به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با حضور 18 نفر از 21 عضو شورای اسلامی شهر اصفهان آغاز بکار کرد و در ابتدای این جلسه علنی و به دلیل تاخیر در حضور رضا امینی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان سید احمد شریعتی، نائب رئیس شورای شهر اصفهان مدیریت جلسه علنی را بر عهده داشت.
كودكان بركت زندگی و سرمایههای آینده جامعه به شمار میآیند
شریعتی در آغاز این جلسه علنی ضمن تسلیت ایام ماه محرم با بیان اینكه، امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت، اظهار داشت: باید به امر به معروف و نهی از منكر در منظر امام نیز توجه داشت كه ایشان چگونه به توضیح مسائل گوناگون می پرداختند.
وی افزود: اگر فداكاری بزرگ امام حسین (ع) نبود، كه این فداكاری وجدان تاریخ را به كلی متوجه و بیدار كرد، در همان قرن اول یا نیمه قرن دوم هجری سپاه اسلام به كلی برچیده می شد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه به 17 مهر روز جهانی کودک اشاره کرد و افزود: كودكان بركت زندگی و سرمایههای آینده جامعه به شمار میآیند، آنان برای رشد و بالندگی خود نیازها و در مفهوم دقیق تر حقوقی دارند كه باید به درستی به آن پرداخت.
وی ادامه داد: با توجه به نقش بی بدیل خانوادهها در بالندگی شخصیت كودك، پیش از همه خانواده و سپس جامعه باید حقوق آنان را به خوبی بشناسد و خود را مكلف به پاس داشت آن بداند.
شریعتی با بیان اینكه روز جهانی كودك بهانهای برای ورود به جهان كودكان است، گفت: برای ورود به این جهان باید آگاهی خود را فراموش كنیم و با ناآگاهی كودكانمان همراه شویم.
وی در ادامه با اشاره به روز جهانی پست، گفت: پست یكی از عمدهترین نهادهای اجتماعی بازمانده از ادوار كهن است.
شریعتی افزود: پست كهنترین و گسترده ترین نوع ابزار ارتباطی بین مردم یك كشور با ساكنان دیگر سرزمینها است؛ پیام و پیام رسانی به عنوان یك نیاز اجتماعی از آغاز زندگی شهری همواره مطرح بوده است و پست به منزله تامین كننده این نیاز از دیرباز نقش تعیین كننده ای در زندگی اجتماعی انسان داشته است، لذا از زحمات این عزیزان تقدیر و تشكر می كنم و امیدوارم مدیریت شهری و شهرداری تمهیدات لازم جهت كمك به مشكلات شهروندان شهر اصفهان را در این مورد بیندیشند.
سهم ناچیز کودکان از سرانههای شهر اصفهان
اصغر آذربایجانی، رئیس کمیسیون فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه علنی ضمن تسلیت ایام ماه محرم و همچنین گرامیداشت ۱۷ مهر روز جهانی کودک با اشاره به اینکه مهمترین و موثرترین دوران زندگی دوران کودکی است، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که در دوران کودکی شخصیت فرد پایهریزی شده و شکل میگیرد.
وی با اشاره به اینکه امروزه مشکلات و چالشهای شهر ها از جمله آلودگیها مشکلات ایمنی و محدودیتها در محیط خانه، مدرسه و فضاهای بازی نگرانیهایی را در خصوص تامین سلامت کودکان ایجاد کرده است، ابراز داشت: امروزه تصادفات رانندگی دومین علت مرگ و میر کودکان است و همچنین مسایل مربوط به خشونت علیه کودکان و کودک آزاری، مشکلات سلامت روان و نشاط کودکان و عدم آموزشهای متناسب با دوران کودکی و نوجوانی در کشور نگران کننده است.
آذربایجانی عدم مناسب سازی فضاهای موجود در شهرها با روحیات کودکان را از دیگر مشکلات پیش روی کودکان عنوان کرد و افزود: باید توجه داشته باشیم که فضای بازی شهرها با شرایط فیزیکی و روانی کودکان همخوانی نداشته و آنها را از فضاهای عمومی به فضاهای خصوصی و از فضاهای محلهها به درون خانهها سوق میدهد.
وی تصریح کرد: شرایط موجود فعالیت آزاد و شرایط هیجانی کودکان را به فضای تخیل و افسانهای در فضای رسانهای و مجازی راهی کرده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان ارتقا کیفی همه فضاهای شهری، افزایش فرصت شادی و تعاملات کودکانه، مشارکت کودکان در فضای مدیریتی و طراحیهای شهری، اصلاح و وضع ضوابط شهری و قوانین به نفع کودکان، توسعه و ساماندهی انواع فضاهای ویژه کودکان از جمله فضاهای بازی، ورزشی، فرهنگی و اجتماعی و هنری با ویژگیهای ایمن و امن متناسب با سرانه مورد نیاز را از فعالیتهای مورد نیاز در حوزه کودکان دانست و افزود: همچنین ضروری است که مناسب سازی حمل و نقل، کودکان به عنوان گروه آسیبپذیر نیز در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.
وی پیوند کودکان و شهر را یک فرایند اجتماعی دانست و افزود: باید فضا به گونهای برای کودکان فراهم شود که در وجود کودکان حس تعلق و حس مفید بودن در شهر را داشته باشند و به نیازهای کودکان توجه ویژه صورت گیرد.
آذربایجانی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ درصد و معادل ۲۶۰ هزار نفر از شهروندان شهر اصفهان را کودکان تشکیل میدهند، افزود: در بین مناطق شهرداری بیشترین کودکان در مناطق ۱۱ و ۱۴ با جامعه آماری ۱۶ درصد و مناطق پنج و شش با جامعه آماری ۹ درصد کمترین آمار کودکان را دارا هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۱.۷ هکتار از شهر اصفهان به کودکان اختصاص دارد، بیان داشت: بر این اساس سهم هر کودک اصفهانی از فضای موجود در این شهر ۰.۴۸ مترمربع و در واقع کمتر از نیم متر مربع است.
جای خانه مهر در اصفهان خالی است
علیرضا نصر اصفهانی, عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه علنی با اشاره به اهمیت راهاندازی خانههای امید و مهر بازنشستگان اظهار داشت: طی دو هفته گذشته خانه امید و مهر بازنشستگان خمینی شهر افتتاح و تعداد خانه های مهر و امید در سطح کشور به ۲۶ خانه رسید.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه شهر اصفهان در بسیاری از اقدامات پیشرو و پیش قدم است اما متاسفانه با وجود تذکرات و پیگیری های صورت گرفته در این زمینه هنوز اقدامی صورت نگرفته است و بازنشستگان شهر اصفهان همچنان در انتظار و از عدم پیگیری مدیریت شهری گلایه مند هستند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: ایمن سازی تپه اشرف به دلیل تلفاتی که داشته و بعضا منجر به قوت به دلیل سقوط شهروندان شده است، با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی و شهرداری منطقه چهار صورت بگیرد.
توجه به نیازهای کودکان ضروری است
فتح الله معین، رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه کودکان به عنوان آینده سازان جامعه و در عین حال به عنوان حساس ترین و آسیب پذیرترین قشر جامعه باید بیش از سایر گروه های سنی مورد توجه قرار دارند، اظهار داشت: از این رو باید در راستای رفع نیازهای بهداشتی، روانی، آموزشی و پرورش و تفریحی آنها برنامهریزی همه جانبهای صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه ملتی که به تداوم حیات خود امیدوار است باید توجه ویژهای به تامین نیازهای کودکان خود داشته باشد، اضافه کرد: به نظر می رسد پرداختن به امور زیر در این زمینه در شهر اصفهان از اولویت برخوردار باشد.
رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: باید اهتمام جدی در کاهش آلودگی هوا که بیش از همه کودکان را قبل و بعد از تولد در معرض تهدید قرار می دهد، صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه به نظر م رسد مهمترین عامل برای کاهش آلودگی هوا جریان آب در رودخانه زاینده رود و احیای آن است، ادامه داد: افزایش ریزگردها در هوای شهر که منشاء آن از شرق اصفهان و تالاب گاوخونی است و نوع و ترکیب آنها یکی از عمده ترین عوامل آلاینده در شهر اصفهان است که تنها راه حل این معضل احیای رودخانه زاینده رود است.
معین با بیان اینکه هیچ مقامی مجاز به محروم کردن کودکان و نسل های آینده این شهر از نعمت جریان آب در زاینده رود نیست، تاکید کرد: بالا رفتن هزینه مسکن روز به روز موجب کاهش مساحت واحدهای مسکونی و در نتیجه عدم امکان تحرک و بازی کودکان در محیط خانواده شده است.
وی افزود: لازم است برای رفع این کمبود ایجاد پارک ها و فضاهای بازی کودکان در محلات مختلف به ویژه محلات نوساز و پیش بینی فضای لازم در پیش دبستانی ها و دبستان ها مورد توجه جدی قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بازرسی مستمر و کنترل محیط های مربوط به کودکان به جهت رعایت استانداردهای لازم در پارک ها، مهدکودک ها و مدارس و تاکید بر رعایت حداقل مساحت استاندارد مورد نیاز جهت تحرک کودکان امری مهم و ضروری است.
وی اظهار کرد: ایمن سازی پیاده روها، تقاطع ها، معابر و کوچه ها جهت تردد کودکان خصوصاً مقابله با پارک غیرمجاز خودروها که خطرات جدی جهت تردد کودکان ایجاد می کند باید مورد توجه قرار بگیرد.
معین ادامه داد: با وجود نیاز روزافزون جامعه به سامانه ویژه حمل و نقل کودکان جهت جابه جایی ایمن آنها متاسفانه با وجود تذکرات متعدد تاکنون در این زمینه اقدام موثری به عمل نیامده و همچنان حمل و نقل کودکان فاقد ایمنی لازم بوده و بعضاً حوادث ناگواری را رقم می زند.
وی تصریح کرد: جامعهای که به آینده خود امیدوار است باید به کودکان خود توجه ویژه داشته باشد و امیدواریم این موضوع در تمام سطوح برنامهریزی ما مشهود باشد.
لزوم ساماندهی پلاک کوبی در 15 منطقه شهرداری اصفهان
اما رضا امینی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه علنی با اشاره به لزوم توجه به پلاک گذاری منازل مسکونی اصفهان در مناطق 15 گانه ابراز داشت: این اقدام بیش از 9 سال است که بین شهرداری و اداره پست استان سرگردان است.
وی با اشاره به لزوم پلاک کوبی درختان نیز بیان داشت: چندی پیش یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این باره تذکراتی را دادهاند که برای هویت بخشی به درختان اصفهان این امر ضروری است.
نظر شما