ارادات دلدادگان حسینی از اقصی نقاط کشور نشان از نفوذ معنوی حسینیه اعظم زنجان است

خبرگزاری شبستان:یکی از خدام حسینیه اعظم زنجان به حضور میهمانانی از اقصی نقاط کشور اشاره کرد و گفت: این حضور نشان از نفوذ معنوی حسینیه اعظم زنجان است.

عبدالله الماسی، خادم فعال در تهیه نشریه حسینیه اعظم زنجان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: هفتمین سند مکتوب از قدمت حسینیه اعظم زنجان که مربوط به سرشماری دوره ناصرالدین شاه می باشد، منتشر می شود، در این سرشماری نام تکیه حسینیه قید شده است که در آن اسامی افراد ذکور محله حسینیه ذکر شده است.

 

وی با اشاره به اینکه درخصوص قدمت حسینیه اعظم زنجان هفت سند موجود است، ادامه داد: قدیمی ترین سند مکتوب مربوط به کتاب دارالعرفان خمسه است که در زمان فتحعلی شاه قاجار، به دستور فرزندش که حاکم زنجان بود کتابی از تاریخ سرگذشت حاکمان زنجان جمع آوری شده است که در این کتاب در چهار محل نام حسینیه ذکر شده است.

 

الماسی به کتاب عالم آرای عباسی و نوشته های آن اشاره کرد و افزود: در دوره صفویه که زیارت قبور ائمه در عراق مورد تاکید قرار داشت بناهایی به نام حسینیه در محل حرکت کاروان ها برای استراحت زائران ساخته می شد که  لفظ حسینیه برای اولین بار در این کتاب به کار رفته است.

 

وی با اشاره به اینکه دومین سند تاریخی مربوط به علم حسینیه اعظم زنجان است که در آن تاریخ 1221 درج شده است، گفت: این سند نشان می دهد که حسینیه اعظم زنجان 217 سال قدمت دارد.

 

این خادم حسینیه سومین سند را مربوط به سنگ مکتوبی که در زمان تعمیر حسینیه برسردرب ورودی آن نصب شده است خواند و گفت: در این سند تاریخ 1261 درج شده است؛ چهارمین سند وقف نامه و پنجمین آن سفرنامه مهندس عبدالهی است که در دوره مظفرالدین شاه  تهیه شده است.

 

همچنین یک فقره وقف نامه که 110 سال پیش انجام شده است و سرشماری دوره ناصرالدین شاه از دیگر اسنادی هستند که قدمت حسینیه را تائید می کند.

 

وی با اشاره به اینکه دسته های عزاداری در زنجان در گذشته های دور با اصطلاح ترکی « محله چیخریخ» برپا می شد، اظهار کرد: در زمان قاجاریه ریش سفیدان و معتمدان محل در جلوی دسته حرکت می کردند و در منزل محمودخان ذوالفقاری جمع شده و عزاداری می کردند.

 

الماسی با اشاره به اینکه در سال 1328 فقط چهار راس گوسفند قربانی می شد، ادامه داد: به برکت عنایات امام حسین(علیه السلام) حسینیه اعظم زنجان به عنوان دومین قربانگاه جهان معرفی شده است.

 

وی افزود: نذورات جمع آوری شده به بیش از 1200 راس گوسفند رسیده است که نشان از عنایات سالار شهیدان است.

 

خادم حسینیه اعظم زنجان با یادآوری اینکه  توجه امام حسین(علیه السلام) به مرحله ای رسیده است که در کل کشور به الگویی تبدیل شده است، گفت: دسته حسینیه اعظم زنجان در روز هشتم محرم ویژگی هایی دارد که از جمله آن پرهیز از حواشی و خرافات است.

 

الماسی با بیان اینکه هیچ دل شکسته ای ناامید از در خانه امام حسین(علیه السلام) برنمی گردد، گفت: ارادات مردم از اقصی نقاط کشور بویژه کشورهای خارجی نشان از نفوذ معنوی این مجموعه در خارج از مرزهای کشور دارد.

 

وی با اشاره به اینکه مسجد حسینیه اعظم زنجان در ابتدا یک بنای 200 متری بود، تصریح کرد: در حال حاضر حسینیه اعظم زنجان به 15 هزار مترمربع مساحت توسعه پیدا کرده است که با این وجود در شب های محرم با کمبود جا مواجه می شویم.

 

الماسی به ثبت دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان به عنوان دهمین میراث معنوی کشور در سال 86 اشاره کرد و گفت: وسعت حسینیه اعظم زنجان به جایی رسیده است که در حال حاضر 3 هزار و 500 خادم افتخاری در این مجموعه فعالیت می کنند.

 

عبدالله الماسی از سال 71 به عنوان عکاس در مجموعه حسینیه اعظم زنجان مشغول به فعالیت شده است که در سال 93 به عنوان مسوول نشریه مصباح حسینیه اعظم زنجان منصوب شد.

کد خبر 579879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha