رونق دانش حفاری کشور/ راه اندازی رشته‎های جدید تخصصی در خوزستان

خبرگزاری شبستان:کشورمان در حوزه حفاری به درجه ای از پیشرفت رسیده است که حفاری در برخی کشورها از سوی کشورمان انجام می شود و برای توسعه دانش در این بخش رشته‎های جدید تخصصی حفاری در خوزستان راه اندازی می‎شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در میان کشورهای نفت خیز و گازخیز جهان یکی از با سابقه ترین کشورهای استخراج کننده نفت و گاز است. هم اکنون بیش از یک قرن از حفاری نخستین چاه نفت در ایران از سوی تیم مهندسی، عملیاتی ویلیام ناکس دارسی به رهبری ماریوت می‌گذرد. نخستین چاه در ایران در منطقه چیاسرخ یا چاه سرخ در شمال غرب قصر شیرین حفر شد و در تابستان ۱۹۰۳ در عمق ۵۰۷ متری به گاز و کمی نفت رسید. در ادامه تلاش های تیم حفاری در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی، نخستین چاه اکتشافی و قابل بهره برداری در منطقه مسجد سلیمان نیز به نفت رسید این در حالی است که عملیات کاوش برای کشف مخازن جدید در دیگر مناطق ادامه یافت و در پی آن حوزه های نفتی هفتگل، آغاجاری، گچساران، پازنان، نفت سفید و میادین لالی، اهواز، بینک، بی بی حکیمه، مارون و کرنج کشف و به بهره برداری رسیدند.

 

بنابراین گزارش، کشورمان در حوزه حفاری به درجه ای از پیشرفت رسیده است که حفاری در برخی کشورها از سوی کشورمان انجام می شود و برای توسعه دانش در این بخش رشتههای جدید تخصصی حفاری در خوزستان راه اندازی میشود. شرکت ملی حفاری ایران در این باره به نقل از مهدی مهران، رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی حفاری نوشته است: "این رشته ها باتوجه به بازار کار و برای کمک به رونق اقتصادی خوزستان خواهد بود. مرکز علمی کاربردی حفاری میتواند آموزش آکادمیک و دانشگاهی را در منطقه مدیریت کند، در نخستین گام با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزاری دورههای آموزش تک‌درس و پودمانی بینالمللی به ٢ زبان انگلیسی و عربی برای جذب دانشجویان خارجی در دستور کار قرار دارد. با توجه به ظرفیتهای بالای استان خوزستان، این مرکز در برنامههای آینده خود ایجاد رشتههای تخصصی جدید را با نگرش به بازار کار و  کمک به رونق اقتصادی استان در برنامه دارد."

 

این گزارش می افزاید: با راهاندازی پورتال مرکز در سال ٩٤ و تمهیدات به عمل آمده در زمان حاضر، سامانه اتوماسیون استادان و دانشجویان و سیستم جامع آموزشی طراحی و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید رونمایی و استفاده می شود.

 

یادآور می شود: دانشجویان ترم جدید، سال تحصیلی ٩٦ – ٩٥ را با بازدید از دکل حفاری به عنوان نماد صنعت حفاری آغاز می کنند، این کار با هدف آشنایی دانشجویان جدید با رشتههای مرتبط با صنعت حفاری، تور بازدید آموزشی از دستگاه حفاری پیش بینی و برنامهریزی شده است. ثبت نام از دانشجویان مقطع کاردانی فنی از هفتم تا هفدهم شهریورماه جاری انجام شد. در این مقطع دانشجویان در ٦ رشته شامل عملیات حفاری، تعمیر  و نگهداری برق و مکانیک دستگاههای حفاری، سیمان، اسید و سیال حفاری، ایمنی کار و حفاظت فنی به تحصیل میپردازند. ثبت نام متقاضیان در رشته کارشناسی حرفهای ناپیوسته ایمنی، سلامت و محیط زیست و صنایع  نیز از ١٦ شهریور آغاز و تا پایان ماه ادامه دارد. در این رشته جدید افزون بر یکصد دانشجو جذب خواهد شد.

 

مرکز آموزش علمی کاربردی حفاری وابسته به دانشگاه جامع علمی کاربردی، فعالیت خود را از سال ٩٢ با پذیرش ٧٠ دانشجو در سه رشته تحصیلی در مقطع کاردانی فنی آغاز و هم اکنون با ٦ رشته تحصیلی کاردانی و یک رشته کارشناسی افزون بر یکهزار دانشجو دارد.

کد خبر 578704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha