به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی اصغر پیله ور، رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در نشست خبری گفت: ساختمان پارک در زمینی به مساحت 7 هکتار احداث می شود که 5 هزار متر مربع آن بنا خواهد بود.
وی افزود: پیشرفت فیزیکی ساختمان پارک علم و فناوری استان 65 درصد است، که در یک سال اخیر، 4میلیارد و 500 میلیون تومان برای آن هزینه شده است و پیش بینی می شود تا دهه ی فجر سال جاری به بهره برداری برسد.
وی از وجود 67 شرکت و واحد فناور در استان خبر داد و اظهار کرد: 7 شرکت از این تعداد دانش بنیان است که تا پایان امسال به 10 شرکت خواهد رسید.
پیله ور عنوان کرد: از سال 90 تاکنون، یک میلیارد تومان به شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور خراسان شمای کمک شده است و در 6 ماه نخست امسال هم به میزان 300 میلیون تومان از این شرکت ها حمایت شده است.
وی گفت: در مرکز استان، دانش تولید انبوه نسل جدید آلومینا برای نخستین بار در کشور در حال انجام است که با جذب سرمایه گذار و تولید انبوه آن، سالانه از خروج 60 میلیارد تومان ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی افزود: در یک سال گذشته، 252 هزار دلار صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان استان به 6 کشور افغانستان، ترکمنستان، ایتالیا، استرالیا، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس انجام شده است.
پیله ور درباره ایجاد صندوق پژوهش و فناوری های خراسان شمالی هم عنوان کرد: برای حمایت از مباحث مربوط به شرکت ها و واحد های فناور از پایه، یک سال و نیم است که در پس تاسیس این صندوق هستیم.
وی اضافه کرد: موجودی صندوق باید سه میلیارد تومان باشد که 51 درصد آن را باید یا همکاری بخش خصوصی تامین کنیم، که برای این موضوع باید اداره قوی در استان شکل گیرد.
وی بیان کرد: 49 درصد سهم بخش دولتی برای ایجاد صندوق آماده است، اما هنوز بخش خصوصی در این استان به این مهم نرسیده است که با سرمایه گذاری در این حوزه سبب رونق شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور خواهد شد، اما استانداری با جدیت در پی راه اندازی این صندوق است.
پیله ور با اشاره به این که از سال 90 تاکنون 350 نفر مستقیم و غیرمستقیم در شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور استان مشغول به کار شدند گفت: 6 شرکت استان در تولید محصول به تولید انبوه رسیده اند.
وی اظهار داشت: صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان و ارزآوری آن برای کشور، مصداق عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی است، چرا که توسعه این حوزه به اتکاء به نفت، گاز، منابع دریایی و جنگلی را کاهش می دهد.
نظر شما