خبرگزاری شبستان_فومن: ماه محرم که از راه فرا میرسد حتما با خود میگویی لباس مشکی مرا بیاورید تا در عزای سید سالار شهیدان مشکی بر تن کنم؛ باید خود را خانه تکانی کنم و به اصل خویش بازگردم و در یک ظهر داغ، پا به پای عطش کودکان بسوزم و با ضجههای زینب (سلامالله علیها) آتش بگیرم.
محرم تمرین سوختن است، تمرین شعلهور شدن، تمرین فداکاری و ایثار، تمرین جانبازی با دستان بریده، تمرین عاشقی با سر بریده، محرم...
از این رو محرم فرصتی طلایی است تا با توسل و تمسک جوییدن به درگاه آقا اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) توبه کرده و حاجات خود را بطلبیم و فرصتی است دوباره برای قرب به خداوند...
لذا باید از ایام محرم نهایت استفاده را برده و نگذاریم این فرصت طلایی به سادگی بگذرد...
به خصوص حالا که کمکم به عاشورا و غروب واقعه نزدیکتر میشویم، باید به تفکر و مطالعه بیشتر در این زمینهها بپردازیم تا به واسطه اندیشیدن در معارف عاشورا و حضرت سیدالشهدا(علیهالسلام) و شهدای کربلا و نیز بهرهمندی از کتب معتبر بزرگان و علما، کسب معرفت کنیم.
اما متاسفانه در این بین برخی از افراد در شب و روز عاشورا به جای پرداختن به عزاداری و سوگواری در عزای اباعبداللهالحسین(علیهالسلام) به فکر پدید آوردن حاشیههای پررنگتر از متن هستند، حاشیههایی که سوژه درجه یک رسانههای غربی میشود.
در این روزهای عزیز شاهد دیدن دختران و پسرانی هستیم که قبل از حضور در مراسم عزاداری، به آرایشگاه رفتهاند و آمدهاند تا رخنمایی و جلوهگری کنند و به بهانه دیدن هیئتهای عزاداری، با پوشیدن ساپورت، موهای بلوند شده و آرایش غلیظ در خیابانها رژه میروند.
افراد نسبت به حفظ ظاهر، جاهلانه برخورد نکنند
در این راستا حجتالاسلام ولیرضا قربانی، مدیر حوزه علمیه فومن به خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن اظهار داشت: هر ملتی به یک سری هنجارهای ملی پایبند هستند که باید به آن هنجارها احترام بگذارند.
وی با بیان اینکه هنجار مشترک بین همه سلیقهها، گروهها و جریانات ایران، قداست قیام امام حسین(علیهالسلام) است، افزود: در همه ایام میطلبد که مردم ملاحظه کنند اما در شب و روز عاشورا که ایام عزای سید و سالار شهیدان است مردم باید ملاحظه بیشتری داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه فومن با بیان اینکه در شب و روز عاشورا همه زمینیان و عرشیان برای عزای امام حسین(علیهالسلام) سوگواری می کنند،گفت: دختران و پسران باید در این ایام حرمتداری کنند.
حجتالاسلام قربانی با بیان اینکه جوانان، معتقد هستند ولی گاهی اوقات در راستای فلسفه عاشورا خوب تفکر نمیکنند، تصریح کرد: کسی که به عمق اعتقاد خود رجوع کند، سبب میشود که وظایفی برایش تولید شود.
وی با بیان اینکه حداقل وظیفه هر فرد این است که با پوشش و حجاب، حفظ ظاهر کند زیرا این موضوع بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: دختری که با صورت آرایش کرده در خیابان ظاهر میشود اگر پدرش و یا یکی از نزدیکانش فوت کند، حاضر نیست با ظاهر آرایش کرده در بین مردم ظاهر شود.
مدیر حوزه علمیه فومن با بیان اینکه افراد نباید نسبت به حفظ ظاهر جاهلانه برخورد کنند، اظهار داشت: همه آحاد ملت به عنوان علاقهمندان و معتقدان به قیام امام حسین(علیهالسلام) به اندازه وسع خود در این راستا سهیم هستند.
حجتالاسلام قربانی افزود: جوانان باید در شب و روز عاشورا به گونهای در مراسمات حاضر شوند که ظاهرشاش شبیه افرادی نباشد که انگار به مجلس جشن میخواهند بروند.
جوانان حرمت عزای سید سالار شهیدان را باید حفظ کنند
فاطمه ابراهیم زاده، کارشناس مذهبی صومعهسرا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا با بیان اینکه عاشورا درس زندگی و ایثار است، گفت:جوانان باید تلاش کنند “ما رأیت الا جمیلاً” های حضرت زینب (سلامالله علیها) را که در عاشورا دید، زنده نگه دارند.
وی افزود: زنده نگه داشتن عاشورا به مشکی پوشیدن و ۱۰ روز عزادار بودن نیست، زنده نگه داشتن عاشورا زنده نگهداشتن تفکر و شعور حسینی در کنار شور حسینی است.
این کارشناس مذهبی صومعهسرابا انتقاد از پوشش نامناسب برخی جوانان در مجلس عزای امام حسین(علیهالسلام)، گفت: بهترین عزاداری ها برای اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) این است که در این عزاداری ها، احکام دین، معنویات، شریعت دین مبین اسلام رعایت شود.
ابراهیمزاده با بیان اینکه جوانان حرمت عزای سید و سالار شهیدان را باید حفظ کنند، تصریح کرد: حضرت محمد(صلیاللهعلیه وآله) فرمودند: «در شب معراج که به آسمان رفتم زنان امت خود را در عذاب شدیدی دیدم، به طوری که آنها را نشناختم.زنی را دیدم که او را از موهایش آویزان کرده بودند و مغز سرش میجوشید، زنی را دیدم که گوشت بدنش را میخورد و آتش از زیر آن زبانه میکشید ،آن زنی که او را به موهایش آویزان کرده بودند برای این بود که موهایش را از مردان نامحرم نمیپوشاند اما زنی که گوشت بدنش را میخورد برای آن بود که بدنش را برای مردمزینت میکرد».
وی خاطرنشان کرد: هر فردی با هر نوع اعتقاد و سبک ظاهری حرمت این روزها و شبهای محرم را بشناسد و به احترام سید و سالار شهیدان و سوگواران آن حضرت با ظاهری مناسب و در خور شأن این ایام در مراسم نوحه و عزا شرکت کند.
این کارشناس مذهبی صومعهسرا با بیان اینکه حضرت لقمان هیچوقت در برابر کسی هیچ قسمت از بدن خود را نمایان نمیکرد، اظهار داشت: به فرموده امام رضا(علیه السلام) هر کسی لباس بپوشد تا مباهات و جلوه گری کند خدا رحمتش را از او باز میدارد و پیامبر (ص) می فرمایند: لباس بپوش که انگشت نمای مردم نشوی و عزت و احترامت هم محفوظ بماند.
ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) فرصت مناسبی برای نشان دادن ابراز ارادت به ساحت مقدس اهل بیت (علیهالسلام) به ویژه امام حسین (علیهالسلام) است ولی طبق گفته بزرگان دین و علما، حفظ حرمت حسینی و نشر معارف دینی از جمله مواردی است که باید در این ایام رعایت شود.
نظر شما