به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام محمد رضاحدادیان در بازدید از دوکانون روستایی یارمهربان و اخلاص وایثار در شهرستان های شاهرود ومیامی کانون های فرهنگی مساجد را یک ارگان فرهنگی و مردمی در مساجد بر شمرد و افزود: کانون های فرهنگی مساجد باید رابطه عمیقی فکری و روحی با افراد در جامعه ایجاد کنند و ارتباطات کلی و مردمی این کانون ها با مردم در هر شهر و روستایی حائز اهمیت است.
حدادیان به ضرورت و اهمیت فرهنگ دینی و اسلامی در تقویت شاخص های فرهنگی اشاره کرد و گفت: فرهنگ شکل وخمیره یک جامعه است و مسجدجایگاه ویژه ای برای مردم جامعه داردوکانون های فرهنگی مساجد باید از این رابطه مردم با مساجد استفاده کنند و امور فرهنگی عمیق را گسترش دهند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان گفت:دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در دو بخش روستایی و شهری فعالیتهای فرهنگی و هنری را در کنار مساجد و با محوریت جوانان و نوجوانان انجام میدهد.
وی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد در روستاها بالاترین مرکز برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی و هنری در روستا ها هستند تصریح کرد: درحال حاضر 10 کانون روستایی در آرادان،چهار کانون درسرخه،20 کانون در دامغان،پنج کانون درسمنان،19 کانون درشاهرود، 9 کانون در گرمسار وآرادان، چهارکانون در مهدیشهر و11 کانون در میامی فعالیت دارند.
حدادیان ،با اشاره به اجرای طرحهای کارآفرینی در مناطق روستایی با حضور اعضای کانونهای فرهنگی و هنری، یادآور شد: فرشبافی، پرورش قارچ و دامپروی، خیاطی، صنایع دستی(چرم دوزی، عروسک بافی و...) ازجمله فعالیتهای اعضای کانونهای فرهنگی و هنری در بحث توجه به اقتصاد مقاومتی است که در کنار فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح کانونها اجرا میشود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با اشاره به اهمیت فعالیت های فرهنگی هنری در روستاها اظهارداشت: کانون های مساجد روستایی با انجام فعالیت های مختلف نماینده ای از دستگاه های فرهنگی و اجتماعی برای ارائه خدمات فرهنگی به مردم روستاها هستند که نقش موثری در ارتقای شاخصه های فرهنگی دارند.
وی به نقش کانون های مساجد در ارتقای سطح علمی و فرهنگی نوجوانان در روستاهای نیز اشاره کردوافزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی را در جذب نوجوانان و جوانان ایفا می کنند و با توجه به اینکه فعالیت های تعریف شده در کانون ها محتوامحور است در نتیجه میزان مراجعه و شرکت در برنامه های کانون ها روز به روز افزایش می یابد؛ معتقدم اگر از کانون های روستایی بیش از آنچه که اکنون شاهد هستیم حمایت شود شاهد خواهیم بود که این روستاها در حوزه مباحث فرهنگی رشد مضاعفی داشته باشند.
حدادیان اضافه کرد: دبیرخانه کانون های مساجد استان سمنان علاقه به استقرار اهالی روستا در زادگاهشان و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهر بوده، چراکه حضور هرچه بیشتر مردم در روستا فواید بسیاری از جمله توسعه فعالیتهای تولیدی این مناطق را به همراه دارد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان روستا، را محیطی سالم برای توسعه زیرساختهای فرهنگی جامعه دانست وگفت: روستاها بهدلیل داشتن مواد اولیه و مواد خام میتوانند بستر مناسبی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی باشند؛ چرا که روستاها با داشتن نیروی کار ارزان، عرصه مناسبی برای دایر کردن برخی صنایع بهشمار میروند.
وی با بیان اینکه روستاها و روستانشینان نقش بی بدیلی در توسعه کشور دارند و ظرفیت بالقوه ای برای حرکت در مسیر اقتصاد ملی و مقاومتی تلقی می شوند اظهارداشت: توجه به روستاها علاوه بر افزایش صادرات غیرنفتی و کمک در عرصه اقتصاد در زمینه مقابله با ناهنجاری های اجتماعی موثر است.
نظر شما