هیچ چیزی جای لذت خواندن را نمی‌گیرد/ کتاب رقبای قدری دارد

خبرگزاری شبستان: برآبادی معتقد است، در خواندن لذتی است که در دیدن فیلم یا در بازی‌های رایانه‌ای وجود ندارد و آن لذت خلق دوباره‌ای است که در ذهن خواننده اتفاق می‌افتد.

محمود برآبادی، از نویسندگان کودک و نوجوان در پاسخ به این سوال که با وجود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی چطور می‌توان بچه‌ها را به کتاب و کتابخوانی ترغیب کرد، به خبرنگار شبستان گفت: واقعیت این است که کتاب در دوران حاضر رقبای قدری دارد که از جمله می‌توان به اینترنت، شبکه‌های مجازی، بازی‌های رایانه‌ای و خیلی از سرگرمی‌های دیگر که به شکل صوتی و تصویری ارتباط مستقیم و حتی تعاملی برقرار می‌کنند، اشاره کرد. طبیعی است که چنین ارتباطی برای مخاطب کودک و نوجوان جذاب‌تر خواهد بود.

 

برآبادی اظهار داشت: به نظر بنده کتاب همچنان جایگاه خود را به عنوان یک وسیله تفریحی، سرگرمی و آموزشی حفظ کرده است، هرچند که دوران طلایی خود را گذرانده است. روزگاری بود که کتاب حرف اول را می زد و همه منتظر بودند که کتاب جدیدی از زیر چاپ خارج شود و حتی مقابل کتابفروشی‌ها برای کتاب‌های ادامه‌دار صف می‌بستند. این مسئله هم در اروپا و هم در ایران وجود داشت. این دوران به دلیل رشد وسایل ارتباط جمعی سپری شده است.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه کتاب هیچ‌وقت جایگاه خود را به طور کامل از دست نخواهد داد، عنوان کرد: برای اینکه در خواندن لذتی است که آن لذت در دیدن فیلم یا در بازی های رایانه‌ای وجود ندارد ،آن هم لذت خلق دوباره‌ای است که در ذهن خواننده اتفاق می‌افتد. بعد از خواندن یک متن ادبی آن اتفاق می افتد. وقتی نویسنده شروع به نوشتن می کند، تصاویر ذهنی خودش را تبدیل به واژه‌ها می‌کند.

 

نویسنده کتاب‌هایی همچون " بهاری دیگر "، " بازی خطرناک "، " لبخند با بزرگان "، " افسانه‌های مردم ایران "، " یادهای کودکی " و " روزهای آبی " تصریح کرد: وقتی یک خواننده کتابی می‌خواند، در واقع واژه‌ها را تبدیل به یک تصویر ذهنی می‌کند. این یک عمل خلاقه است که در ذهن اتفاق می‌افتد و چون عمل خلاقه‌ است مثل هر خلاقه‌ای برای انسان لذت‌بخش است، به همین دلیل است که هرگز لذت خواندن از بین نخواهد رفت و هیچ چیز دیگری جای آن را نخواهد گرفت.

 

وی خاطرنشان کرد: البته لذت خواندن به برخی از وسایل نیز برمی‌گردد. به اینکه اثر مربوطه چه رمان باشد و چه شعر و چه نمایش باشد چقدر با تکنیک‌ها و عناصر ادبی خلق شده باشد، یعنی نویسنده اثر چقدر بر عناصر داستان مسلط بوده است و اثر چقدر می تواند ارتباط مستقیم و خوبی با مخاطب برقرار کند.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 579867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha