مسئول کنترل قاچاق ما نیستیم/تولید سالانه ۳۲ هزار تن چای در کشور

خبرگزاری شبستان:وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به قاچاق محصولات کشاورزی گفت: مسئول کنترل قاچاق ما نیستیم و عمده بیماریها و آفات محصولات کشاورزی ما به دلیل قاچاق محصولات است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در رابطه با علت عدم اشراف به موضوع کشاورزی اعم از واردات و قاچاق محصولات کشاورزی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کشور چیست؟

 

وزیر جهادکشاورزی گفت: می‌خواهم نظر نمایندگان محترم مجلس را به تراز واردات غذا طی سال‌های 92 تا 94 جلب  کنم.

 

وی گفت: در سال 92 طبق آمار گمرک واردات غذا منهای 8.1 میلیارد دلار بوده است، این رقم در سال 93 به منهای 5.4 میلیارد دلار رسیده است و در سال 94 هم به کمتر از این رقم رسیده است، یعنی تراز واردات غذا طی این سال‌ها مثبت شده است.

 

حجتی اظهار کرد: عملکردها و رشدها طی 3 سال اخیر به عنوان شاخص دیگری مطرح شده است، درباره واردات برنج هم باید بگویم در سال 92 میزان واردات برنج یک میلیون 956 هزار تن بود، این میزان در سال 93 به یک میلیون و 200 هزار تن کاهش یافت و در سال 94 هم به 744 هزار تن کاهش یافت، این آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد که میزان واردات برنج در سال 94 نسبت به سال 92 بیش از یک میلیون تن کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه خوشبختانه علیرغم مشکلات اقتصادی کشور، رشد اقتصادی در بخش کشاورزی مثبت بوده است، گفت: میزان تولید برنج در مازندران 8 درصد در کشت اول افزایش یافته است. همچنین کشاورزان مازندران موفق شدند 40 هزار هکتار کشت دوم برنج داشته باشند، برنج در سال 92 و 93 با تعرفه 22 درصد وارد می‌شد، اما امروز تعرفه واردات برنج به کشور 40 درصد تعیین شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید چای در سال 93 حدود 14 هزار و 300 هزار تن بود که این میزان در سال جاری به 32 هزار تن افزایش یافته است، همه این موارد دستاوردهایی است که باید مدنظر قرار گیرند که البته تلاش کشاورزان و پشتیبانی‌های دولت و مجلس در این زمینه بی تأثیر نبوده است.

 

حجتی با بیان اینکه عمده بیماری‌ها و آفاتی که در قرنطینه هستند، به خاطر قاچاق است، اظهار کرد: البته امروز شرایط قدری بهبود یافته اما همه ما واقفیم که قاچاق به یک معضل ملی تبدیل شده است.

 

حجتی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از در نظر گرفتن مساحت زیادی از مازندران و گیلان به عنوان طرح هادی روستایی، تاکید کرد: در مازندران و گیلان برای 4 هزار و 400 روستا طرح هادی تصویب شده است، متأسفانه وسعت این طرح بسیار زیاد است که بخش عمده‌ای از این اراضی کشاورزی هستند و ما با اجرای آن دوباره خلع ید شده‌ایم، ما از مسئولان متشکریم اما افق‌ها را خیلی بلند در نظر گرفته‌اند.

 

وی با بیان اینکه بیش از 30 هزار پرونده در محاکم قضایی برای برخورد با تغییر کاربری اراضی داریم، اظهار داشت: معضلات زیادی در بخش کاربری اراضی وجود دارد که به نظر می‌رسد لازم است مسئولان در این زمینه تدبیری بیندیشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 578563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha