خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت نفت فلات قاره ایران است در زمره یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده نفت دریایی جهان قرار دارد. این شرکت بخش قابل توجهی از تولید نفت کشور در طول بیش از 1200 کیلومتر از گستره آبهای نیلگون خلیج فارس را با پیشینه نیم قرن تجربه بر عهده دارد.
بنابراین گزارش، شرکت نفت فلات قاره ایران، اوایل شهریور ماه ۱۳۵۹ از ادغام پنج شرکت نفتی فعال در میادین نفت و گاز خلیج فارس تشکیل شد. این شرکتها که عمدتأ در زمینه استخراج نفت در بخشهای فراساحلی (دریایی) فعالیت میکردند، عبارت بودند از سیریپ، ایپاک، لاپکو، ایمینوکو و سوفیران. حوزه عملیاتی هر کدام از این ۵ شرکت و میادین تحت مدیریت هر کدام، بشکل زیر بود:
شرکت سیریپ (یا شرکت نفت ایران و ایتالیا): فعالیت در میدان نفتی هندیجان، میدان نفتی بهرگانسر و میدان نفتی نوروز.
شرکت ایپاک (یا شرکت نفت ایران و پَنآمریکن): فعالیت در میدان نفتی فروزان، میدان نفتی سروش، میدان نفتی ابوذر و میدان نفتی دورود.
شرکت لاپکو (یا شرکت نفت لاوان): فعالیت در میدان نفتی سلمان و میدان نفتی بلال.
شرکت ایمینوکو (یا شرکت نفت بینالمللی دریایی ایران): فعالیت در میدان نفتی رسالت و میدان نفتی رشادت.
شرکت نفت سوفیران: فعالیت در میدانهای نفتی حوزه جزیره سیری.
این گزارش می افزاید: حوزه اصلی فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران منطقه خلیج فارس است که 5 کشور تولیدکننده عمده نفت جهان در حاشیه آن قراردارند. بر همین اساس خلیج فارس به قطب انرژی جهان معروف شده است و فعالیتهای اکتشاف و تولید نفت و گاز در آن از اهمیتی چشمگیر برخوردار است. دفتر مرکزی شرکت نفت فلات قاره ایران، در شهر تهران قرار دارد. تولید نفت خام این شرکت بطور میانگین معادل ۶۰۰ هزار بشکه در روز میباشد و پس از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، دومین تولیدکننده نفت ایران محسوب میشود. هماکنون سعید حافظی بیرگانی بعنوان مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران فعالیت میکند.
بنابراین گزارش، شرکت نفت فلات قاره ایران برنامه ریزی برای افزایش توان اجرایی در مناطق عملیاتی ۶ گانه خود انجام داده است و قرار است برنامه جامع بازسازی و نوسازی در تاسیسات این مناطق اجرا شود. شانا در این زمینه به نقل از حمید بورد، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نوشته است:"برنامه جامعی برای بازسازی و نوسازی تاسیسات تدوین و به دولت ارائه شده است و امیدواریم این برنامه در برنامه ششم توسعه لحاظ شود. سه میلیارد دلار برای اجرای این برنامه پیش بینی شده است.
بورد، حرکت در مسیر سیاست های اقتصاد مقاومتی و بهره مندی بهینه از داشته ها را راهبرد اصلی نفت فلات قاره ایران عنوان کرد و افزود: خوشبختانه با همکاری ستاد شرکت ملی نفت ایران، گشایش های مالی تا حدودی ایجاد شده و امیدواریم نفت فلات قاره در نیمه دوم امسال با مشکلات کمتری مواجه خواهد بود. همه فعالیتها با هدف افزایش تولید نفت و گاز برنامه ریزی می شود و طی یک ماه اخیر، حدود هشت هزار بشکه به تولید روزانه نفت این شرکت افزوده و مقرر شده است در کوتاه مدت، این افزایش تولید به ۳۰ تا ۵۰ هزار بشکه برسد.
یادآور می شود: این شرکت ۱۹۵ سکو و حدود ۶۰ مخزن را مدیریت می کند که عمده مخازن در نیمه دوم عمر خود هستند. با هدف بهبود و تقویت نظام تعمیرات و بهره برداری نفت فلات قاره ایران؛ توان اجرایی در مناطق عملیاتی ۶ گانه این شرکت افزایش می یابد.
نظر شما