اسناد بالادستی برای ارتباط با ولیعصر(عج)/ظهور،  اهداف عاشورا را محقق می کند

خبرگزاری شبستان: باید با قرآن و مجموعه معارف موجود در روایات، همچون نهج البلاغه و صحیفه سجادیه انس بگیریم؛ این کتب را که از همه ادیان الهی به یادگار مانده است باید به عنوان اسناد بالادستی زندگی خود قرار دهیم تا بتوانیم همراه با امام زمان (عج) شویم.

حجت الاسلام و المسلمین محمدصادق نصرالهی، حافظ و کارشناس قرآنی در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که صحت این روایت چه میزان است که امام زمان (عج) در زمینه برپایی عدل الهی، تکمیل کننده راه امام حسین (ع) هستند و حتی از بُعد جغرافیایی نیز راه ایشان را ادامه می دهند و از مکه به سمت کوفه حرکت و حکومت عدل جهانی را به مرکزیت کوفه برپا می کنند، اظهار کرد: میراث تمام انبیاء در وجود امام زمان(عج) متجلی است و روایت داریم که به طور مثال زیبایی را از یوسف پیامبر(ع)، حکمت را از نبی دیگر و ... به ارث برده است ، بطوری که هر آنچه همه خوبان دارند، ایشان همه را یک جا دارند.

 

امام زمان (عج) تکمیل کننده راه سیدالشهدا(ع)

وی با بیان اینکه طبیعتا در زمینه سیره سیدالشهدا(ع) نیز همان گونه که شعار «یالثارات الحسین(ع)» را سر می دهند، دنبال کننده مسیر ایشان هستند، افزود: امام حسین(ع) برای برپایی نمونه ای از عدل الهی مدنظر پیامبر (ص) قیام و به سمت کوفه حرکت می کنند.

 

این کارشناس مهدویت تصریح کرد: هر حرکتی دارای یک معنای ظاهری و یک معنای باطنی است و در خصوص قیام امام حسین(ع)، ظاهر حرکت آن است که رفتند تا در این مسیر از مدینه تا کوفه، مدلی از حکومت مدنظر پیامبر(ص) را در صورت انتخاب مردم و رضایت آنها، برپا کنند اما امکانش نبود به دلیل آنکه مردم نخواستند.

 

مردم در زمان امام زمان (عج) آماده پذیرش عدل الهی اند

حجت الاسلام نصرالهی با بیان اینکه در دعای سلامتی امام زمان (عج) می خوانیم «حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا؛ یعنی تو ساکن می کنی و جای می دهی این عدل را با انتخاب مردم»، ابراز کرد: این تفاوت برای این است که در زمان امام حسین (ع) این اقدام را نپذیرفتند و به سمت دیگری حرکت کردند اما در مقطع زمانی ظهور امام زمان(عج)، گویا حضرت حجت(عج) این مسیر را به گونه ای طی می کنند تا باطن حرکت امام حسین(ع) ظاهر شود و مردم با اختیار این شیوه را اجرا می کنند.

 

این حافظ و کارشناس قرآنی با بیان اینکه امام زمان (عج) حکومت عدل الهی را به مرکزیت کوفه برپا می کنند و این آرزوی تمام انبیاء الهی بوده است، افزود: تمام انسان هایی که روی زمین هستند، حجت های خداوند را درک می کنند و به صورت عینی و دقیق در این برهه زمانی، حق و باطل از هم جدا و «قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ» محقق می شود و این حکومت عدل الهی در مقیاس جهانی برپا شده و کوفه محور و مرکز آن خواهد بود.

 

وی در پاسخ به این سوال که به عنوان منتظران ظهور چه وظایفی برعهده داریم تا در نهایت به سرنوشت کوفیان مبتلا و مانع از برپایی حکومت عدل الهی امام زمان (عج) نشویم، تصریح کرد: باید شیوه ها و روش هایی که انبیاء الهی در پیش گرفتند و راه هایی که قرآن برای ما تبیین کرده است را انجام دهیم و امام زمان (عج) نیز در این خصوص فرموده اند: «چیزی جز اقامه قرآن را انجام نخواهیم داد و مجریان قرآن هستیم.»

 

نصرالهی با بیان اینکه ما به عنوان منتظران ظهور دو وظیفه داریم، ابراز کرد: پیامبر (ص) از ما خواستند که به این دو میراث بزرگ؛ اهل بیت (ع) و قرآن همواره متمسک باشیم و به عنوان دو سند راهبردی به آن توجه کنیم، هم اکنون نیز وظیفه داریم که توجه به قرآن و اهل بیت (ع) را هم در ظاهر و هم مراتب باطنی در دستور کار داشته باشیم.

 

این حافظ و کارشناس قرآنی اضافه کرد: توجه ظاهری به قرآن از تلاوت این کتاب الهی آغاز می شود، زیرا اگر انسان، انس به قرآن داشته باشد با معارف آن آشنا می شود و اگر انس با روایات داشته باشد، معارف آن را درک خواهد کرد و ما به عنوان پیرو اسلام، همانگونه که از نعمت خورشید استفاده می کنیم، باید از این دو نعمت الهی هم استفاده کنیم.

 

ضرورت توجه به نهج البلاغه از سوی منتظران ظهور

وی با بیان اینکه امیرالمومنین(ع) می فرمایند: «ما في القرآن عندي آية أرجى منها؛ هیچ آیه ای در قرآن عظیم تر از ایشان نیست»، تصریح کرد: ما باید علاوه بر این ها، نهج البلاغه را بخوانیم زیرا فردی نمی تواند ادعا کند که پیرو امام زمان (عج) است اما با معارف جدشان امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه آشنا نباشد و نمی توان مدعی همراهی با قرآن بود اما قرآن را نشناخت.

 

نصرالهی با بیان اینکه مقصد امام زمان (عج) احیای قرآن است، ابراز کرد: در روایت داریم که ایشان قرآن را احیا می کنند و در همین دعای سفارش شده در عصر روزهای جمعه داریم که «اللَّهُمَّ وَ أَحْيِ بِوَلِيِّكَ الْقُرْآنَ» یعنی قرآن با ولی تو احیا می شود.

 

راه های احیای قرآن در عصر انتظار

این حافظ و کارشناس قرآنی با اشاره به اینکه برای احیای قرآن، راه هایی توسط ائمه اطهار(ع) نقل شده است، گفت: تلاوت مستمر قرآن، توجه به معانی و معارف قرآن، توجه به روایات ذکر شده ذیل آیات قرآن و ... از این روش هاست تا ما هم بتوانیم با مقاصد امام زمان (عج) همراه شویم و امیال خود را نزدیک به اهداف ایشان کنیم.

 

دغدغه برای تمام بشریت منش منتظران واقعی

وی با بیان اینکه دغدغه امام زمان (عج) شامل همه انسان ها می شود، افزود: ما نیز به تاسی از ایشان نباید تنها برای خانواده، شهر و کشور خود تلاش و دلسوزی کنیم بلکه باید دغدغه همه بشریت را داشته باشیم و گرسنگی همه انسان ها را مدنظر قرار دهیم، زیرا دغدغه امام زمان(عج) این گونه است.

 

نصرالهی ادامه داد: برای همراهی امام زمان (عج) باید از این نقاط شروع کنیم و احیای قرآن، فرهنگ مدنظر امیرالمومنین(ع) که در حکومت خود فرقی میان غنی با فقیر، عرب با عجم، سیاه با سفید و ... قائل نبودند را در دستور کار قرار دهیم و در زندگی اجتماعی خود این اهداف را به عنوان دغدغه خود مدنظر داشته باشیم.

 

قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه؛ سند بالادستی زندگی منتظران ظهور

این حافظ و کارشناس قرآنی با بیان اینکه باید با قرآن و مجموعه معارف موجود در روایات، همچون نهج البلاغه و صحیفه سجادیه انس بگیریم، تاکید کرد: این کتب را که از همه ادیان الهی به یادگار مانده است باید به عنوان اسناد بالادستی زندگی خود قرار دهیم تا بتوانیم همراه با امام زمان (عج) شویم.

کد خبر 579744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha