بهروز فتحی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه مساجد همواره در طول تاریخ اسلام به عنوان محور فعالیت های علمی، فرهنگی، هنری و همچنین محور فکری در جامعه به شمار می آمدند، گفت: نبی مکرم اسلام (ص) بیشتر تصمیم گیری شان از مسجد بود و همواره تاکید بر جنبه علمی و فکری آن داشتند.
وی بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور فعالیت شان را از دهه 70 آغاز کرده اند. به عقیده من، این کانون ها و کتابخانه های مساجد مردمی ترین و غیردولتی ترین مراکزی به شمار می آیند که در طول تاریخ شکل گرفته اند برای مثال برای حضور مردم در این مراکز نیازی به مجوز نیست و در واقع آنان به صورت خودجوش فعالیت های شان را در این مراکز انجام می دهند.
تقویت کانون های مساجد زمینه ساز جذب بیشتر مخاطب
مدیرکل برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: در واقع باید گفت، ایجاد کانون فرهنگی هنری مساجد و ستاد عالی این کانون ها بهانه ای شد تا جریانی مردمی شکل بگیرد، به نظر من تقویت هر چه بیشتر کانون های فرهنگی هنری مساجد به ویژه کمک به ارتقای کیفی آن ها، می تواند در جذب بیشتر مخاطب تاثیرگذار باشد.
فتحی ادامه داد: دولت به موضوعات فرهنگی اهتمام ویژه ای دارد و از آنجایی که پایگاه اثرگذاری همانند مساجد با اعتقادات مردم گره خورده اند باید به موضوع مسجد هم توجه ویژه ای داشته باشد.
فتحی با بیان اینکه بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری که در کشور فعالیت می کنند، اگر چه از بهره اقتصادی برخوردار هستند اما در عین حال نیازمند حمایت های دولت هم هستند، خاطر نشان کرد: به عنوان مثال سینما اگر چه درآمدزا است اما به این معنا نیست که از حمایت های دولت بهره مند نباشد، در واقع باید گفت این فعالیت ها به دلیل آنکه مروج فرهنگ هستند نیازمند حمایت های ویژه هم هستند.
وی افزود: به اعتقاد من، کانون های فرهنگی هنری مساجد باید با واقفین ارتباط برقرار کند تا متمکنین محلات، وقف هایی برای کانون های فرهنگی هنری مساجد انجام دهند، زیرا لازم است مساجد از بعد مردمی بودن نیز تقویت شده و صرفا به دولت تکیه نکنند.
جریان سازی فعالیت های کانون های فرهنگی هنری
مدیر کل برنامه ریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: در واقع دولت باید در جریان سازی فعالیت های کانون های مساجد نقش تاثیرگذاری داشته باشد، زیرا در صورتی که کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به طور کامل به دولت وابسته باشند، به نتیجه نخواهند رسید، در حال حاضر این کانون ها از رشد قابل توجه ای برخوردار هستند، بنابراین باید به درجه ای برسند که الگویی برای دیگر مراکز باشند.
فتحی افزود: در کنار توجه به موضوع کیفی سازی باید به دنبال ارتقای کمی این مراکز هم بود تا در دیگر مناطق هم چنین کانون هایی شکل بگیرند، البته در صورتی که عملکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد ضعیف باشد، نمی تواند الگویی برای دیگر کانون های فرهنگی هنری باشند، از این رو در کنار رشد کمی باید در راستای دستیابی کانون های فرهنگی هنری به طراز خود و استاندارد لازم تلاش کرد چرا که در صورت موفقیت آن ها مساجد نیز به طراز اصلی خود نزدیک می شوند.
گفت و گو از: فاطمه اقبالی
نظر شما