روستا سرچشمه اقتصاد مقاومتی/ضرورت رفع مشکلات و توجه به نیاز روستانشینان

خبرگزاری شبستان: روستا پایگاه انواع تولیدات کشاورزی و دامی است که متاسفانه با افزایش هزینه های تولید و کمبود امکانات رفاهی، شاهد مهاجرت بی رویه روستانشینان به حاشیه شهرها هستیم.

خبرگزاری شبستان - رشت، از دیرباز روستا منشاء انواع تولیدات دامی وکشاورزی بوده و همه تولیدات از روستا و همت روستانشینان سرچشمه می گرفته است.

 

بیش از 2 هزار روستا در گیلان وجود دارد و مرد و زن روستایی در کنار یکدیگر در شالیزارها و باغ های مرکبات هم دوش و همگام در راستای توسعه استان و تهیه یک لقمه حلال تلاش می کنند.

 

کمبود امکانات آموزشی و رفاهی و کاهش درآمد اقتصادی در دهه های اخیر موجب مهاجرت روستائیان به سمت حاشیه شهرها شده است که خود معضل بزرگتری به نام حاشیه نشینی با تمام ناهنجاری اجتماعی را موجب گردیده است. اما در سال های اخیر با توجه به ارتقاء رفاهیات و اجرای طرح های نوین در روستا بار دیگر اشتیاق تولید در روستانشینان نسبت به گذشته رو به بهبود است.

با برنامه ریزی و مدیریت صحیح روستا گرایش به شهر کاسته می شود و مسئولان امر با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های بالا در روستا در حوزه های مختلف گردشگری، تولیدات دامی، کشاورزی و صنایع دستی و ... می توانند ماندگاری روستاییان را افزایش دهند.

 

درآمد اقتصادی در روستا با توجه به ظرفیت های موجود و همت والای مردمانش بسیار بالا بوده و اگر با تامین زیرساخت های لازم، رفاه و امکانات اولیه برای روستاییان فراهم شود مهاجرت از روستا کاهش و تولیدات کشاورزی افزایش خواهد یافت.

 

15 تا 21 مهر ماه هفته روستا نام گذاری شده است بدین سبب گفتگوی ویژه با یکی از روستانشینان شهرستان رشت و مدیر کل بنیاد مسکن انجام شده است:

 

ماندگاری روستانشینان با ارتقاء سطح رفاه افزایش خواهد یافت

محمد اکبرزاده، مدیر کل بنیاد مسکن گیلان به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: اجرای طرح هادی و مسکن روستایی از جمله مهمترین اقداماتی است که در جهت ماندگاری  روستائیان در دهه اخیر در گیلان اجرا شده است.

 

وی با بیان اینکه طرح هادی از مهمترین طرح های بنیاد مسکن گیلان است گفت: این طرح با همکاری سازمان های ذی ربط در بخش های مختلف و متنوع جهت ارتقاء رفاه حال روستاییان استان تدوین و اجرایی شده است.

 

اکبرزاده خاطر نشان کرد: استان گیلان دارای ظرفیت های بالای در بخش های مختلف صنایع دستی، صنعت، کشاورزی و...است.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان اذعان کرد: حمایت از تولیدکنندگان روستایی از دیگر برنامه های بنیاد مسکن گیلان است که دادن تسهیلات دامی جهت ساخت طویله برای نخستین بار از بنیاد مسکن گیلان صورت گرفته است.

 

وی به عملکرد این اداره کل در شش ماه گذشته پرداخت اذعان کرد: یکصدو 60  پروژه طرح هادی  با اعتباری بالغ بر بیش از یکصد و 17 میلیون ریال در شهرستان های گیلان اجرا شده و برای 585 نفر  اشتغال موقت ایجاد شده است.

 

اکبرزاده به تهیه سند روستایی اشاره کرد و گفت: 9 هزار و 420 سند روستایی در گیلان تدوین شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت درصد رشد داشته است.

 

مدیرکل بنیادمسکن گیلان با تاکید بر اینکه راه روستایی یکی از مهمترین مقوله های پیشرفت روستا محسوب می شود افزود: در چند سال اخیر شاهد توسعه راه روستایی در گیلان بودیم.

 

وی تصریح کرد: ارائه قیر رایگان به روستاییان از دیگر اقدامات بنیاد مسکن گیلان بود که در نتیجه بسیاری از راه های روستایی گیلان ترمیم و از نعمت آسفالت برخوردار شدند.

 اکبرزاده اظهار کرد: بنیاد مسکن با همکاری دستگاههای ذی ربط سعی بر افزایش ماندگاری روستانشینان دارد.

 

وی اضافه کرد: ظرفیت های بالای در روستا وجود دارد که اگر مورد توجه و حمایت مسئولان امر قرار گیرد از حاشیه نشینی روستاییان جلوگیری خواهد شد.

 

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان خاطر نشان کرد: حاشیه نشینی یکی از معضلات استان گیلان است که چندین نقاط در شهرستان های گیلان متاسفانه در نقاط محروم حاشیه نشینی قرار گرفته است.

 

 اکبرزاده تصریح کرد: کوچ بی رویه روستائیان به دلیل نبود اشتغال و امکانات تولیدی و رفاهی در روستا یکی از مهمترین دلایل حاشیه نشینی در شهرها است.

 

وی افزود: روستاهای گیلان دارای طبیعت بکر و مناظر بسیار زیبای گردشگری است که اگر مورد توجه مسئولان محلی و استانی قرار گیرد بسیاری از جوانان و نوجوانان مشغول فعالیت خواهند شد.

 

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان اذعان کرد: نبود اشتغال یکی از دغدغه های مهم در گیلان است که می توان با با برنامه ریزی در بخش های مختلف فرهنگی و اجتماعی و دیگر ظرفیت های روستایی زمینه اشتغال جوانان را در روستا فراهم کرد.

 

اکبرزاده ادامه داد: برخی از روستانشینان دارای محل نگهداری دام و طیور نیستند و توان ساخت و ساز را ندارند که با حمایت های ارگان های ذی ربط می توان زمینه تولیدات دامی و درآمد روستاییان را افزایش داد.

 

روستائیان از نبود امکانات آموزشی و فرهنگی در رنج هستند

ن. ر یکی از روستا نشیان شهرستان رشت اظهارکرد: سکونت در روستا نیازمند امکانات رفاهی است.

وی با بیان اینکه بسیاری از جوانان این روستا به دلیل نبود امکانات و اشتغال به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند گفت: زمینه اشتغال جوانان در روستا فراهم نیست و جوانان با مراجعه به شهر به اشتغال روزانه مشغول شده و کار در روستا را رها کرده اند.

 

این روستانشین گیلانی اذعان کرد: با وجود اینکه آب و هوای روستا بسیار دل انگیز است اما متاسفانه ماندگاری در روستا در حال کاهش بوده و جوانان رغبتی به سکونت در روستا ندارند.

 

وی به دلایل این کاهش سکونت در روستا پرداخت و تصریح کرد: نبود اشتغال، امکانات رفاهی، اجتماعی و فرهنگی، افزایش هزینه های تولید ونبود بازار خرید مناسب کشاورزی و... ازجمله مهمترین گرایش روستاییان به شهر شده است.

 

ن. ر اظهارکرد: جهت دریافت وام ها و تسهیلات کشاورزی، روستائیان با مشکلات و موانعی روبه رو هستند که نیازمند نگاه ویژه مسئولان امر است.

 

وی  به بیان پیشنهادات جهت ماندگاری روستاییان اشاره کرد و گفت: برگزاری کلاس های فنی و حرفه ای برای نوجوانان روستا، ایجاد امکانات تفریحی و ورزشی و انواع کلاس های آموزشی برای کودکان و نوجوانان از دیگر مقوله های است که مدیران استانی بایستی بدان توجه ای ویژه کنند.

 

گیلان دارای روستاها و مناطق گردشگری روستایی است که متاسفانه آنگونه که شایسته است مورد توجه مسئولان امر قرار نگرفته و روستاییان در بخش های مختلف فرهنگی و آموزشی دارای دغدغه های هستند، نبود رفاه مناسب، جوانان و نوجوانان روستایی را برآن داشته که زندگی آرام روستا را رها کرده و به حاشیه شهرها مهاجرت کنند. روستا بدور از سر و صدا و خالی از هیاهو و دغدغه های شهری است و اگر بسترهای اقتصادی و آموزشی لازم فراهم شود می تواند سرچشمه تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

کد خبر 579433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha