پیام آوران کربلا در مساجد به بیداری جامعه پرداختند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام رجبی، استاد حوزه علمیه، گفت: سخنان امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در مساجد و مکان های مختلف دیگر باعث افزایش روشنگری پیرامون قیام امام حسین (ع) در جامعه شد.

حجت الاسلام محمود رجبی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه مساجد و منبر بعد از واقعه عاشورا، گفت: هر نهضتی که آغاز می شود، رساندن پیام آن به جامعه رسالتی مهم است که بر عهده پیام رسانان آن است.

 

وی اظهار کرد: قیام عاشورا در چنین شرایطی که تنها ظاهر دین حفظ می شد و مساجد تنها مکانی برای عبادت صرف بودند و در حالی که مردم را رخوت و سستی فرا گرفته بود و به تعبیر امام حسین (ع) از اسلام جز اسمی باقی نمانده و مردم و دستگاهیان اهل تملق و چاپلوسی شده بودند، شکل گرفت و از این رو امام حسین (ع) در چنین شرایط قیام کردند تا بلکه تلنگری به جامعه اسلامی بزنند.

 

وی خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در آن شرایطی که از اسلام چیزی باقی نمانده بود به وسیله سخنرانی بر منابر درصدد بیدارکردن مردم برآمدند و همین گونه هم شد زیرا موجب زنده ماندن حماسه عاشورا و روشنگری حقایق این واقعه و عمق جنایات یزیدیان شدند و مردم نسبت به جایگاه اهل بیت (ع) و تبلیغات وارونه ای که علیه آنان می شد، آشنا شدند.

 

عضو هيات علمي موسسه آموزشي ـ پژوهشي امام خميني (ره) بیان کرد: اگر تبیین واقعه عاشورا از سوی امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) به صورت دقیق و حساب شده انجام نمی شد، بدون شک دستگاه حاکمیت یزید به وسیله تحمیق مردم و نادانی افرادی که به میدان آورده بود، می توانست، مسیر خود را ادامه دهد و بر این اساس نهضت عاشورا به اهداف خود نمی رسید.

 

رجبی  گفت: امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) به بهترین شکل پیام کربلا را انتقال دادند، به طوری که می بینیم سخنرانی امام سجاد (ع) در مجلس یزید برنامه طراحی شده وی را بر هم زد و نتیجه ای که از آن گرفت برخلاف هدفش بود.

 

وی گفت: حضرت زینب (س) در مسجد کوفه با سخنرانی تاریخی خود توانست، عواطف مردم را تحریک کند و خطابه های دیگر ایشان نیز زمینه ساز نهضت های متعدد در راستای به ثمر نشستن نهضت عاشورا شد،  به گونه ای که بعد از سخنرانی های ایشان، جمعیت های مختلف به خونخواهی امام حسین (ع) قیام کردند و بالاخره حکومت اموی با تمام توطئه هایی که انجام داد، منقرض شد.

 

 

این استاد حوزه با اشاره به قرائت خطبه های حماسی امام سجاد (ع) در مسجد شام، اظهار کرد: یزید با بهره گیری از جایگاه منبر توسط علما خودفروخته دستگاه اموی، سعی داشت کار تبلیغی گسترده ای علیه خاندان پیامبر (ص) انجام دهد، اما خطبه ای که از سوی آن حضرت قرائت شد تلنگری به مردم آن جامعه بود.

 

رجبی افزود: امام سجاد (ع) در مسجد شام به یزید گفت، به من اجازه بده تا  از این «چوب ها» بالا روم و چند کلمه سخن بگویم که موجب خشنودی خداوند باشد، به کار بردن تعبیر چوب از سوی آن حضرت به این دلیل بود که به حاضران بگوید، منبری که محل تعریف و تمجید از یزید و معاویه شود، دیگر جایگاه خود را از دست داده است.

 

وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) با بهره گیری از جایگاه منبر حقایق عاشورا را تبیین کردند، ادامه داد: حضرت زینب (س) نیز سخنرانی شدیداللحنی را در جمع مردم کوفه و شام می فرمایند و در مورد مسلمانان آیه‌ای با مضمون «فَلْیَضحَکُوا قَلیلا وَ لْیَبکُوا کَثیراً»،«باید کم بخندند و زیاد گریه کنند» قرائت می کنند، این آیه در شرح حال کافران آمده است ولی حضرت زینب (س) آن را برای مسلمانان می‌خوانند و می فرمایند: «شما دین‌تان هم با کفر خیلی فرق ندارد، زیرا کارکرد و آثاری ندارد

 

 

 

 

 

کد خبر 579808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha