ارائه مشاوره های حقوقی رایگان به افراد کم بضاعت

مدیر کلینیک حقوقی دانشگاه مفید با تاکید بر لزوم فعالیت های چنین کلینیک هایی در کنار دانشگاه های حقوق، از ارائه مشاوره های حقوقی رایگان به افراد کم بضاعت در این کلینیک خبر داد.

محمد مهدی مقدادی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، گفت: کلینیک حقوقی دانشگاه مفید اولین و توسعه یافته ترین کلینیک حقوقی کشور است که فعالیت خود را از سال 85 آغاز کرده است.


وی ادامه داد: چنین کلینیک هایی با هدف ارائه خدمات حقوقی رایگان به اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه و همچنین افزایش مهارت های حقوقی دانشجویان در رشته حقوق در کنار دانشکده ها و دانشگاه های حقوق ایجاد می شود.


وی با اشاره به مراحل فعالیت ها در این کلینیک خاطرنشان کرد: حقوق از جمله رشته هایی است که علاوه بر مباحث تئوریک نیازمند فعالیت های عملی و آشنایی با مراحل مختلف کار برای دانشجویان این رشته است و در این کلینیک نیز تلاش شده تا با حضور این دانشجویان و آشنایی آنها با پرونده های در حال جریان یک نوع کارگاه عملی پربار به آنها ارائه شود.


مدیر کلینیک حقوقی دانشگاه مفید افزود: ساختمان این کلینیک در سال 86 افتتاح شد و طی این پنج سال فعالیت به توفیقا خوبی دست یافته است.


وی گفت: در حال حاضر و به طور میانگین روزانه 6 نفر به صورت حضوری به این کلینیک مراجعه می کنند و بین 8 تا 10 نفر نیز مشاوره تلفنی دریافت می کنند.


مقدادی با تاکید بر عدم تلاش برای افزایش میزان پذیرش افرادی که نیاز به مشاوره های حقوقی دارند، افزود: سیاست این کلینیک در راستای آموزش مهارت های لازم به دانشجویان است که البته از حضور اساتید برجسته حقوق نیز در آن استفاده می شود.


وی ادامه داد: ابتدا فعالیت ها و مشاوره های حقوقی ما به شکل تلفنی صورت می گرفت که در سال های اخیر مراجعه حضوری نیز در نظر گرفته شده است.


وی با اشاره به آمار بالای مراجعات در حوزه مسائل و مشکلات خانواده گفت: 90 درصد از مشاوره های حقوقی در این کلینیک به حوزه خانواده تعلق دارد و ما بقی در 2 موضوع حقوق کار و حقوق کیفری است.


عضو هیئت علمی دانشگاه مفید خاطرنشان کرد: در این کلینیک و توسط وکلای قوی استان که به فعالیت های عام المنفعه علاقه دارند در روزهای یکشنبه و سه شنبه مشاوره ها در حوزه حقوق کیفری، روزهای دوشنبه در حوزه حقوق کار و مشاوره خانواده نیز در همه روزهای هفته ارائه می شود.


وی ادامه داد: دانشجویان نیز در این جریان با فعالیت هایی همچون تنظیم دادخواست به طور عملی در جریان مراحل رسیدگی به یک پرونده توسط وکلا قرار می گیرند.


مقدادی گفت: در حال حاضر 30 وکیل خانم و آقا با تحصیلات فوق لیسانس و بالاتر روزانه چهار ساعت مشاوره رایگان به مراجعه کنندگان ارائه می دهند.


وی ریشه بسیاری از مراجعات در مشکلات خانوادگی را در مسائل روانشناختی دانست و تصریح کرد: مشکلات اکثر زوجینی که برای طرح دعاوی به این کلینیک مراجعه می کنند، اختلافات روانشناختی است که با تشخیص وکیل مربوطه به مشاوری که روزهای چهارشنبه در این خصوص در کلینیک حضور دارد معرفی می شوند.


مدیر کلینیک حقوقی این دانشگاه ادامه داد: یکی دیگر از مسایل بسیار مورد نیاز در جامعه توجه به حقوق کودکان است که تلاش شده تا در این کلینیک زمینه های آشنایی دانشجویان با این حقوق تا حدودی فراهم شود.


وی در پایان مهم ترین هدف این کلینیک را خدمت به مردم و بخصوص قشر ضعیف نیازمند به مشاوره های حقوق دانست و افزود: تاکنون چنین کلینیک هایی در دانشگاه ه های اصفهان و کاشان نیز ایجاد شده و مسئله مهم در ارائه مشاوره ها و همچنین انجام کار حقوق مراجعه کنندگان تشخیص عدم توانایی آنها در پرداخت دستمزد وکلاست و افراد توانمند از لحاظ مالی در این کلینیک پذیرفته نمی شوند.


پایان پیام/

کد خبر 58050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha