به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ علی طیب نیا امروز(13 مهر)در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان سمنان نوسانات دو سال اخیر در بازار نفت را به عنوان شدیدترین تکانه نفتی تاریخ نام برد وافزود: بر اساس آمار بانک جهانی، ایران بهترین عملکرد اقتصادی جهان را در این تکانه نفتی داشته است.
وی با بیان اینکه جنگ بزرگتری در حوزه اقتصاد به ما تحمیل شده است، ادامه داد: دانشگاه ها و موسسات پژوهشی، اقتصاد ما را تحلیل و نقاط ضعف را شناسایی کردند.
طیب نیا به دشمنی دشمنان ما که آگاهانه و بیدار در سایه علم و دانش حرکت خود را درپیش گرفته اند اشاره داشت وادامه داد:دشمنان از وابستگی ما به نفت و نقاط آسیب اقتصاد ما اطلاع داشته وآنهارا به خوبی شناخته اند ومی دانند که اقتصاد ما کاملا وابسته به نفت است.
وزیر اقتصاد و دارایی دولت یازدهم، با بیان اینکه دشمنان می دانند تراز تجاری و بودجه ما بر اساس این اصل بسته می شود اضافه کرد: همچنین آنان می دانند که با نوسانات قیمت نفت، اقتصاد ما دچار نوسان می شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه دشمنان به درستی تحلیلی کرده اند که تولید ما وابسته به واردات کالاهای واسطهای و ماشین آلات است اظهار داشتند: آناندر نهایت دریافته اند که مصرف ما وابسته به واردات است لذا از این مسیر برای اعمال سلطه و نفوذ بر اقتصاد ما بهره گرفتند.
طیب نیا با یادآوری اینکه این وابستگی به درآمدهای نفتی، مسیری برای دشمنان و اعمال نفوذ و سلطه بیگانگان بر اقتصاد ما شده بود اظهار داشت: وقتی اقتصاد و تولید وابسته باشد سخن از استقلال بیان کردن، معنایی پیدا نمی کند.
وزیر اقتصاد و دارایی دولت یازدهم، سیاست های دولت گذشته را عمده دلیل تشدید این وابستگی عنوان کردو گفت: ما تجربه کرده بودیم که اگر درآمد های نفتی افزایش پیدا کند و ما درآمدهای اضافی را در قالب بودجه دولت در اقتصاد تحمیل کنیم اقتصاد بیمار می شود اما متاسفانه این اشتباه بازهم تکرار شد و آن هم در زمانی که به سادگی قابل پیش بینی بود که تحریم های همه جانبه در پیش است و بین سیاست خارجی ما و سیاست های اقتصادی ما دوگانگی شدید وجود داشت.
سیاست های اعمال شده آثار ناشی از تحریم ها را به خوبی مدیریت کرد
وی افزود: سیاست های خارجی به خوبی نشان می داد که در آینده ای نزدیک ما وارد یک بحران در روابط خارجی خواهیم شد و تحریم ها تشدید می شوند با این وجود سیاست های اقتصادی وابستگی به نفت را بالا برد و درآمدهای نفتی را افزایش داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به وابستگی شدید ایران به نفت و اعمال تحریمهای بی سابقه به کشور گفت: با سیاست های اعمال شده آثار ناشی از تحریم ها به خوبی مدیریت شد.
طیب نیا همچنین با بیان اینکه سهم نفت از تراز تجاری کشور بالا و واردات کالاهای واسطه ای افزایش پیدا کرد و در واقع عمق تولید کاهش یافت، خاطرنشان کرد: وقتی ما در اوج وابستگی به نفت بودیم و وقتی آسیب پذیری ما دربرابر تکانه های خارجی به حداکثر رسیده بود آنزمان بود که تحریم ها بر ما تحمیل شد.
وزیر اقتصاد کابینه دولت یازدهم همچنین با اشاره به سیاستهای غلط دولت پیشین بر اقتصاد کشور، گفت: آنچه برما گذشت در سال های قبل قابل فراموشی نیست تورم به شدت افزایش پیدا کرد و تا خرداد ۹۲ به ۴۵درصد رسید و رشد اقتصادی منفی ۶.۸ درصدی در سال۹۱ رقم خورد و نوسانات شدید در بازار ارز و طلا صورت گرفت.
طیبنیا همچنین با بیان اینکه در دولت دهم هر روز شاهد نوسانات قیمت بودیم، بیان داشت: نبود اطمینان و بی ثباتی بر عرصه اقتصاد کلان کشور حاکم بود و اگر ادامه پیدا می کرد و اگر مرحله دوم تحریم ها عملی می شد آثاری به مراتب شدیدتر داشت اما ملت ما بازهم نشان داد که با صبر، تحمل، پایداری، ایثارگری و مدیریت جهادی می توان بزرگترین مشکلات را پشت سر بگذارد.
وی با بیان اینکه مردم ما که توانسته بودند جنگ تحمیلی را با موفقیت پشت سربگذارند اینبار نیز در جنگ اقتصادی موفق شدند اضافه کرد: دشمنان ما وقتی به این موضوع پی بردند ومتوجه شدند که در عرصه جنگ نیز نمی توانند ملت ما را به زانو در بیاورند و ما نقاط ضعف و راه های مقابله با آن را شناخته ایم، تسلیم شدند و در میز مذاکرات، حق استفاده ایران از انرژی هسته ای را به صورت صلح آمیز پذیرفتند و لاجرم تحریم های ظالمانه به صورت رسمی لغو شد اگر چه هنوز برخی از این تحریم ها در صحنه عملی ادامه داد.
کاهش تورم نتیجه درایت و برنامهریزی علمی دولت است
طیب نیا کاهش تورم از 43درصد به حدود 9درصد در شرایطی که نفت با کمترین قیمت ممکن عرضه میشد و کشور با رکود و تحریمها روبه رو بود را نتیجه درایت و برنامهریزی علمی دولت برشمرد و افزود: دولت تدبیر و امید توانست در اوج تحریمهای ظالمانه و در شرایطی که نفت بالای 100دلار تا 20دلار هم کاهش یافت و کشور با رکود و تورم دست به گریبان بود رشد اقتصادی کشور را مثبت و تورم را تک رقمی کند.
وی از سال 94 به عنوان بدترین سال تاریخ ایران از نظر منابع اعتباری نام برد و ادامه داد: ایران در این دوران و در شرایطی که به ذخائر ارزی و اعتباری خود دسترسی نداشت، منابع خارجی مسدود بود و پول فروش نفت نیز برنمیگشت دست به کاری بزرگ زد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه عربستان در دو سال اخیر و به دنباله تکانه بزرگ نفتی اخیر 350 میلیارد دلار از ذخائر ارزی خود استفاده کرده و عراق و کویت بارها دست به استقراض از بانک های خارجی و جذب منابع خارجی پرداختند افزود: ایران بدون امکان استفاده از این روشها توانست بهترین عملکرد اقتصادی جهان را در این تکانه نفتی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه من نمی گویم وضعیت اقتصادی کشور عالی است، گفت: ما هنوز مشکلات کسادی در بازارمان داریم؛ بیکاری، معیشت و عوامل اقتصادی گریبانگیر مردم است اما اگر شرایط بیرونی را مدنظر بگیریم در مجموعه این محدودیت ها، بهترین عملکرد را اقتصاد ایران داشته است.
ایران به دنبال سرمایه گذاری، تولید مشترک و صادرات تولید مشترک به کشورهای منطقه است
طیب نیا افزود: با توجه به قابلیت هایی گسترده اقتصادی کشور، ایران به دنبال برقراری رابطه تجاری صرف با کشورهای اروپایی نیست، بلکه به دنبال سرمایه گذاری، تولید مشترک و صادرات تولید مشترک به کشورهای منطقه است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به دیدار خود با قائممقام صدراعظم و وزیر امور اقتصادی آلمان اشاره کردوگفت: به وزیر اقتصاد آلمان گفتیم که ایران ظرفیتهای بالقوه بسیاری در عرصههای مختلف اقتصادی داشته و صرفاً بهدنبال اروپا و اقتصاد اروپایی نیست.
وی با بیان اینکه قائممقام صدراعظم آلمان آمریکا را مانع اصلی ارتباط اقتصاد ایران با اقتصاد کشورهای اروپایی اعلام کرد افزود:در این جلسه وزیر اقتصاد آلمان برای همکاری و مشارکت با جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرده است.
طیبنیا با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران افزایش سرمایهگذاری و صادرات را در همه سطوح دنبال میکند، ادامه داد: در این نشست قائممقام صدراعظم آلمان با اذعان به قابلیتهای بزرگ اقتصاد جمهوری اسلامی ایران برای همراهی کامل با ایران اعلام آمادگی کرد و مشکل اصلی را در این زمینه از ناحیه آمریکا عنوان کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور به روند تلاش دولت تدبیر و امید برای رونق بخشی به واحدهای تولیدی از طریق تسهیلات، اشاره کردوگفت: انحلال، یکی از ویژگی های مثبت اقتصادهای پویا است و اگر واحدی به هیچ شکلی قابلیت پیشرفت و احیاشدن ندارد، باید منحل شود.
وی، فعالیت دوباره واحدهای متوقف شده در تولید را مشروط به بررسی مسایل و مشکلاتشان عنوان کردو افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی که قابلیت و توانایی پیشرفت دارند باید به آن ها تسهیلات ارائه شود.
طیب نیا اظهار کرد: با تزریق پول نباید موجب فعالیت موقت واحدهای صنعتی و بدهکاری بیشتر آن واحدها شد و به این منظور، مسئولان باید به درستی واحدها را ارزیابی کنند و اگر واحدی بدون اراده با مشکل مواجه بود و مشکلات منابع مالی، مالیاتی و تامین اجتماعی داشت، به آن تسهیلات تعلق بگیرد.
نظر شما