به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجتالله عبدالملکی عصر امروز (14 مهر) در همایش بسیج رسانه و اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: از پاییز سال 94 ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت تشکیل شد که یکی از برنامههای آن گفتمانسازی بود و مسئولیت کارگروه آن را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دادند اما نپذیرفت بنابراین کارگروه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را به صدا و سیما محول کردند.
وی افزود: در کارگروه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی پنج دستگاه (وزارت ارشاد اسلامی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت آموزش و پرورش) به عنوان همکاران صدا و سیما انتخاب شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با بیان اینکه «برنامه ملی فرهنگ سازی و گفتمان سازی» را برای این کارگروه طراحی شد، گفت: اما به دلیل عدم همکاری دستگاه های عضو این کارگروه و عدم پشتیبانی سازمان مدیریت این کار اجرا نشد و بقیه دستگاه های فرهنگ ساز عملاً خودشان را از اقتصاد مقاومتی کنار کشیدند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه این طرح مبتنی بر نظریه تربیت اقتصادی است، تصریح کرد: براین اساس مراحل گفتمان سازی شامل تشخیص، تبیین، تبلیغ، تثبیت و تعمیق است.
وی ادامه داد: در مرحله نخست باید از مخاطبان شناخت داشته باشیم و متناسب با گروه های مختلف دانشآموز، دانشجو، کارمند، کارگر، کشاورزان، خانهدار و... محتوا تولید و فرایند تربیتی را طراحی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) بیان داشت: مرحله بعد، شناساندن اهمیت و تبیین اقتصاد مقاومتی به مخاطب است که پس از این شناخت، برای وی سوال و شبهه به وجود میآید و پاسخ به این شبههها در مرحله چهارم یعنی تبلیغ ارائه میشود؛ تعمیق و اجرای اقتصاد مقاومتی نیز در مرحله پایانی انجام میشود.
عبدالملکی با اشاره به نیازمندهای گفتمان سازی نرم افزاری و سخت افزاری است، اظهار کرد: در حوزه نرم افزاری گفتمان سازی دو حوزه محتوای پیام و الگوی توزیع ابعاد نیاز است.
به گفته وی در مبحث محتوا پیام باید به دو بعد دشمن شناسی و برنامه های اقتصاد مقاومتی توجه و محتوا تولید کنیم و در بخش بیان برنامههای اقتصاد مقاومتی نیز باید تبیین شود که مبنای اقتصاد مقاومتی اسلام و اقتصاد اسلامی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی الگوی اقتصادی قرآن و اهل بیت علیه السلام است، تصریح کرد: باید پنج عرصه عملیاتی الگوی تولید، الگوی مصرف، الگوی مدیریت، الگوی انتخاب و الگوی تربیت از دیگر بخشهای برنامه اقتصاد مقاومتی است که باید تبیین شود.
عبدالملکی با بیان اینکه نحوه توزیع محتوا بسیار مهم است، افزود: در این راستا بحث آموزش و هنر مطرح است که اگر اقتصاد مقاومتی با هنر آمیخته و هنرمندان بیان شد در دل و ذهن مخاطب می نشیند.
وی ادامه داد: در بعد سخت افزاری نیاز داریم ساختارها را سازماندهی و فرایندها را اصلاح کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در ستاد فرماندهی اقتصادمقاومتی وجود دارد این است که مردم را کنار گذاشته و تمام پروژهها برای سازمان ها مطرح شده است.
نظر شما