احیای مباحث اخلاقی نیازمند امر به معروف و نهی از منکر/ گردهمایی بزرگ عاشوراییان برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: امام جمعه اسدیه از گردهمایی بزرگ عاشوراییان در روز جمعه ۱۶ مهرماه جاری در این شهر خبر داد و گفت: بسیاری از توصیه های قرآنی مباحث اخلاقی است همان چیزی که امروز در جامعه رنگ باخته و برای احیای آن نیاز به امر به معروف و نهی از منکر است.

حجت الاسلام علیرضا حسینی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند به مناسبت آغاز هفته امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: هدف از نهضت حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) امر به معروف و نهی از منکر است همانگونه که هدف از بعثت تمام پیامبران نیز نهادینه کردن این فریض الهی بوده است.

 

وی با بیان اینکه عشق به قرآن و اهل بیت علیه السلام باید تبلوری زندگی، رفتار و اعمال ما داشته باشد، گفت: بهترین نمود این است که مجریان و منادیان امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باشیم.

 

لزوم استفاده از ظرفیت منبر در مساجد برای احیا امر به معروف و نهی از منکر

امام جمعه اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان با اشاره به اینکه باید از ظرفیت رسانه سنتی منبر در مساجد و هیئات مذهبی برای احیا امر به معروف و نهی از منکر استفاده شود، افزود: منبر از نظر کیفی تاثیر پیام را در مخاطب دو چندان می‌کند خصوص در ایام خاص مذهبی و مناسبت‌ها که بیش از پیش مورد توجه مخاطبان قرار می گیرد و دل‌های مردم آمادگی بیشتری برای پذیرش دارد.

 

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: در رسانه های نوین نیز باید با تولیدات و پیام‌های غیر مستقیم به موضوع امر به معروف و نهی از منکر و نهادینه کردن آن در جامعه پرداخته شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که چرا امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اجرا نمی‌شود و مورد غفلت قرار گرفته، بیان کرد: این امر دو دلیل دارد یکی بخاطر اینکه نهادهای فرهنگی و مذهبی روی مسائل آیینی بیشتر از دین تمرکز کرده اند و از مراسم آیینی برای بیان حقیقت دین کمتر استفاده شده در حالی که باید به سمت اصل و بنیان دین برویم.

 

امام جمعه اسدیه ادامه داد: بسیاری از توصیه های قرآنی مباحث اخلاقی است همان چیزی که امروز در جامعه رنگ باخته و برای احیای آن نیاز به امر به معروف و نهی از منکر است.

 

رسانه(صدا و سیما)با سیاست‌های دین همراه و هماهنگ نیست

حجت الاسلام حسینی علت دیگر مهجوریت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه را حضور کمرنگ رسانه‌ها بخصوص صداو سیما را برای فرهنگ سازی این فریضه الهی و دانست و افزود: از ابلاغ سیاست‌های جمعیتی توسط مقام معظم رهبری چند سال می‌گذرد اما هنوز صداو سیما در تبلیغات خود زندگی‌های موفق را با یک یا دو فرزند نشان می‌دهد.

 

به گفته وی رسانه با سیاست‌های دین همراه و هماهنگ نیست و فاصله دارد و متاسفانه در حوزه امر به معروف و نهی از منکر و دغدغه های نظام اسلامی کم کار شده است.

 

نهادهای رسمی فرهنگی اثر هنری ویژه ای برای احیا امر به معروف و نهی از منکر انجام نداده اند

امام جمعه اسدیه با انتقاد از اینکه نهادهای رسمی فرهنگی که ظرفیت و اعتبارات کلانی دارند در این 37 سال که از عمر انقلاب اسلامی می گذرد تولیدات و برنامه و اثر هنری ویژه ای برای احیا امر به معروف و نهی از منکر انجام نداده اند، گفت: البته اگر از این نهادها گزارش در این خصوص خواسته شود گزارشی چندهزار صفحه ای ارائه خواهند داد که همه آن شعارنویسی است.

 

حجت الاسلام حسینی با تاکید بر اینکه نباید جامعه و مردم را مشغول شعار کنیم، افزود: باید احیای امر به معروف و نهی از منکر ازمسئولان که قدرت و اختیارات دارند شروع شود چرا که فعالیت آنان اثربخش‌ تر است.

 

وی از گردهمایی بزرگ عاشوراییان در روز جمعه 16 مهرماه همزمان با پنجمین روز از هفته امر به معروف و نهی از منکر در شهر اسدیه خبر داد و گفت: شعار این روز «همه مسئولیم در تقویت باورهای دینی و مساجد» با رویکرد امر به معروف و نهی از منکر و سازماندهی طلایه‌داران با تأکید بر نقش مساجد، اماکن، محلات و تشکل‌های مذهبی است.

 

مقدمات حضور پررنگ نسل نوجوان و جوان در مساجد فراهم شود

امام جمعه اسدیه با بیان اینکه برای تقویت باورهای دینی باید مقدماتی فراهم شود تا حضور پررنگ نسل نوجوان و جوان در مساجد را داشته باشیم، تصریح کرد: باید جوانان را با اقتضائات فصل جوانی او ببینیم و به مسائل سطحی و زودگذر جوانان گیر ندهیم و آنان را برنجانیم.

 

به گفته وی سخن ما با جوانان باید به دور از کنایه‌ و همراه با ملایمت باشد و استفاده از این ضرب المثل که «نرود میخ آهنین بر سنگ» برای همه جا خوب و مناسب نیست چرا که اشکال از سنگ نیست بلکه نباید میخ آهنی باشد (آب به راحتی در سنگ نفوذ می کند) بنابراین ملایمت و مدارا  در ذهن جوانان اثرگذار است.

 

امام جمعه اسدیه به اولویت‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: اطلاع رسانی برای ترغیب مردم در هزینه کردن برای واجبات قبل از مستحبات، پرهیز از اسراف و تبذیر در هیات مذهبی و مراسمات معنوی و به حداقل رساندن آن، تهیه تقویم مراسم شهادت‌ها و ولادت‌های ائمه اطهار علیه السلام و در اختیار قرار دادن آن بین ائمه جمعه و جماعت شیعه و اهل سنت شهرستان و نصب آن در مساجد در راستای ساماندهی مراسمات  از جمله این اولویت‌ها است.

 

 

 

کد خبر 578654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha