخواهد تولید خود را محدود کند.

١٤ کشور عضو اوپک هم اکنون روزانه ٣٣ میلیون و ٢٤٠ هزار بشکه نفت خام تولید می‌کنند.

اسپوتنیک: سامانه اس-300 توان دفاعی و وجهه بین‌المللی ایران را تقویت می‌کند

اسپوتنیک با انتشار مطلبی به نقل از «احمد وخشیته،» سردبیر سایت تحلیلی «راشا وییوئر»، نوشت: سامانه دفاع هوایی اس-300 روسیه به ایران این امکان را خواهد داد تا وجهه بین‌المللی و توان نظامی خود را تقویت کند.

وخشیته در گفتگو با «اسپوتنیک فارسی»، اظهار داشت نخستین و مهم‌ترین هدف تهران از خرید این سامانه دفاع هوایی، نمایش توان نظامی‌اش است. مصاحبه سردبیر راشا وییوئر با اسپوتنیک فارسی پس از آن انجام شد که روسیه هفته گذشته، اعلام کرد سامانه پدافند هوایی اس-300 را به طور کامل به ایران تحویل داده است.

وخشیته همچنین در این خصوص خاطر نشان کرد ایران پیش از تحویل گرفتن اس-300 از روسیه، موفق شده بود به فناوری تولید سامانه مشابه آن در داخل کشور دست یابد. وی همچنین افزود این سامانه پدافند هوایی بزودی از سوی ارتش جمهوری اسلامی ایران و همچنین در رزمایش‌های این کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

سردبیر سایت راشا وییوئر در ادامه افزود ایران با تحویل گرفتن این سامانه دفاعی با یک تیر دو نشان می‌زند. نخست، قدرت دفاعی خود را در برابر دشمنان به نمایش می‌گذارد. دوم آنکه، اس-300 اکنون به نماد روابط حسنه و همکاری مشترک تهران-مسکو تبدیل شده است. همکاری‌هایی که باعث تضمین ثبات و امنیت نه تنها در سوریه بلکه در عراق، خاورمیانه و دیگر مناطق جهان خواهد شد.          

روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است، از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.

وزارت دفاع ایران به دنبال این تصمیم مسکو، از طرف روسی به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد.

ایرنا:

برنامه لغو روادید گردشگری گروهی روسیه برای ایران

رئیس سازمان فدرال گردشگری روسیه از آغاز کار روی طرح لغو روادید برای گروههای گردشگری ایران و هند خبر داد.

اولگ سافونوف اعلام کرد، گردشگران ایرانی در جمع 20 کشور اول بازدیدکننده از روسیه قرار دارند.

وی در گفت وگو با شبکه خبری روسیه 24 اظهار کرد که این کشور در آینده نزدیک ممکن است با ایران و هند نظام بدون روادید برقرار کند و ساز و کار تبادل گردشگری گروهی در این زمینه پایان یابد.

سافونوف گفت: این اقدام ها را وزارت امور خارجه و سازمان فدرال گردشگری روسیه انجام می دهند. باید به این نکته توجه داشت که ساز و کارهای مربوط به همکاری ها در عرصه روادید در حوزه اختیارات وزارت خارجه است.

رئیس سازمان فدرال گردشگری روسیه خاطرنشان کرد که تلاش می کند، نظام بدون روادید برای گردشگران گروهی ایرانی و هندی همانند وضعیت کنونی برای گردشگران چینی اعمال کند.

سافونوف پیشتر اعلام کرده بود که امسال شمار گردشگران ایرانی در روسیه بی سابقه بود.

وی در گفت وگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا خاطرنشان کرد: انتظار می رود امسال این رقم از 49 هزار نفر گردشگر ایرانی که سال گذشته از روسیه بازدید کردند هم فراتر رود.

سافونوف افزود: در ماه فوریه گذشته (بهمن ماه سال گذشته) دفتر «ویزیت روسیه» در تهران آغاز بکار کرد.

وی گفت که با توجه به افزایش شمار علاقمندان ایرانی، سازمان فدرال گردشگری و سفارت روسیه در تهران از وزارت خارجه این کشور خواسته تا شمار کارمندان کنسولگری را در ایران افزایش دهد.

 

کد خبر 580692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha