تحویل کامل پدافند هوایی اس-۳۰۰ به ایران/اتهام‌زنی جدید سناتورهای آمریکایی علیه ایران

خبرگزاری شبستان:برنامه موشکی ایران در مذاکرات برجام نبود، مغرب پس از هفت سال به تهران سفیر فرستاد، اتهام‌زنی جدید سناتورهای آمریکایی علیه ایران، تحویل کامل پدافند هوایی اس-۳۰۰ به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: برنامه موشکی ایران در مذاکرات برجام نبود، مغرب پس از هفت سال به تهران سفیر فرستاد، اتهام‌زنی جدید سناتورهای آمریکایی علیه ایران، تحویل کامل پدافند هوایی اس-300 به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

وال‌استریت‌ژورنال: اوباما در یمن به جنگ نیابتی با ایران کشانده شده است

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در یادداشتی در بخش «دیدگاه» خود روز پنجشنبه از سیاست باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در خاورمیانه انتقاد کرده و جنگ یمن را در کنار سوریه و عراق، یکی دیگر از «مخمصه‌هایی» دانسته که وی برای رئیس‌جمهور بعدی این کشور به جا خواهد گذاشت.

وال‌استریت‌ژورنال در این مطلب با عنوان «جنگ اوباما با موشک‌های ایران» نوشته است: «کاخ سفید نمی‌خواهد آمریکایی‌ها متوجه شوند اما دامنه جنگ در خاورمیانه، رو به افول نیست.»

روزنامه آمریکایی در ادامه با اشاره به ادعاهای مربوط به حمله موشکی به سمت ناوچه «ماسون» در نزدیکی آب‌های یمن، انقلابیون یمن را به انجام این حمله متهم کرده، اما نوشته است: «این ماجرا، جوانب بیشتری دارد زیرا حوثی‌ها یکی از نیروهای نظامی نیابتی ایران در منطقه هستند.»

این هفته آمریکا دو بار مدعی حمله موشکی به سمت ناوچه «ماسون» در نزدیکی آب‌های یمن شد. واشنگتن انقلابیون یمنی را به انجام این حملات متهم کرده و روز پنج‌شنبه سه نقطه در یمن را هدف قرار داد.

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا از ائتلاف عربستان ضد یمن را ناکافی دانسته و نوشته است: «انتظار نداشته باشید کاخ سفید به این موضوع اعتراف کند چون موارد کنایه‌آمیز در اینجا چیزهایی هستند که باید آنها را نظاره کرد.»

این روزنامه می‌افزاید: «بخشی از دلایل اوباما برای حمایت از سعودی‌ها در یمن، اطمینان‌بخشی به آنها درباره حمایت آمریکا بعد از توافق هسته‌ای ایران و آمریکا است که سعودی‌ها مخالف آن بودند. توافق هسته‌ای آقای اوباما قرار داد آرمان‌های منطقه‌ای ایران را متعادل کند تا اوباما بتواند بین تهران و ریاض نقش میانجی را بازی کند. اما توافق هسته‌ای ایران را جسور کرده است و پول بیشتری در اختیار این کشور قرار داده است، بنابراین، حالا آمریکا به چیزی که به مثابه جنگ نیابتی با ایران است کشانده شده است.»

مغرب پس از هفت سال به تهران سفیر فرستاد

پادشاه مغرب طی حکمی پنج شنبه (دیروز) سفیر جدید خود در تهران را معرفی کرد.

به گزارش وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، «محمد ششم» پادشاه مغرب، «حسن حامی» را به عنوان سفیر خود در جمهوری اسلامی ایران تعیین کرد.

پیش از تعیین سفیر جدید، «محمد الشریگی» به عنوان کاردار مغرب از سال 2009 در تهران مشغول به کار بود.

پادشاه مغرب دیروز همچنین 43 سفیر دیگر خود در کشورهای مختلف را تعیین کرد.

پس از آنکه ایران از «رباط» به دلیل حمایت از اقدامات ضد ایرانی بحرین انتقاد کرد، مغرب به بهانه درج آنچه آن را «عبارات غیر مناسب» در بیانیه وزارت خارجه ایران خواند، سفیر خود را از تهران فرا خواند.

جمهوری اسلامی ایران اواخر سال 2014 «محمد تقی مؤید» را به عنوان سفیر ایران در رباط تعیین کرد..

تعیین سفیر جدید مغرب بعد از 7 سال، بیانگر گشایش صفحه جدیدی در روابط رباط با تهران است.

داعش بیش از یک سوم نیروهای خود را از دست داده است

آمارهای وابسته به رژیم صهیونیستی حاکی از کاهش چشم‌گیر عناصر گروه تروریستی داعش در یک سال و نیم گذشته است.

در این ارتباط، وبگاه خبری «والاه» به نقل از «آوی یسسخروف» تحلیل گر مسائل جهان عرب اعلام کرد که داعش در این مدت بیش از یک سوم عناصر خود را از دست داده است.

این تحلیل گر در مقاله‌ای که نوشته است، شمار عناصر تروریستی داعش را بالغ بر 25 هزار نفر تخمین زده که هم‌اکنون تنها 15 هزار نیرو دارد.

در این مقاله همچنین به کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی داعش و افراد داوطلب برای پیوستن به این گروهک اشاره شده است.

یسسخروف می‌نویسد، با وجود اینکه گروه تروریستی داعش از ناحیه لوجستیکی و فرماندهی همچنان سر پا ایستاده ولی نسبت به قبل دچار ضعف شده است.

این تحلیل گر صهیونیست دلایل کاهش نیروهای داعش را «حملات هوایی ائتلاف آمریکا، روسیه و درگیری‌های شدید با ارتش سوریه، حزب‌الله، ترکیه، نیروهای کرد و ائتلاف عربی و معارضان سوریه» عنوان کرده است.

نویسنده این مقاله، به نبرد حب اشاره کرده و گفته است که حوادث اصلی سوریه در اطراف این شهر اتفاق می‌افتد که دولت سوریه به کمک ایران و روسیه قصد دارد آن را به کنترل خود درآورد.

تلاش دوباره رژیم صهیونیستی برای خرید زیردریایی دلفین از آلمان

رژیم صهیونیستی و آلمان مذاکرات سیاسی و امنیتی را برای خرید تعدادی زیردریایی‌های مدل جدید «دلفین» را روز جمعه آغاز کردند.

پایگاه خبری «جوییش پرس» با اشاره به مذاکرات رژیم صهیونیستی و آلمان نوشت اسرائیل 2 زیردریایی جدید دلفین را با کمک‌های مالی آلمان می‌خرد تا دو مدل از قدیمی‌ترین زیردریایی‌های پنج‌گانه‌اش را بازنشسته کند. یکی از آنها سال 2018 تحویل خواهد شد.

این وبگاه مدعی است ناوگان زیردریایی‌های رژیم صهیونیستی متشکل از 5 زیردریایی هسته‌ای دلفین، بزرگترین و گرانترین تسلیحات این رژیم برای مقابله با جنگ اتمی احتمالی با ایران است.

جوییش پرس در ادامه ادعاهایش نوشت: «این زیردریایی‌ها که بزرگترین در نوع خود هستند که آلمان بعد از جنگ جهانی دوم ساخته است، توانایی حمل 16 اژدر با کلاهک‌های هسته‌ای و موشک‌های کروز با بُرد 1400 کیلومتر را دارد پس درصورت وقوع جنگ با ایران، می‌تواند هر نقطه‌ای از این کشور را هدف قرار دهد.»

بر اساس اطلاعات نشریه دفاعی «آی اچ اس جینز»، این زیردریایی‌ها به دلیل توانایی برای انجام حملات اتمی، به رژیم صهیونیستی قابلیت «عملیات دوم» را می‌دهد که در صورت هدف قرار گرفتن سیلوهای کلاهک‌های هسته‌اش در خاک اراضی اشغالی، می‌تواند با این زیردریایی‌ها عملیات کند.

مهر:

قاچاق تسلیحات ایرانی به یمن از خاک عمان صحت ندارد

«یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان به اخبار و گزارش های مبنی بر قاچاق تسلیحات ایرانی به یمن از خاک عمان واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، وی قاچاق هرگونه اسلحه ایرانی از خاک عمان به یمن را قویا تکذیب کرد.

وزیر خارجه عمان در همین ارتباط گفت: روابط ما با ایران حسنه است اما آنقدر عالی نیست که شاهد چنین چیزهایی میان دو طرف باشیم.

بن علوی ادامه داد: منافع ما از ارتباط با ایران بسیار کم تر از منافع و مصالح روابط برادرانمان در حاشیه خلیج فارس با تهران است.

وزیر خارجه عمان در سخنان خود همچنین عنوان کرد: اگر عربستان به قاچاق سلاح از خاک عمان به یمن مشکوک است، ما آمادگی داریم هرگونه اقدامی را که ریاض مایل باشد در جهت شفاف سازی این مسأله انجام دهیم.

مونیز: برنامه موشکی ایران در مذاکرات برجام نبود

«ارنست مونیز»، وزیر انرژی آمریکا با حضور در دانشگاه کلمبیا در خصوص مسائلی چون تغییرات آب و هوایی، مسئولیت های آمریکا در بخش امنیت انرژی و مساله هسته ای ایران سخنرانی کرد.

بر اساس این گزارش، «مونیز» که به منظور شرکت در اجلاس انجمن رهبران انرژی جهان در دانشگاه کلمبیا حضور یافته بود، با تاکید بر دو مولفه سیاست و نوآوری در همه زمینه های کاری وزارتخانه تحت امر خود گفت: هرگاه شما این دو مولفه را در کنار یکدیگر قرار دهید، آنها یکدیگر را تقویت می کنند. این همان چیزی است که اکنون در حال رخ دادن است.

وی همچنین در سخنان خود بر اهمیت حرکت به سمت انرژی پاک تاکید کرده و خواستار توسعه زیربنایی برای اطمینان از حفاظت منابع انرژی در صورت وقوع بحران شد.

«مونیز» همچنین با اشاره به برجام و حصول توافق هسته ای با ایران، این توافق را یکی از ارزشمندترین دستاوردهای خود دانست و در خصوص انتقادهای وارد شده به برجام  گفت: انتقادات از این توافق به دلیل خود توافق نیست بلکه انتقادات مربوط به آن چیزی می شود که در آن وجود ندارد. مردم سوال می کنند چرا (برجام) نتوانست مسائلی چون برنامه موشکی (ایران) را حل کند. دلیل آن ساده است. چون این (برنامه) مورد مذاکره در مذاکرات نبود.

روابط دیپلماتیک میان مراکش و ایران رسما ازسرگرفته می‌شود

«محمد ششم» پادشاه مراکش سفیر جدید این کشور در هیات های دیپلماتیک و سفارتخانه های مراکش در کشورهای دیگر را به حضور پذیرفت و اعتبارنامه های آنها را تحویل داد که در این میان، «حسن حامی» سفیر جدید این کشور در تهران انتخاب شده است.

رباط در ماه مارس ۲۰۰۹ به بهانه آنچه که «موضع غیر قابل قبول ایران علیه مراکش و مداخله آن در امور دینی این کشور» اعلام کرد، سفیر خود از تهران را احضار و روابط دیپلماتیکش با جمهوری اسلامی ایران را قطع کرد.

البته این کشور در آن زمان توضیحی درباره جزئیات ادعای خود مبنی بر مداخله ایران در امور دینی خود ارائه نداد و ایران هم از این رفتار مراکش ابراز تعجب کرد.

البته رباط از سال گذشته کانال های دیپلماتیک جدیدی با ایران باز کرد و «صلاح الدین مزوار» وزیر خارجه این کشور در نوامبر ۲۰۱۵ از تصمیم کشور متبوعش برای تعیین سفیر در تهران در نزدیک ترین زمان ممکن خبر داد.

«محمد تقی موید» سفیر ایران در مراکش هم از ماه ژانویه سال ۲۰۱۵ فعالیت خود در رباط را آغاز کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اتهام‌زنی جدید سناتورهای آمریکایی علیه ایران

17 سناتور آمریکایی در نامه‌ای خواستار تحقیق در خصوص فعالیت‌های نظامی ایران پس از حصول توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 شدند.

بر اساس ادعای واشینگتن فری بیکن، بخشی از 1.7 میلیارد دلار پرداخت شده به ایران از سوی آمریکا ممکن است در زمینه کمک‌رسانی به گروه های نظامی یمن مورد استفاده قرار گرفته باشد.

چندین تن از نمایندگان ایالت های آمریکا مدعی شده اند بدهی پرداخت شده از سوی آمریکا به ایران، به منظور حمایت از مردم یمن مورد استفاده قرار گرفته است.

این افراد خواستار بررسی دقیق فعالیت های نظامی ایران از زمان پرداخت پول از سوی آمریکا به این کشور شده اند.

روسیه از تحویل کامل پدافند هوایی اس-300 به ایران خبر داد

شبکه تلویزیونی المیادین لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد: روسیه اعلام کرد سامانه پدافند هوایی اس-300 را به طور کامل به ایران تحویل داده است.

روسیه همچنین اعلام کرد قرارداد صادرات سامانه پدافند هوایی اس-400 با هند را پیش از پایان امسال امضا خواهد کرد.

روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است، از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.

وزارت دفاع ایران به دنبال این تصمیم مسکو، از طرف روسی به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد.

ایرنا:

آمریکا: واشنگتن خواستار حضور تهران در کنفرانس لوزان است

جانشین سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن خواستار حضور ایران در نشست روز شنبه لوزان سوئیس در مورد سوریه است گفت، هنوز گزارشی از موافقت ایران برای شرکت در این گفت وگوها بدست نیامده است.

«مارک تونر» جانشین سخنگوی وزیرامورخارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز جمعه در پاسخ به اینکه آیا خبری مبنی بر موافقت ایران که یک بازیگر مهم منطقه ای است برای شرکت در این گفت وگوها بدست رسیده است یا نه گفت تصمیم برای شرکت در این گفت وگوها با کشورهای دعوت شده است. گرچه واشنگتن خواستار حضور ایران در این گفت وگو ها است اما هنوز گزارشی مبنی بر توافق ایران در این زمینه حاصل نشده است.

جانشین سخنگوی کری در پاسخ به اینکه آیا امیدی به نتایج این نشست دست کم برای دستیابی به توافق آتش بس موقت در سوریه وجود دارد؟ تصریح کرد، برقراری آتش بس اولویت این نشست است تا شرکت کنندگان در سایه آن بتوانند به مسائل دیگر از جمله کمک رسانی و فراهم کردن زمینه از سرگیری گفت وگو های صلح بپردازند.

روسیه از شرکت ایران در مذاکرات بین المللی سوریه حمایت کرد

معاون وزیر امورخارجه و نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه حمایت کشورش را از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات بین المللی سوریه در لوزان اعلام کرد.

میخاییل بوگدانف گفت: روسیه خواهان مشارکت ایران، عراق و مصر در مذاکرات پیرامون بحران سوریه است.

بوگدانف روز جمعه به خبرگزاری روسیا سگودنیا گفت: در روند حل و فصل وضعیت پیرامون بحران سوریه باید کشورهای دارای نفوذ در این کشور مشارکت داشته باشند.

معاون وزیر امورخارجه روسیه گفت: به طرف آمریکایی اعلام کردیم که خواهان مشارکت ایران، عراق و مصر در مذاکرات سوریه هستیم

وی افزود: در نشست بین المللی لوزان، وزیران شرکت کننده درباره برقراری آتش بس در سوریه گفت و گو می کنند.

نشست بین المللی سوریه امروز (شنبه) در لوزان سوئیس با مشارکت وزیران امور خارجه ایران، روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان، عراق، مصر و قطر برگزار می شود.

کد خبر 580403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha