محرم با طعم کتاب/ جدا شدن از کتاب بر هیچ کسی روا نیست

خبرگزاری شبستان: دوازدهمین نمایشگاه کتاب استان گیلان با حضور ۴۱۰ ناشر از سراسر کشور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌‌‌المللی رشت در حال برگزاری است.

خبرگزاری شبستان، گیلان- دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان که با ۳۵۰ ناشر استانی و کشوری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی گیلان از ۱۲ الی ۱۷ مهر ماه جاری به صورت یکسره از ساعت ١١ صبح الی ٨ شب کار خود را آغاز کرد، آخرین آثار منتشرشده را در ٢٠٠ غرفه به نمایش علاقه مندان و مخاطبان خود گذاشت.

 

برای این نمایشگاه که امسال با شعار کتاب، چشمه جاری برگزار شد، ٦٥٠ میلیون تومان بن خرید کتاب در نظر گرفته شد که اقشار مختلف مردم می‌توانستند با ارائه کارت ملی بین ٢٠ تا ٥٠ هزار تومان بن خرید کتاب دریافت کنند.

مراسم آیین افتتاح این نمایشگاه با حضورعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد و تا امروز (۱۷ مهر) که همزمان با آخرین روز برگزاری این نمایشگاه است، شاهد حضور نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران کل ادارات و اصحاب رسانه بود.

 

خبرنگار خبرگزاری شبستان نیز در حاشیه برگزاری این نمایشگاه گفتگوی را با  چند تن از مسئولین انجام داد که در ادامه می خوانید.

 

سیدعلی بخارایی زاده، مدیر اجرایی دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان، که از موسسه نمایشگاه فرهنگی ایران مجری برگزاری نمایشگاه های کتاب سراسر کشور است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص برنامه های جانبی ای که در دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان برگزار شد، اظهار کرد: برنامه های جنبی در نمایشگاه کتاب بر سه اعتبار برگزار می شود.

 

وی، دیده شدن مناسبت های ملی، مناسبت های مذهبی و همچنین مناسبت هایی که استان میزبان آنرا اولویت اجرا خود می داند از مواردی دانست که بر اساس آن سخنرانی، نشست و برنامه های مختلف دیگر در نظر گرفته می شود.

 

بخارایی اذعان کرد:  از روز اول بازگشایی نمایشگاه به مدت یک هفته برنامه های جنبی در غرفه مشخصی از سوی ادارت و نهادهای متولی برگزاری برنامه،‌ مدیریت و برپا می شود.

وی گفت: کارگاه آموزش توسط دکتر چراغی در حوزه ویرایش، برنامه گروه تعزیه امام زاده ابراهیم با توجه به قرار گرفتن در ماه محرم،‌ روش های مطالعه در زمان های کوتاه توسط دکتر عموزاده، شب شعر آیینی با حضور شاعران، قصه خوانی برای کودکان، برپایی کارگاه نقد و بررسی کتاب های تاریخ شفاهی، رونمایی و جشن امضای چند کتاب در حوزه دفاع مقدس، شعر و داستان، کارگاه خاطره نویسی، نشست کتاب خوان، مسابقه نقاشی و... از جمله برنامه های جانبی نمایشگاه کتاب گیلان بود.

 

بخارایی همچنین بیان کرد: با هماهنگی هایی که با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام میدهیم سایر گروه های هنری، فرهنگی، موسسات مختلفی که در موضوع برنامه های فرهنگی مرتبط با کتاب هستند و اداره کل ارشاد بیشتر آنها را میشناسد دعوت می شوند در برنامه های مختلف همکاری کنند.

 

وی یادآور شد: حوزه هنری، اداره کل ارشاد اسلامی، اداره کل کتابخانه های گیلان، دانشگاه گیلان و... از جمله سازمان هایی بودند که در این بخش فعالیت داشتند.

 

بخارایی دعوت از مهمانان هنرمند کشوری از جمله ناصر کشاورز، ‌نویسنده و شاعر ادبیات کودکان و یوسف علیخانی، نویسنده و فیلمساز مستند- به همراه نویسندگان و شاعران مطرح گیلانی را یکی دیگر از برنامه های خوب این نمایشگاه عنوان کرد.

 

وی همچنین اضافه کرد: در این نمایشگاه از کتاب های«تاوان»لادن شیخانی،‌ «وقتی نیست»ساسان رضایی، «شب های نارنجی» جهاندیده، «بیدهای تنهایی سانسفرانسیسکو» از انتشارات سمام رونمایی شد.

بخارایی بیشترین رویکرد برنامه های دوازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان را با توجه به همزمان شدن با ماه محرم، رنگ و بوی محرمی دانست و افزود: برنامه ریزی برگزاری نمایشگاه طبق تقویم اعلام شده از قبل از طرف استان ها به تهران مشخص شده و مصادف شدن زمان نمایشگاه دو استان در کمتر از چند روز از هم گاهی منجر به استقبال کم از نمایشگاه ثانی خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ ناشر در این نمایشگاه شرکت کردند، ‌گفت: استقبال مردم طبق بررسی تطبیقی روزانه که بر اساس فروش بن و بر اساس آمار بازدید کننده غرفه دارها است، نشان می دهد که چه میزان استقبال و کدام غرفه بیشترین بازدید را داشته اند، که این آمار نشان داده که تاکنون، خوشبختانه استقبال از نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

 

فضای نمایشگاهی گیلان در حد بین المللی نیست

سید محمد علی ثابت قدم، شهردار کلانشهر رشت نیز در حاشیه برگزاری این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب به نوعی ارتباطات فرهنگی زیادی به همراه دارد.

 

وی تاثیر برپایی نمایشگاه کتاب را بروی میزان سطح مطالبات اجتماعی به واسطه مطالعات و ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی کاملا واضح دانست و گفت: تنوع مطالب چه در حوزه کتاب و چه در بحث مربوط به نشریات و هرگونه مستندات و مکتوبات در این زمینه در حوزه های مختلف علمی، ادبی، فرهنگی و هنری و اقتصادی و ... چاپ شده قطعا به ارتقای فرهنگ مطالعه مردم بخصوص جوانان که می توانند بهتر استفاده کنند، کمک می کند.

ثابت قدم در ادامه بیان کرد:‌ یکی از موضوعات خوب بخصوص اینکه به حوزه شهری و شهرداری ها محول می شود تعاملی بوده که بانک شهر با نمایشگاه کتاب انجام داده و اسپانسل مالی این نمایشگاه بوده است.

 

وی افزود: شهرداری به تناسب وظایفی که در آن بانک دارد در خدمت مردم است و سعی می کنیم حمایت هایی که انجام می شود بیش از پیش ارتقا دهیم.

 

ثابت قدم با اشاره به اینکه محتوای کتبی که به نمایشگاه آورده می شود قطعا تنوع لازم را دارد، تصریح کرد: ولی ما به یک فضای نمایشگاهی مناسب نیاز داریم که متاسفانه این فضای موجود را مناسب و در شان مردم این شهر نمی بینم.

 

وی با اشاره به اینکه گرچه می توان تعداد این نمایشگاه ها را بیشتر کرد، افزود: بیشتر روی کیفیت فضای نمایشگاهی که به نام بین المللی فعالیت می کند باید کار کرد و چرا که این سالن در بضاعت و در عین حال سطح یک نمایشگاه بین المللی نیست.

 

ثابت قدم با تاکید بر ضرورت فراهم کردن زیر ساخت برای یک مکان مناسب نمایشگاهی، گفت: متولی این زیر ساخت دولت و یا نهادهای خصوصی و یا یک کار تیمی باشد اما باید به طور جدی برای آن فکر اساسی کرد.

 

کتاب با ناطقش معنا می یابد

سید رضا موسوی روزان، عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز در بازدید از این نمایشگاه با تسلیت فرارسیدن ماه محرم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: افتخار داریم که در خدمت عزیزانی که در دوازدهمین نمایشگاه کتاب که واقع در مکان نمایشگاه بین المللی استان گیلان به مدت یک هفته دایر شده است و به جامعه فرهنگی و فرهیخته استان ارایه خدمت می دهند، حضور داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که، کتاب اعجاز الهی و بزرگترین معجزه خداوند برای پیامبر گرامی اسلام جهت هدایت بشر است، گفت: یقینا کتاب با ناطقش معنا پیدا میکند.

 

موسوی روزان افزود: بزرگترین ناطقان کتاب ائمه اطهار علیه السلام و پیامبر گرامی اسلام هستند.

 

وی با اشاره به اینکه خداوند این فطرت را در همه انسان ها قرار داده است که ما هم این قدرت و توانایی را برای تفکر و اندیشه کردن داشته باشیم، تصریح کرد: باید از این نعمت الهی برای بالندگی تفکر و رشد آن بهره بگیریم و از کتاب به صورت دایمی استفاده کنیم.

موسوی روزان با تاکید بر اینکه لحظه جدا شدن از کتاب بر هیچ کسی روا نیست، بیان کرد: در همه موضوعات ما به کتاب و کتاب خوانی نیاز داریم.

 

وی بالاترین موضوع در کتاب خوانی را فهم کتاب عنوان کرد و گفت: در فهم کتاب که بسیار هم مهم است، نیازمند به تعمق و اندیشه هستیم.

 

موسوی روزان با بیان اینکه امیدوارم خداوند توفیق همنشینی با کتاب های خوب از جمله قرآن کریم و نهج البلاغه را به همه ما عطا کند تا لحظاتی از عمر خود را بتوانیم از آنان بهره مند باشیم،‌ اذعان کرد: از همه دست اندرکارانی که در مباحث تخصصی، مباحث عمومی جامعه و در موضوعات مختلف اجتماعی و پیشگیری از مشکلات و چالش های موجود و.. که ما امروز به آنها به شدت نیاز داریم، قلم می زنند می خواهم که بروز و آگاه باشند.

نوشین کریمی

کد خبر 579425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha