رفتار ائمه جماعات،  مروج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باشد

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی پردیس قم دانشگاه تهران با تاکید بر محور قرارگرفتن مساجد در عزاداری ها گفت:سخنران و امام جماعت با سخنانش زمینه حضور هر چه بیشتر مردم در مساجد را فراهم کند نه اینکه رفتار و سخن وی موجب فراری شدن مردم شود.

حجت الاسلام رضا برنجکار، با تاکید بر نقش مهم مساجد در احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر  به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: موضوع امر به معروف و نهی از منکر موضوع مهمی است که  اصل قیام سید الشهدا (ع) برای احیای این فریضه دینی بوده است.

 

عضو هئیت علمی پردیس قم دانشگاه تهران، گفت: شیوه برخورد با خطای دیگران باید به گونه ای باشد که در فضای خلوت و با بیانی شیوا منکر را تعریف  و آنان را به امر صالح دعوت کنند تا مرتکب منکر نشوند.

 

وی افزود: خطبا و سخنرانان مساجد می توانند با  امر به معروفات و نهی از منکرات این فریضه دینی را در میان آحاد افراد جامعه فراگیر کنند، زیرا تاثیرگذاری این افراد بر مردم بسیار است، البته نکته مهم در انجام این فریضه دینی رفتار و  کردار خود سخنرانان و ائمه جماعات مساجد است که بر مخاطب می تواند بیشترین تاثیر را داشته باشد.

پربارتر کردن جلسات عزاداری مساجد

برنجکار با تاکید بر پربارتر کردن جلسات عزاداری در مساجد، اظهار کرد: جلسات عزاداری سیدالشهدا (ع) باید به گونه ای باشد که مردم حداکثر استفاده علمی و معرفتی را از آن ها داشته باشند که برای این منظور لازم است از اهل منبر آشنا به علم روز و فرهیخته برای سخنرانی دعوت شود تا آنان نیز زمینه ساز آگاهی و بصیرت بخشی بیشتر مردم شوند.

 

 

وی افزود: در برخی مواقع دیده می شود که در ایام سوگواری حضور مردم در تکایا پررنگ تر از مساجد است، این اشکال به این موضوع برمی گردد که مسئولان مسجد، مردم را در برنامه های خود مشارکت نداده اند، این در حالی است که در هیئات و تکایای عزاداری برنامه های مختلف توسط خود مردم مدیریت می شوند و حتی بحث مالی و برنامه ریزی های آن نیز توسط مردم انجام می شود، به همین دلیل حضور و مشارکت مردم در آن ها گسترده تر است، بر این اساس برای افزایش مشارکت مردم در مساجد به ویژه در ایام محرم باید محور برنامه های آن ها با خود مردم باشد و در صورت امکان تداخلی نیز با برنامه های هیئات مذهبی نداشته باشند.

 

مدیر انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه، جذاب نبودن برنامه های مساجد را دلیل دیگر استقبال نکردن مردم از آن ها دانست و خاطر نشان کرد: کمرنگ شدن حضور مردم در مساجد، نشان از نقص در کار متولیان این خانه های خدا است زیرا احتمالا این فعالیت ها هماهنگ با ذوق و سلیقه مردم برنامه ریزی نشده اند به همین دلیل موجب کمرنگ شدن مشارکت مردم در مساجد  شده اند.

 

برنجکار ادامه داد: از طرفی باید سخنرانان و یا ائمه جماعات مساجد زمینه حضور هر چه بیشتر مردم در مساجد را فراهم کنند نه اینکه رفتار و سخن آنان موجب فراری شدن مردم از این خانه های خدا شود.

 

ارایه بسته معرفتی برای مردم

عضو هئیت علمی پردیس قم دانشگاه تهران به مهمترین مباحثی که در این ایام توسط خطبا و اهل منبر در مساجد مطرح می شود، اشاره کرد و گفت: در ایام محرم و صفر و رمضان حضور مردم در مساجد به نسبت با دیگر مواقع بیشتر است از این رو باید حداکثر استفاده از حضور مردم در مساجد صورت گیرد بنابراین به اعتقاد من باید بسته معرفتی در اختیار مردم قرار دهیم یعنی موارد مورد تأکید اسلام همانند مباحث اعتقادی، احکام، تاریخ، موضوعات فردی و اجتماعی و اخلاقی باید توسط روحانی مسجد و خطیب آن برای مردم بیان شوند و به دور از تحریفات باشند.

 

برنجکار اظهار کرد: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که محوریت بحث سخنرانان در این ایام باید با امام حسین (ع) و تبیین هدف قیام آن حضرت باشد و برای مردم برطرف کننده نیاز و آگاهی بخش باشند.

 

وی افزود: سخنرانان مساجد باید مسیر شناخت حق و باطل را برای مردم نشان دهند تا مردم از واقعه عاشورا استفاده کاربردی داشته باشند.

 

 

 

 


 

 

کد خبر 579285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha