خبرگزاری شبستان/یاسوج
محرم ماه بيداري و عدالت خواهي است، دنيا در اين ماه عده اي را چنان فريب داد و در خود غرق کرد که فرياد بيداري اولاد رسول الله ( صل الله علیه وآله وسلم ) را نشنيدند و تا ابد تن به خواري و ذلت سپردند.
همه ملت ها مي دانند که شهادت اباعبداالله الحسين (علیه السلام) مکتب را زنده کرد و زنده نگه داشتن عاشورا يک مسائله مهم سياسي و عبادي است و محرم خون 72 لاله را براي ما زنده مي کند.
محرم نخستين ماه از ماه هاي دوازده گانه قمري و يکي از ماه هاي حرام است که در دوران جاهليت و نيز در اسلام، جنگ در آن تحريم شده بود.
عاشورا روز عشق بازي با خداوند و اُنس، لقاء و وصال است، اين روز پلي است به سوي نعمت هاي بي پايان خداوند متعال.
حجت الاسلام رضا قاسمی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اينکه حوادث و وقايع فراواني در ماه محرم رخ داده است و روز عاشورا و تاسوعا اوج اين وقايع است، گفت: غزوه ذات الرقاع، فتح خيبر، حادثه خونين کربلا - تاسوعا و عاشورا و شهادت امام حسين (علیه السلام) و اسارت خاندان امام به کوفه و شام، شهادت امام زين العابدين (علیه السلام) (95 ه.ق). همچنين نقل است که به خلافت رسيدن عثمان، قتل محمد امين برادر مأمون عباسي، قتل جعفر برمکي و انقراض آل برمک و دولت برامکه، واقعه هولاکو و مستعصم و انقراض دولت بني عباس و تغيير قبله مسلمين از بيت المقدس به مکه ( 52 ه. ق) در اين ماه بوده است.
قاسمی تصريح کرد: امام حسين (علیه السلام) به همراه 72 تن از ياران صديق خود در اين ايام حماسه اي خلق کردند که حتي با يادآوري آن مي توان به عظمت اين نهضت حسيني پي برد؛ درباره رويدادهاي عاشورا نوشته هاي بسیاري موجود است اما آنقدر اين رويداد عظيم است که هنوز جاي گفتن و نوشتن دارد.
وی ضمن تاکيد بر اينکه عاشورا يک حادثه نبود؛ بلکه يک فرهنگ است، خاطرنشان کرد: عاشورا هيچ گاه در محدوده زمان و جغرافياى خاصى محصور نمانده است؛ بلکه همواره الهام بخش تشیيع در راستاى حرکت ها، جنبش ها و قيام هاى راستين شيعه و پل بسيارى از نهضت هاى ديگر است.
حجت الاسلام ابراهیم بهشت، مدرس حوزه و دانشگاه نيز با بيان اينکه عاشورا واقعه اي که ساليان دراز از وقوع آن گذشته است، گفت: هنوز مي بينيم که مسلمانان، شيعيان و همه آزادگان را به سوي خويش جلب مي کند؛ نسل امروز و آينده هنوز تشنه فضيلت و عدالت است و به دليل سرخوردگى از تباهي ها به دنبال آرمان شهر اسلامى است.
حجت الاسلام بهشت تصريح کرد: جوانان به نيرومندى و توانايى خويش براى به دست آوردن دنيايى بهتر و در نتيجه رستاخيزى مطلوب مى انديشند، جوان امروز در تلاش است تا از فرهنگ و ارزش هاى اسلامى انسانى به صورت بهينه بهره مند شود.
وی افزود: اين تفکر حياتى ترين، انديشه اى است که مى تواند به بالندگى جامعه جوان امروز و آينده مدد رساند، همان گونه که مي دانيم در صحنه عاشورا آگاهانه در راه معشوق جان سپارى کردند.
وی اظهار داشت: به قول حضرت امام خمينى (رحمه الله تعالی علیه): «هر چه روز عاشورا سيدالشهدا (علیه السلام) به شهادت نزديک تر مى شد، افروخته تر مى شد و جوانان با او مسابقه مى کردند براى اين که شهيد بشوند، همه هم مى دانستند که بعد از چند ساعت ديگر شهيدند، براى اين که آنها مى فهميدند کجا مى روند؛ آنها مى فهميدند براى چه آمدند؛ آگاه بودند که ما آمديم اداى وظيفه خدايى را بکنيم؛ آمديم اسلام را حفظ کنیم».
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در اين ماه جوانان و نوجوانان حال عجيبي دارند و همه دست به دست هم مي دهند و مثل پروانه اي آن قدر گِرد سر بريده نوراني امام عشق مي چرخند تا به اذن او، قبيله پروانه هاي حسيني، به کمک آنها بشتابند و زير پر و بال شکسته آنها را بگيرند و به بالاترين نقطه زمين خدا ـ کربلاي نور ـ برسانند.
وی با بيان اينکه با فرارسيدن ايام عزاداري سرور و سالار شهيدان آئين هاي خاص اين ايام با شور و حالي خاص برگزار مي شود، تصريح کرد: سال هاست که مردم در اين ماه سياه پوش هستند و در و ديوار حسينيه ها همراه با مردم به عزاداري نشسته اند.
اين استاد گفت: باید ماهي را که خون ريختن آدميان در آن ممنوع است را هميشه زنده نگه داريم چرا که هرچه داريم از اين ماه است.
نظر شما