سید ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی روستا و عشایر گفت: در سال های 93 و 94 مراسم روز ملی روستا در 15 مهر و با حضور دکتر روحانی ریاست جمهور برگزار شد که امسال این مراسم با حضور رییس جمهور در اول آبان ماه برگزار خواهد شد و در روز دوم آبان اختتامیه این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر نقش ارزشمند برگزاری این مراسم در سال های گذشته افزود: ما توانستیم برای توسعه روستاها برنامه های خوبی داشته باشیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری در خصوص لزوم توجه و توسعه روستاها فرمودند که توسعه روستاها را در صدر فعالیت های خود قرار دهید که این فرمایشات بیانگر اهمیت و نقش روستاها است و توجه به روستا به معنای توجه به تولیدکننده است.
رضوی گفت: توجه به روستا توسعه کشور را در پی خواهد داشت و یکی از دلایل اینکه ما نتوانسته ایم در کشور به پیشرفت قابل ملاحظه ای برسیم عدم توجه کافی به روستاها بوده است.
معاون توسعه روستایی کشور خاطرنشان کرد: درآمد خانوار روستایی 60 درصد درآمد خانوار شهری است و با توجه به وظیفه ملی ما که توسعه روستاها است 2 برنامه در دستور کار قرار گرفته است که در همه روستاها یا روستاهای داوطلب ایجاد تشکل های روستایی در دستور کار قرار دارد که این تشکل ها با ماهیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فعالیت می کنند و به تشکل های روستایی که بالای 25 خانوار داشته باشند وام با کارمزد 3 درصد تعلق خواهد گرفت که وثیقه آن نیز کارت یارانه افراد خواهد بود و در کنار آن وام بدون کارمزد نیز به روستاهای مرزی و محروم کشور تعلق می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در شورای هم افزایی روستا که هر ماه تشکیل می شود برای حمایت از روستاها یک بسته حمایتی در نظر گرفته شده است که در هفته آتی توسط معاون اول رییس جمهور آقای دکتر جهانگیری ابلاغ خواهد شد که از نکات مهم آن پایین آمدن سهم آورده خانوار برای ایجاد شرکت از 30 درصد به 15 درصد کاهش یافته است و حتی زمین های روستایی نیز که طرح در آنها اجرایی می شود به عنوان آورده افراد محسوب خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون 18 هزار روستا دارای اینترنت پرسرعت هستند که تا پایان سال جاری این تعداد به 25 هزار روستا افزایش پیدا می کند.
رضوی خاطر نشان کرد: در سال 93 به 7 هزار روستا به علت کمبود آب با تانکر آبرسانی می شد که با همت رییس جمهور محترم و برای اولین بار در تاریخ بودجه کشور مبلغ 500 میلیون دلار برای آب شرب روستاییان اختصاص یافت که در قالب این طرح مشکل بیش از 550 روستا در تامین آب شرب حل شد.
وی افزود: هم اکنون بیش از 200 شرکت مشارکتی در روستاهای کشور احداث شده است که خراسان رضوی با 48 شرکت در این زمینه پیشتاز است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص فعالیت سازمانهای مردم نهاد در مناطق محروم گفت: سازمان های مردم نهاد و خیرین مدرسه ساز و حوزه بهداشت و درمان بدون هیچگونه چشمداشتی فعالیت های ارزشمندی در مناطق محروم دارند، و تاکنون بیش از 20 جلسه با فعالان این حوزه داشته ایم که در روز ملی روستا نیز از چند سازمان مردم نهاد تقدیر خواهد شد.
نظر شما