به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجتالاسلام محمد پناه داور، شب گذشته(28 آذر) در مراسم سوگواری دوازدهمین روز از ماه محرم، به تبیین تبعات نهضت حسینی و رسالت حضرت سجاد (ع) در ارکان جامعه اسلامی پرداخت.
مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز گفت: قیام حسینی محدود به روز و مکان خاصی نبود و شیعیان و دوستداران اهل بیت همواره موظف به پاسداشت این حرکت خونین و عمل به سیره حسینی هستند.
وی اظهار کرد: در واقع پس از حادثه خونین کربلا شاهد تاثیرات مدام و پی در پی آن در جامعه اسلامی بلکه بشری هستیم و تحولات بزرگ جهان اسلام همواره از آن تاثیر گرفته است.
پناه داور خاطرنشان کرد: البته برخی افراد با سوء استفاده از این فرهنگ بزرگ به قدرت های مادی نیز رسیده اند که نمونه های بسیاری از آنها را در تاریخ شاهد هستیم.
وی گفت: به حکومت رسیدن بنی عباس و نیز برخی حکومت های به ظاهر شیعی در تاریخ جهان اسلام را می توان از مصادیق این سو استفاده ها نامید که در اثر غفلت و بی بصیرتی جامعه اسلامی به وقوع پیوسته است.
مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز تاکید کرد: در سال های پس از نهضت حسینی جهان اسلام همواره با یک انقلاب و جوشش مستمر همراه بوده و تغذیه عقیدتی و معنوی جامعه اسلامی شده است.
وی گفت: کل یوم عاشورا، امروز در جهان تشیع باید ملموس باشد چرا که بیش از هر زمان دیگری نیازمند این فرهنگ سازی هستیم.
مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز یادآور شد: شاهراه مبارزه با تهاجم گسترده فرهنگی بر علیه جهان اسلام و تشیع تسری فرهنگ حسینی به تمام بخش های جامعه است و با این راه کار فرهنگ بیگانه جایی در میان مسلمین نخواهد داشت.
پناه داور یادآور شد: برای شناخت ملزومات این تدوام نیازمند توجه به مبانی عقیدتی آن هستیم تا برخی جاعلان به نام حسین (ع) و عاشورا برای خود موقعیت و اعتبار فراهم نکنند و از ظرفیت بالقوه جهان اسلام سو استفاده نکنند.
حجت الاسلام محمد امین فر، امام جماعت مسجد تاریخی نوبر تبریز نیز در این مراسم گفت: وظیفه تشیع زنده نگه داشتن شورو شعور عاشورا در تمامی حالات و مکان ها است و البته باید این زنده بودن موجب خیزش جهان به سوی معنویت الهی شود.
امام جماعت مسجد تاریخی نوبر تبریز افزود: اگر بتوانیم این شور معنوی را در تمامی حالات زندگی حفظ کنیم، نسبت به ظهور حضرت حجت نیز زمینه سازی کرده ایم چرا که قیام مهدوی در راستای قیام حسینی است.
وی با اشاره به لزوم توجه به معرفت در عزاداری حسینی گفت: گریه بر حسین (ع) اقدامی ارزشمند و ماجور است و آن حضرت را قتیل عبرات یعنی کشته اشک ها می نامند، اما باید توجه داشت که این اشک باید گریستنی معرفت وار باشد.
امین فر اظهار کرد: عزاداری مبتنی بر معرفت و شعور موجب خواهد شد تا جریانی مبارک در جامعه به وجود آید و "کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا" در جامعه اسلامی به عینیت خواهد رسید.
وی یادآور شد: حادثه خونین کربلا بنا بر روایات اسلامی موجب ذخیره سازی معنوی جامعه اسلامی تا قیام حضرت موعود شده و اگر در این حالت شاهد خلا معنوی در جامعه هستیم، برگرفته از کم کاری مسلیمن در استفاده از این ذخیره معنوی است.
پایان پیام/
نظر شما