خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانونهای مساجد: سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) و آغاز محرم فضای شهر را دگرگون و معطر به نام اهل بیت (ع) و مزین به آموزه جهاد و زیبا به یاد شهدای فراموش ناشدنی کربلا میکند، برپایی مجالس روضه و سوگواری در این ماه علاوه بر تعظیم شعائر الهی «وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ» (حج: 32)، نشان دهنده پویایی مجالس حسینی پس از ۱۴ قرن در جهان امروز است.
برپایی مجالس امام حسین (ع) مانند سایر رویدادهای مذهبی میتواند با انحرافات و تحریفاتی همراه شود؛ همانطور که طبق نظر کارشناسان مذهبی، گاهی این وضعیت به دلیل برپایی این مجالس خارج از مساجد و مدیریت ائمه جماعات و کارشناسان دینی با آسیبهایی همراه بوده است.
خبرنگار ما این موضوع را در گفتو گو با تعدادی از فقها، علما و ائمه جماعات بررسی کرده که در این نوبت، مشروح سخنان امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) شهرک قدس (غرب) و استاد حوزه علمیه و دانشگاه میآید:
اخراج از کار به جرم شیعه شدن
وی افزود: آن کوبایی که به دعوت جامعه المصطفی العالمیه در مسجد صاحب الزمان (عج) سخنرانی کرد، قاضی بود اما به جرم شیعه شدن از کار اخراج شده بود و خود و خانوادهاش اکنون در شرایط مالی بدی قرار داشتند.
مساجد الویت برگزاری سوگواریها باشد
وی اضافه کرد: در چنین شرایطی مساجد که بزرگ ترین مرکز تبلیغ دین هستند باید محل حضور تمام ستمدیدگان و محرومان جهان باشند بنابراین سوگواری حسینی نباید با دور شدن از مساجد در تکایا و حسینیهها برگزار شود.
این استاد حوزه علمیه، بیان کرد: دفتر مقام معظم رهبری، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزههای علمیه و سایر نهادهای دینی و فرهنگی باید مردم را تشویق کنند تا مجالس روضه در مساجد برگزار شوند.
مبارزه با انحرافات در مساجد
وی ادامه داد: مساجد میتوانند بدعت ها و انحرافات وارد شده توسط برخی مداحان و گویندگان در دین را اصلاح و آسیبها و کژراهه های سوگواری را شناسایی و برطرف کنند.
نوچمنی گفت: برگزاری مجالس سوگواری در مساجد به دلیل مدیریت و هدایت ائمه جماعات، اولا مانع بروز انحرافات و آسیبها و ثانیا تزریق بصریت دینی به سوگواران و جوانان میشود.
توجه جدی سازمان تبلیغات اسلامی به مساجد
وی فلسفه شکل گیری سازمان تبلیغات اسلامی را برجسته کردن نهادها و مراکز دینی و فرهنگی مانند مساجد دانست و افزود: مساجد به عنوان نخستین سنگر اسلامی باید مورد توجه جدی مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی باشند زیرا حسینیه ها بنا بر شرایط زمانی قرن ها پس از بعثت پیامبر اسلام (ع) تاسیس شده اند و اصلا آن وجاهت و جایگاه مساجد را ندارند.
امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) با اشاره به سخن امام خمینی (ره) که فرموده اند «مسجد سنگر است» خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی، موسسین و دست اندرکاران هیاتها را تشویق کنند تا مجالس سوگواری و شادی هیئت خود را در مساجد برگزار کنند.
وی اضافه کرد: اگر ائمه جماعات مردم را به برگزاری مراسم سنتی سوگواری شهادت و وفات اهل بیت (ع) در مساجد دعوت کنند، آنگاه بسیاری از مسئولان هیات ها به تشکیل حسینیه یا تکیه ترغیب نمی شوند.
وی ادامه داد: مساجد بهترین مکانِ بیان ارزشها و اهداف قیام حضرت سیدالشهدا (ع) هستند زیرا مردم همیشه برای اقامه نماز، سوگواری، جشن و عید و قرائت قرآن، زیارات و ادعیه و سایر برنامههای دینی و فرهنگی به آن ها مراجعه می کنند.
درک اهمیت مساجد ولایت مدار با مشاهده وضعیت کشورهای اسلامی
نوچمنی گفت: ارزش و اهمیت مساجد ولایت مدار و انقلابی ایران، با مشاهده وضعیت تاسف آور کشورهای اسلامی بیشتر قابل درک است بنابراین باید تمام نهادها و سازمان های دینی و فرهنگی که نام شان برده شد مردم به ویژه نسل های جدید را به حضور در مساجد ترغیب کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضور جوانان در مساجد و استفاده از برنامههای متنوع فرهنگی، هنری، ورزشی و آموزشی، آن ها را در برابر آسیبها و انحرافات اجتماعی و اخلاقی واکسینه میکند.
نظر شما