از موذن دیروز مسجد تا استاد امروز دانشگاه بوعلی همدان

دکتر سهرابی ارتباط و پیوندش با مسجد را مدیون اذان گویی در مسجد در دوران نوجوانی اش می داند و معتقد است که انس با فضای مسجد از دوران کودکی، تربیت متخصصانی متدین و مذهبی را در آینده منجر می شود.

خبرنگار شبستان: مسجد مکانی با ظرفیت ها و کارکردهای متفاوت است مسجد نه تنها مکان عبادت، بلکه مکان آموزشی مباحث و علوم روز است و تربیت یافتگان دیروز مسجد، امروز تربیت نسل جوان را در مساجد و کانون های مساجد برعهده دارند. دکتر روح الله سهرابی یکی از دانش آموختگان مسجدی است که به برکت ارتباط مستمر با مسجد موفقیت هایی در عرصه های علمی کسب کرده است.

 

وی که متولد سال 1358 شهر همدان و در حال حاضر استاد دانشگاه بوعلی سینای همدان است تربیت یافته فضای معنوی مسجد است و ارتباط و پیوندش با مسجد از مکبری و اذان گویی در دوران نوجوانی آغاز شده است. 

 

دکتر سهرابی دلیل علاقه و انس خود با مسجد را جلسات قرآنی که در محله و مسجد امام حسن مجتبی(ع) منطقه خضر همدان برگزار می شده است، می داند و می گوید: از دوران پنجم ابتدایی با حضور استاد کریم پور، یادگیری قرآن را آغاز کردم. از همان دوران کودکی علاقه زیادی به فضای معنوی مسجد داشتم و حضورم در برنامه های مسجد تا زمان دانشجویی ادامه پیدا کرد.

 

این استاد دانشگاه بوعلی با اشاره به حفظ ارتباطتش با مسجد و کانون پس از پایان دوران دانشجویی، درباره فعالیتش در مسجد و کانون المهدی (عج) می افزاید: برپایی جلسات سخنرانی برای نونهالان و نوجوانان در کانون ویژه مناسبت های مختلف و آموزش مباحث مدیریت به اعضا از جمله برنامه های کانون المهدی (عج) است.

 

به گفته سهرابی، ارتباط با مسجد و مراکز دینی همچون کانون های مساجد ریشه در خانواده ها دارد. کودکانی که بیشتر همراه والدین خود به مسجد می روند، بهره گیری بهتری از فضای مسجد و ارزش های دینی دارند و آموزه های دینی راحت تر در آنها نهادینه می شود. در این صورت است که در بزرگسالی آنها هم شاهد، افرادی متدین و مسجدی خواهیم بود.

 

وی فعالیت در هیئت تشنگان کوثر در نوجوانی و فعالیت مذهبی در دوران دانشجویی با برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و برنامه های فرهنگی و درسی برای برطرف کردن اشکالات درسی برای اعضای کانون المهدی (عج) را از اقدامات مسجدی خود از نوجوانی تا به امروز برمی شمارد.

 

این استاد دانشگاه اثر معنوی مسجد و فضاهای دینی را در رفتار و منش انسان ها موثر می داند و می گوید: افرادی که با فضاهای دینی انس می گیرند، آرامش و امنیت خاطر بیشتری دارند و کمتر دچار دغدغه، انحراف و آسیب های اجتماعی می شوند و به دلیل تاثیری که از این فضاها گرفته اند با لطف و عنایت خدا می توانند به دیگران نیز کمک کنند و از انجام کارهای داوطلبانه و رایگان ابایی ندارند.

 

این استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان، رسالت حوزه های علمیه و هیئت امنای مساجد جامعه اسلامی را بسیار کلیدی و شاخص می خواند و یادآور می شود: برای نخبه پروری در مساجد باید حوزه و دانشگاه به کمک هم آمده و در این میان طلبه های حوزوی با برگزاری جلسات و حلقه های معرفتی و شناختی به آماده سازی نسل جوان در زمینه کسب مهارت های دینی بپردازند.

 

وی وجود سخنرانان خبره در مساجد، توجه به نیازهای نسل جوان، برگزاری دوره های آموزشی موردنیاز جوانان، استفاده از استادان توانمند و نخبه پرور و اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب را از بهترین راهکارهای نخبه پروری در مساجد می داند.

 

به گفته سهرابی مسجد سکوی پرواز انسان برای رشد و توسعه شخصیت اجتماعی و تقویت روحیه اعتماد به نفس است و نوجوانی که در مسجد رشد و پرورش می یابد شخصیت و کرامات انسانی اش بهتر تجسم می یابد.

 

فراهم کردن زمینه کسب مهارت های مختلف و اشتغال زایی آنها، حفظ ارتباط چهره به چهره، برطرف کردن نیازهای آنان، نیازسنجی و مسئولیت سپاری و تشویق از جمله راهکارهایی است که به گفته سهرابی برای حفظ حضور پررنگ تر نخبگان مسجدی در مساجد مورد نیاز است. 

 

وی استفاده از روزی حلال، بهره مندی از استادان خبره و ممتاز که مزین به اخلاق اسلامی و تعهد باشند، برگزاری جلسات آموزشی برای نوجوانان هم سن و سال، توجه به ورزش های همگانی به ویژه کوهنوردی را از دیگر عوامل نخبه پروری در جامعه اسلامی عنوان کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 57970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha