به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مقام معظم رهبری، 19 مهر 1391 در خراسان شمالی بر فعال کردن کانونهای فرهنگی هنری مساجد از طریق همکاری با سازمان های فعال در مساجد تاکید کردند، این سخنرانی نقطه عطف تحولات کانونهای فرهنگی هنری در مساجد شد.
در سالروز بیان این سخنان، خبرنگار ما در گفتوگو با تعدای از معاونان و مشاوران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بررسی مهمترین اهداف، وظایف و کارکردهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد پرداخته است که در این راستا، در ادامه، مشروح گفتوگو با سعید الفتی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با موضوع «تاثیرات حضور کانون های فرهنگی هنری در مساجد» میآید:
اگر به تدابیر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به مساجد دقت کنیم، متوجه می شویم که مساجد بستر بسیار مناسبی برای کار فرهنگی است زیرا کم هزینه اما پر برداشت هستند.
مساجد از جمله پایگاه هایی هستند که می توانند ارتباط مستقیمی با مردم برقرار کنند زیرا آنان با انگیزه های دینی و ملی در این مکان گرد هم جمع شده اند و کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان محوری ترین محل فعالیت فرهنگی و زیربنایی در مسجد می تواند در این فضا تاثیرگذاری فراوانی داشته باشد.
اگر به تدابیر و شیوه مدیریت امام خمینی (ره) نگاهی داشته باشیم، می بینیم که یکی از مکان هایی بودند که ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از آن ها به عنوان محور فعالیت های گوناگون نام بردند و بنا به فرموده ایشان "مساجد سنگر هستند، سنگرهایتان را حفظ کنید" البته محافظت از مساجد حفظ سنگر جنگ و جبهه نیست بلکه منظور از آن، دفاع از ارزش های دینی است.
کانون های مساجد محل ارتباط قاطبه مردم با جامعه فرهنگی هستند
کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان مراکزی که در مساجد فعالیت دارند، محل ارتباط قاطبه مردم با جامعه فرهنگی به شمار می آیند، از این رو با تقویت این مراکز و توسعه آن ها فرهنگ دینی در جامعه گسترش می یابد و در این میان اگر برنامه کانون های فرهنگی هنری مساجد، هماهنگ با دیگر دستگاه ها انجام شود به راحتی می توان ارتباط منطقی و مناسبی با مردم برقرار کرد.
به اعتقاد من، کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند محل تبادل ارتباط مردم با مسئولان در موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز باشند و نقش محوری و تاثیرگذاری در این زمینه ایفا کنند.
اگر کانون های فرهنگی هنری مساجد بتوانند با پایگاه های بسیج، ائمه جماعات و شبکه های مجازی ارتباطی منطقی پیدا کنند، می توانند به عنوان یک قطب مهم فرهنگی برای توسعه فرهنگ محسوب شوند.
علاوه بر این، امروز کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در زمینه فرهنگ مقاومت و جهاد یکی از مراکز محوری و تاثیرگذار در راستای تقویت فرهنگ ایثار و شهادت باشند.
با توجه به اینکه از زمان تاسیس کانون های فرهنگی هنری سال های بسیاری نمی گذرد بنابراین عملکرد این مجموعه نسبت به سابقه فعالیت شان ارزنده و قابل توجه است، بنابراین اگر بخواهیم به کیفیت و کمیت کانون های فرهنگی هنری مساجد نمره ای اختصاص دهیم، باید گفت نمره ای بالا و خوب است زیرا توانسته اند با یک سیاست واحد در جامعه عمل کنند.
در عین حال لازم است با توجه به ظرفیتی که در مساجد وجود دارد به منظور قرار دادن اطلاعات و اخبار از طریق فناوری های روز برای مردم، میان مجموعه کانون های فرهنگی هنری مساجد با امام جماعت، بسیج و فضاهای مجازی ارتباط بیشتری برقرار شود و در این حوزه بیش از گذشته تاثیرگذار باشند.
مساجد بستری بسیار مناسب برای کار فرهنگی هستند
از این رو لازم است، مدیران استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ظرفیت به وجود آمده در کانون های مساجد استفاده کنند و بسترهای مناسبی را برای جذب مردم به ویژه جوانان فراهم کنند البته این موضوع به این معنا نیست که بقیه کارها و فعالیت ها اثرگذار نیستند اما در مساجد بستر فراهم است و در محیط آن ها، انگیزه ها آماده است، بنابراین مدیران استان ها با برنامه ریزی، سیاست گذاری مناسب، برنامه ریزی واحد و اجرای هماهنگ می توانند در پیشبرد اهداف و برنامه ها موفق عمل کنند.
از طرفی باید کانون های فرهنگی هنری مساجد به جهت حضور مردمی که با انگیزه های معنوی و بدون هیچ چشمداشتی در مساجد فعالیت می کنند، هوشمندانه عمل کنند تا زمینه جذب حداکثری جوانان در آن ها فراهم شود و آنان به حضور در مساجد ترغیب شوند.
نظر شما