به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، امیر بینایی امروز(17 مهر) در نشست ستاد ساماندهی آسیب های اجتماعی استان سمنان با اعلام این مطلب گفت: ارتقای سطح اخلاق و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه از اهداف اصلی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری است.
بینایی آموزش و فرهنگ سازی در کاهش آسیب های اجتماعی را موثر عنوان کردوافزود: بهره گیری از آموزه های قرآنی و افزایش فرهنگ دینی و یادآوری اخلاق مداری درسیستم اداری و حکومتی و به جای آوردن حق تکریم ارباب رجوع می تواند در کاهش مشکلات اجتماعی نقش مهمی دارند.
وی گفت: امسال هفت برنامه فرهنگ سازی و آموزش عمومی در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی از سوی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان برای اجرا در این استان برنامه ریزی شده است.
بینایی با اشاره به برخی از این برنامه ها افزود: در همین راستا نیز مدیریت آسیب های اجتماعی در قالب یک سند به عنوان یکی از این برنامه ها تدوین می شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان با بیان اینکه صیانت از حقوق شهروندی محوریترین شعار یازدهم است اضافه کرد: حقوق شهروندی مقوله بسیار مهمی است که باید تمام جنبه ها و زیر ساخت های آن مورد بررسی واقع شود در رابطه مردم با دولت باید توجه داشت مردم در برخورد اجتماعی با پایین آوردن سطح توقعات خود به دولتمردان این امکان را می دهند تا آنها با برنامه ریزی بتوانند بهترین نحو عملکرد را در دستگاه های اجرایی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه مردم به عنوان سرمایه های اجتماعی یک نظام با درخواست مطالبات در ارتقای سطح خدمات دولت سهیم هستند اظهارداشت:ارائه برنامه های راهبردی از سوی مسئولان می تواند در کاهش مشکلات اجتماعی اثر گذار باشد.
بینایی ازشناسایی مناطق در هشت شهرستان استان سمنان بعنوان پایلوت در راستای اجرای طرح توانمندسازی به منظور رفع و کاهش آسیب های اجتماعی خبردادوافزود:طرح توانمندسازی مناطق غیربرخوردار اجتماعی در استان با هدف صیانت از حقوق شهروندی، ایجاد شرایطی مساعد برای کشف استعدادهای نهفته، پیشگیری و مدیریت آسیب های اجتماعی، برنامه ریزی شده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان با اشاره به اینکه این مناطق به همت سپاه و شوراهای محله انجام شده است اظهارداشت: در شهرستان سمنان محدوده خیابان حافظ به عنوان پایلوت، برای اجرای طرح توانمندسازی انتخاب شده که بعد از اجرای این طرح، شیوه عملکرد و نتیجه به کشور گزارش می شود.
وی با بیان اینکه برای اصلاح رفتارهای اجتماعی به منظور دستیابی به هدف کاهش آسیبهای اجتماعی باید فضاهای آن آسیب اجتماعی و شرایط جامعه نیز مدیریت و کنترل شود عنوان کرد: نباید اصلاح یک فرایند و آسیب اجتماعی سبب ایجاد یک آسیب جدید اجتماعی به صورت زیرزمینی شود.
بینایی همچنین به اهمیت مدیریت آسیبهای اجتماعی نیز اشاره کردوگفت: با ارتباط و هم افزایی دستگاههای متولی در حوزه آسیبهای اجتماعی میتوان مسائل را بهخوبی رصد و به یک خروجی کاربردی و مناسب برای رفع معضلات اجتماعی رسید.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان یادآور شد: رفتار اجتماعی به سه شاخص اصلی رفتار مردم با مردم، رفتار مردم با دولتمردان و رفتار دولتمردان با مردم تجزیه می شود.
نظر شما