به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر وهاب پیرانی، مدیرکل دامپزشکی استان ایلام، ظهر امروز(14 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات این استان، اظهار کرد: استان ایلام دارای 7 دهم درصد جمعیت کشور است و بهتناسب جمعیت، یکی از استانهایی است که از بالاترین میزان جمعیت دامی برخوردار است.
وی، بابیان اینکه در حال حاضر 2.7 میلیون واحد دامی در استان ایلام وجود دارد، تصریح کرد: استان ایلام، استانی دارای شرایط بسیار مناسبی ازنظر جغرافیایی و اقلیمی برای پرورش دام است و وجود دو منطقه ییلاقی و قشلاقی به این امر کمک کرده است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به اینکه در استان ایلام حدود 25 هزار بهرهبردار دام وجود دارد که تمام و یا بخشی از درآمدشان به دامداری وابسته است، گفت: حدود یکچهارم جمیعت استان در امر دامداری اشتغال دارند و این امر اهمیت کار دامداری را میرساند و فعالیتهای دامپزشکی در زمینه تداوم و بقای آن بسیار تأثیرگذار است.
دکتر پیرانی، با اشاره به اینکه حدود 2.2 میلیون رأس گوسفند و بز در استان ایلام وجود دارد که 2.6 درصد گوسفند و بز کشور را تشکیل میدهد، تصریح کرد: 390 واحد مرغداری، 428 واحد گاوداری شیری، پرواربندی و صنعتی و نیمهصنعتی در استان ایلام فعالیت دارند.
وی، با اشاره به اینکه 1.8 تولید گوشت مرغ و 2.4 درصد گوشت قرمز کشور در ایلام تولید میشود، ابراز کرد: ارزش سرمایهای دامی در استان ایلام حدود 1200 میلیارد تومان است و سالیانه 170 هزار تن انواع فراوردههای دامی به ارزش 800 میلیارد تومان در استان تولید میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام، با اشاره به اینکه در استان ایلام 1200 کانون اپیدمیولوژیک وجود دارد، افزود: وجود مرز مشترک طولانی با کشور عراق اهمیت کار دامپزشکی در استان را دوچندان کرده است و سالیانه حدود 500 هزار رأس دام از دامداران استانهای همجوار در مناطق مرزی استان مستقر و از مناطق قشلاقی استان استفاده میکنند.
دکتر پیرانی، گفت: 190 نفر نیروی متخصص فنی در 21 واحد اداری در سطح استان و 120 نفر از اکیپهای بخش خصوصی مایهکوبی در قالب 11 واحد مایهکوبی و واکسیناسیون فعالیت دارند که در زمینه پیشگیری از بیمارهای دامی و مشترک بین انسان و دام نقش مهمی دارند.
وی، تأمین بهداشت دام، کنترل و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دام و طیور و بیماریهای مشترک بین انسان و دامن و تأمین بهداشت فراوردههای خام دامی و سلامت جامعه از اهداف سازمان دامپزشکی است که سالانه 18 عملیات مختلف برای پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دام ازجمله مایهکوبی، واکسیناسیون، مراقبت و کنترل بیماریها و بررسی بیماری و عملیاتهای سمپاشی و معدوم سازی انجام می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام، یا اشاره به اینکه 90 درصد فعالیتهای دامپزشکی در استان بهصورت رایگان به جامعه هدف ارائه میشود، یادآور شد: برگزاری کارگاههای آموزشی برای همکاران در راستای ارتقای سطح علمی و دانش و کارگاههای آموزشی برای خانوارهایی که به دامداری اشتغال دارند برگزار میشود.
وی، با اشاره به اینکه یکی از کارهای مهم بحث آموزشی زنان روستایی است، گفت: ترویج و آموزش و آگاهی بخشی به دامداران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و خیلی از مشکلات از دامداریها برطرف میشود و در خصوص بیماریهای مشترک انسان و دام آگاهی پیدا میکنند.
پیرانی در پایان با اشاره به واکسیناسیون 5 میلیون رأس دام در 5 ماه ابتدای سال جاری، خاطرنشان کرد: امسال با برنامه مدونی که داریم در سه نوبت واکسیناسیون دام سنگین و دو نوبت جمعیت دام سبک را در برنامهریزی سال جاری تدوینشده که یک نوبت دام سنگین در فصل بهار صورت گرفته و اکنون همفاز دوم دام سنگین در حال انجام است.
نظر شما