عبد العلی دستغیب با بیان این خبر به خبرنگار شبستان گفت: این کتاب را با همکاری شیرین پایدار به رشته تحریر در آورده ام و موضوع آن تفاوت بین قبایل قدیم و جوامعه سنتی شده روز با یکدیگر است. در این کتاب بیان می شود که امروز نوع زندگی اجتماعی جوامع با گذشته به کلی تفاوت یپدا کرده است.
وی افزود: در گذشته زندگی بشر بر پایه اقتصاد شکارگری و زراعی اداره می شد و ساختمان اجتماعی بشر به شکل و شیوه امروزی شکل نگرفته بود و جوامع در حالت ابتدایی به سر می بردند اما امروز نوع نگاه به جامعه تغییر کرده است و جوامع جهانی شده امروز براساس جمهوری اداره می شود و میزان رای مردم است.
وی همچنین از انتشار کتاب دیگری با عنوان «نقد ادبی و نوعیت متن» خبر داد و گفت: «نقد ادبی و نوعیت متن» نیز عنوان کتاب دیگری است که به تازگی از سوی انتشارات نوید شیراز منتشر شد است .
وی خاطر نشان کرد: «نقد ادبی و نوعیت متن» درباره چگونگی خوانش متنهای ادبی است و تاکید دارد که خوانش صحیح یک اثر در فهم آن بسیار مهم است و خواننده را از اظهارنظرهای سلیقهای دور میکند.
وی تصریح کرد: این اثر به ما میآموزد که چگونه کمدی الهی دانته یا شاهنامه فردوسی یا حافظ و سعدی بخوانیم و هر اثر را متفاوت از اثر دیگری ببینیم. ویژگی های سبکی و بیانی در این اثر به خواننده آموزش داده میشود، به عبارتی خواننده با مطالعه این اثر دیگر اشعار سعدی را بنابر سلیقه شخصی اشعاری حماسی نمیپندارد و یا برعکس فردوسی را شاعر عرفانی نمیخواند و با نگاهی دقیق به خوانش متنهای ادبی فارسی می پردازد.
این نویسنده در ادامه عنوان کرد: این کتاب 10 تا 15 مقاله را دربر میگیرد که درباره فرم کار و نوع متن و ارتباط کلمات و جملهها با یکدیگر و هماهنگی آنها با هم صحبت میکند .
دستغیب که «نقد آثار سیدمحمدعلی جمالزاده» و «نقد آثار علیاکبر دهخدا» را در دست چاپ دارد، خاطر نشان کرد: به خاطر جراحی چشم نمیتوانم کاری انجام دهم و اگر بخواهم مقالهای بنویسم، دیگران باید برایم بنویسند، در نتیجه بیشتر کارهای قبلیام را دوباره چاپ میکنم.
وی در پایان یاد آور شد: «مجامع قبیلهیی تا جامعهی جهانی» در 300 صفحه شامل 10 فصل و کتاب «نقد ادبی و نوعیت متن» در 400 صفحه به همت انتشارات نوید شیراز منتشر شده است .
پایان پیام/
نظر شما