مساجد،  زمینه احیای امر به معروف در جامعه را فراهم کنند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد قاسم بن الحسن(ع) با اشاره به اینکه توفیقات مساجد در احیای امر به معروف، بستگی به مدل و شیوه ورود به آن دارد، گفت: باید برنامه ریزی جامعی در زمینه احیای این فریضه دینی صورت گیرد.

حجت الاسلام سیدمحمدباقر علم الهدی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه مساجد مهمترین پایگاه برای ترویج معارف قرآن و اهل بیت (ع) و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر هستند، گفت: ائمه جماعات به عنوان پرچمدار و فرمانده فرهنگی این پایگاه نقش تاثیرگذار و تعیین کننده ای در احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در مساجد دارند.

 

وی با بیان اینکه توفیقات مساجد در این زمینه، بستگی به شیوه ورود به بحث امر به معروف و نهی از منکر دارد، بیان کرد: نهادینه کردن این فریضه دینی باید با رعایت مواردی چون ملایمت، موقعیت و ویژگی‌های خاص زمانی، انسان شناسی و جامعه شناسی انجام شود.

 

امام جماعت مسجد قاسم بن الحسن (ع) اظهار کرد: مساجد، مرکز حضور دینداران دلسوز و میدان حضور قدرتمندانه مؤمنان هستند و ائمه جماعات و مسوولان هیئات امنا و پایگاههای بسیج آن ها باید بستری را فراهم کنند تا این فریضه به فراموشی سپرده نشود و موضوع امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن و روایات مورد توجه قرار گیرد و به اطلاع مراجعین مساجد برسد.

 

 

علم الهدی گفت: باید نظام و برنامه ریزی جامع و کارایی در عرصه اجرا در زمینه امر به معروف و نهی از منکر مورد توجه قرار گیرد، تا توفیقات ائمه جماعات و مومنین در به ثمر رساندن درخت پر بهره امر به معروف و نهی از منکر به ثمر برسد.

 

وی اظهار کرد: مهمترین سرمایه ای که عامرین و ناهیان از منکر، باید به مخاطبان و هنجارشکنان ارایه کنند، توجه به بحث اخلاق است، در  روایتی آمده است. «كونوا دُعاةً النّاسِ بِغَيرِ ألسِنَتِكُم» (مردم را با غير زبان خود دعوت كنيد، تا پارسايى و سخت كوشی و نماز و خوبى را از شما ببينند) بنابراین آمرین به معروف و ناهیان از منکر باید به این مورد توجه کنند و خودشان عامل به گفته های شان باشند.

 

وی گفت: شیوه برخورد با خطای دیگران باید به گونه ای باشد که در فضای خلوت و با بیانی شیوا منکر را تعریف و خطرپذیری را به مومن بیان و آن را دلالت به امر صالح کنند تا مرتکب منکر نشود.

 

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه در بیان امر به معروف و نهی از منکر نباید، جایگاه اجتماعی افراد را زیر سوال برد، اظهار کرد: باید معروف و منکر را شناخت و حدود و جوانب آن را دانست. امر به معروف و نهی از منکر شرایط دارد و باید ظرافت و حساسیت آن را مورد توجه قرار داد   و در این عرصه باید دانست که مساجد مرکزی برای حضور همه اقشار جامعه هستند بنابراین ائمه جماعات باید با رفتاری مناسب زمینه حضور همه اقشار را در مسجد فراهم کنند.

 

کد خبر 578603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha