«انسان‌شناسی زبان‌شناختی»کتابی خواندنی برای علاقه مندان حوزه انسان شناسی

خبرگزاری شبستان:«انسان‌شناسی زبان‌شناختی» اثر«الساندرو دورانتی» با ترجمه رضا مقدم کیا را نشر «نی» چاپ کرده است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، الساندرو دورانتی، زبان‌شناس برجسته‌ی ایتالیایی و استاد انسان‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا است و کتاب «انسان‌شناسی زبان‌شناختی» که یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین کتاب‌های مقدماتی در جهت شناخت زیرشاخه‌ی زبان‌شناسی در علم انسان‌شناسی است و یکی از آثار مهم در این حوزه می باشد.

 الساندرو دورانتی در این درس‌نامه‌ی نوآورانه، انسان‌شناسی زبان‌شناختی را حوزه‌ای میان‌رشته‌ای معرفی می‌کند که زبان را به‌مثابه ذخیره‌ای فرهنگی و سخن‌گفتن را به منزله‌ی عملی فرهنگی مطالعه می‌کند. این کتاب اولین اثر در حوزه‌ی انسان‌شناسی زبان‌شناختی است که به فارسی ترجمه شده است. در این کتاب، نظریه‌ها و روش‌های انسان‌شناسی زبان‌شناختی معرفی می‌شود و این کار از رهگذر مباحثی چون گونه‌گونی زبانی، دستور کاربردی، نقشِ سخن‌گفتن در تعامل اجتماعی، سازمان و معنای ساخت‌های محاوره‌ای و مفهوم مشارکت در حکم واحدِ تحلیل انجام می‌گیرد. کتاب انسان‌شناسی زبان‌شناختی در عین برخورد مبتکرانه با موضوع تحقیقِ خود، اثری خواندنی و مناسب برای علاقه‌مندان به‌خصوص دانشجویان این رشته است.

 گفتنی است :انسان‌شناسی زبانشناختی علمی است که به چگونگی تأثیر زبان بر حیات اجتماعی می‌پردازد. این رشته شاخه‌ای از علم انسانشناسی است که از تلاش برای مستندسازی زبانهای در حال انقراض سرچشمه گرفته و در طی صد سال اخیر اغلب برای تشریح جنبه‌های گونه‌گون ساختار و کاربردهای زبانی توسعه یافته است.

انسان‌شناسی زبانشناختی بررسی می‌کند که زبان چگونه ارتباطات بشری، اشکال هویت اجتماعی و عضویت در گروه‌های اجتماعی را شکل داده؛ عقاید فرهنگی در مقیاس بزرگ و ایدئولوژی‌ها را سازمان بخشیده؛ و بازنمایی فرهنگی مشترک میان جهان‌های طبیعی و اجتماعی را توسعه داده است.

نشر نی اثر حاضر را در 580 صفحه چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

کد خبر 579724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha