به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی و وزیر فرهنگ، هنر و گردشگری تیمور شرقی در این دیدار که 'ولی الله محمدی' سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی و سفیر اکردیته در تیمور شرقی نیز حضور داشت، بر برگزاری هفته های فرهنگی، تبادل هیات های فرهنگی و هنری، برگزاری مراسم مشترک و برپایی نمایشگاه های مختلف فرهنگی تاکید و در این زمینه به توافق دست یافتند.
جنتی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی است که استقلال تیمور شرقی را در سال ٢٠٠٢ به رسمیت شناخت و برای این کشور سفیر تعیین کرد، گفت استقلال تیمور شرقی مایه خرسندی مردم و دوستان این کشور و جمهوری اسلامی ایران شد.
وی گفت ایران و تیمور شرقی از لحاظ جغرافیایی با فاصله بسیار زیاد از یکدیگر قرار گرفته اند، اما روابط نزدیکی بین ملت ایران و مردم این منطقه آسیا از دیرباز وجود داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آثار باستانی و کاشی های یافت شده در این منطقه را مورد اشاره قرار داد و گفت که این یافته ها نشان عمق تاریخی روابط ایران و این منطقه از آسیا است.
وی تاکید کرد نیاز است از ظرفیت های مشترک دو کشور ایران و تیمور شرقی به ویژه در حوزه های فرهنگ و هنر برای توسعه روابط دو کشور استفاده شود.
جنتی با اشاره به ظرفیت سینمای قوی ایران که در جشنواره های بین المللی از جمله اسکار و کن حضور فعال دارد و جوایز جهانی را از آن خود کرده است، خواستار توسعه همکاری ها در این صنعت شد.
وی گفت که ایران از هنر و موسیقی غنی برخوردار است و گروه های موسیقی دو کشور می توانند برنامه های در کشورهای یکدیگر برگزار کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت که مردم جمهوری اسلامی ایران باید بیشتر تیمور شرقی را بشناسند و این آمادگی وجود دارد یک کتاب با همکاری تیمور شرقی به زبان فارسی ترجمه و منتشر شود.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد راه اندازی سفارت تیمور شرقی در تهران باشیم.
جنتی گفت توسعه روابط بین دولت ها مهم است، اما باید در وهله نخست به توسعه روابط مردم با مردم پرداخت و بدنبال بسط روابط از این طریق بود، چون روابط ملت ها با یکدیگر خود به خود به سمت توسعه همکاری ها در حوزه های مختلف پیش می رود.
وی همچنین آمادگی ایران را با توجه به حضور فعال در سازمان های بین المللی وابسته به سازمان ملل مانند یونسکو برای همکاری دراین بخش با تیمور شرقی اعلام کرد.
'ماریا ایزابل دجیسوس شیمنز' وزیر فرهنگ، هنر و گردشگری تیمور شرقی نیز در این دیدار با اشاره به شناختش از ایران و ملاقاتش در گذشته با مقام های کشورمان، گفت مردم تیمور شرقی با تاریخ، فرهنگ و هنر ایرانیان آشنا هستند و ما به تاریخ فرهنگ و هنر ایران می بالیم.
وی با تاکید بر اینکه حامی و پشتیبان توسعه روابط فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران است، گفت که توسعه همکاری های فرهنگی و هنری بین دو کشور را در دستور کار قرار می دهم.
وزیر فرهنگ تیمور شرقی، خواستار حمایت کشورهای دوست از جمله جمهوری اسلامی ایران برای ساخت و توسعه کشورش و و استفاده از تجربیات ایران در این زمینه شد و گفت: با موسیقی غنی ایران نیز آشنایی دارم و از طریق این موسیقی می توان با قدمت، قدرت و غنای فرهنگ و هنر ایران آشنا شد.
وی با اشاره به تلاش تیمور شرقی برای تاسیس و توسعه مراکز فرهنگی و هنری و آکادمی هایی در این زمینه، گفت که این کشور دارای صنایع دستی است و علاقه مند به تبادل صنایع دستی دو کشور و آموزش در این بخش هستیم.
'ماریا ایزابل' گفت مردم کشور ما با ایران آشنا هستند و اکنون وظیفه و مسئولیت ما شناساندن تیمور شرقی به مردم ایران است و باید روابط مردم با مردم بیشتر توسعه یابد.
محمدی، سفیر کشورمان در اندونزی و اکردیته تیمور شرقی نیز در این دیدار با اشاره به سفر به 'دیلی' پایتخت این کشور و دیدار با رئیس جمهوری تیمور شرقی، گفت حوزه های همکاری بین دو کشور زیاد است و نیازمند ایجاد تعامل بین دو کشور برای توسعه روابط است.
تیمور شرقی تا سال ٢٠٠٢ میلادی از جمله استان های اندونزی بود و در پی قیام ها و شورش های استقلال طلبانه از این کشور جدا شد و در این سال از اندونزی اعلام استقلال کرد.
جمهوری دموکراتیک تیمور شرقی کشوری با جمعیت یک میلیون و ٢٠٠ هزار نفر واقع در جنوب شرق آسیا است و پایتخت آن دیلی نام دارد.
نظر شما