به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری صندوق کارآفرینی امید و سازمان حفاظت محیط زیست که امروز برگزار شد، گفت: رویکرد مسئولانه گامی در جهت ایفای مسئولیت اجتماعی جوامع محلی است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه موضوع تفاهم نامه یکی از مسایل اولویت دار ملی یعنی مسئله آب است، خاطرنشان کرد: مسئله آب یکی از عواملی است که می تواند در آینده محدودکننده توسعه و تهدیدکننده ایران باشد بنابراین باید به طور جدی در این زمینه سرمایه گذاری کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف، اصلاح الگوی آبیاری و کشت، نگاه اکوسیستمی و زیست بومی به مسئله آب می تواند در حفاظت از تالاب ها نقش موثری داشته باشد، تصریح کرد: تفاهم نامه همکاری که با صندوق توسعه کارآفرینی امید به امضا می رسد به یکی از کلیدی ترین موضوعات یعنی آب می پردازد و با یکی از مترقی ترین موضوعات و تجربیات جهانی و کشوری مواجه خواهد بود.
ابتکار افزود: تفاهم نامه همکاری بین سازمان محیط زیست و صندوق توسعه کارآفرینی امید در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و با موضوع ایجاد اشتغال و کسب و کار و همچنین سیاست های محیط زیستی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و اهداف 17گانه توسعه پایدار در بحث مدیریت زیست بومی، همچنین هم راستا با توافق نامه پاریس است.
وی ادامه داد: انطباق و سازگاری برای آمادگی کشور جهت مواجهه با تغییر اقلیم و هم راستایی با کنوانسیون تنوع زیستی از دیگر مزیت های امضای این تفاهم نامه همکاری را تشکیل می دهد.
ابتکار با اشاره به انجام مطالعات زیست محیطی و حفاظت از تالاب ها اظهار داشت: اقدامات خوبی در سطح پایلوت انجام داده ایم و به موفقیت هایی دست یافته ایم و به نظر حتی اجرای طرح حفاظت از تالاب ها با مشارکت جوامع محلی به صورت فراگیر کمی دیر شده است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه احیای تالاب نشاندهنده سلامت چرخه آب در منطقه است، خاطرنشان کرد: آب های زیرزمینی، وضعیت خاک و رودخانه ها و منابع آبی منطقه با احیای تالاب و اکوسیستم تالابی به نقطه مناسب و تعادل خواهد رسید.
ابتکار با بیان اینکه در احیای تالاب های کشور و حفاظت از آنها یک هدف بسیار مهم و فراگیر را مدنظر داریم، تصریح کرد: احیا، حفاظت و بهره برداری مناسب از تالاب ها در مقطع کنونی برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اولویت زیست محیطی دولت یازدهم اظهار داشت: حفاظت، احیا و بهره برداری مناسب از تالاب ها همواره مورد توجه دولت یازدهم بوده است به طوری که در سفر اخیر رییس جمهور به خوزستان وی به صراحت به اهمیت حفاظت و مدیریت تالاب های کشور تاکید کرده اند.
رییس سازمان حفاظت زیست با بیان اینکه نابودی تالاب ها خسارات جبران ناپذیری برای محیط زیست و اکوسیستم کشور به بار خواهد آورد، تصریح کرد: همکاری های بین بخشی در این زمینه شکل گرفته است و بخش کشاورزی و آب نسبت به اولویتی که دارند باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.
ابتکار با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در حفاظت و احیای تالاب ها خاطرنشان کرد: برای حضور و مشارکت مردم در این طرح بهترین فرصت را داریم که بتوانیم با کمک مردم در راستای حفاظت و احیای تالاب ها به اصلاح الگوی کشت و اصلاح الگوی آبیاری بپردازیم.
وی با بیان اینکه ایجاد کسب و کارهای سازگار با محیط زیست از دیگر اقداماتی است که می تواند با مشارکت جوامع محلی در محدوده تالاب ها ایجاد شود، افزود: با کمک وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مجموعه ای از کسب و کارها و مشاغل سبز را تعریف و تهیه کرده ایم که با زندگی مردم در روستاها و مشاغلی نظیر کشاورزی، دامداری و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی مطابقت دارد.
وی یادآور شد: رویکردهای خوبی در برنامه ششم توسعه برای حفاظت از محیط زیست به ویژه در بخش احیای تالاب ها و بهره برداری مناسب از آنها داریم.
ابتکار خاطرنشان کرد: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه برای 12 تالاب و جوامع محلی، روستاییان و عشایر ساکن در این مناطق بتوانیم برنامه ریزی در جهت اشتغال، معیشت و فعالیت هم راستا با محیط زیست را ایجاد کنیم.
معاون رییس جمهور اظهار امیدواری کرد در مدت زمان کوتاهی و حتی قبل از شروع سال جدید گزارش عملکرد مناسبی در زمینه احیای تالاب ها ارایه دهیم که البته بسیاری از این اقدامات می تواند از نابودی تالاب ها پیشگیری کند.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به تالاب آب شیرین وزنگان در خراسان رضوی اظهار داشت: این تالاب با مشارکت مردم و تدابیری که جوامع محلی داشته اند از اسفندماه سال 94 احیا شد و سازمان حفاظت محیط زیست نیز همکاری هایی با جوامع محلی در این زمینه داشت.
ابتکار با بیان اینکه باید شرایطی فراهم کنیم تا مردم همزیستی مسالمت آمیزی با تالاب ها داشته باشند، خاطرنشان کرد: در بسیاری از روستاها جوانان تحصیلکرده زیادی داریم که می توانند در زمینه تولید انرژی های طبیعی، تصفیه فاضلاب ها و بازیافت برای آنها اشتغال ایجاد کنیم تا در مناطق روستایی مشغول به کار شوند.
نظر شما