کانون های مساجد در ترویج اقتصاد مقاومتی ایفای نقش کنند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، بر ضرورت تشکیل کارگروه های فرهنگی در کانون های مساجد تاکید کرد و اظهار داشت: نقش کانون های مساجد در ترویج اقتصاد مقاومتی تبیین شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، امروز(13 مهر) در جلسه کارشناسان کانون های مساجد استان، با تسلیت ایام محرم و شهادت سید و سالار شهیدان(ع)، گفت: از ابتدای تاریخ اسلام تاکنون همیشه دو جریان موازی با هم حرکت می کردند و همچنان هم ادامه دارد، یک جریان بسیار اخلاقی و اعتقادی و بر پایه نگاه درست و دقیق بخشی از مسلمانان به اسلام و دین و ائمه اظهار و معصومین(ع) است.

 

وی افزود: بخش دیگر جریانی است که عده ای به نام دین راه انداختند و از آن سوء استفاده می کنند، این جریان از زمان امام حسین(ع) بوده و امروز در قرن 21 هم وجود دارد و جنایت هایی را به اسم اسلام و دین در سرزمین های اسلامی همچون عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، یمن و... شاهدیم.

 

وی اسلام را دین رافت، مهربانی و رحمت دانست و با بیان اینکه پایه و اساس تمدن اسلامی همدلی و همراهی میان مردم است، تصریح کرد: جایگاه تمدن اسلامی نه در کاخ ها، نه ارتش ها و نه میزان سلاح و قدرت نظامی بلکه در مساجد شکل گرفت و گسترش پیدا کرد و با نگاه انسانی و الهی توانست دل ها را تسخیر کند.

 

قنواتی، با اشاره به اینکه ایران اسلامی با سرمایه ای اندک ولی با اعتقادات دینی و معنوی، در برابر ارتشی مسلح ایستاد و این جزء افتخارات ما محسوب می شود، اضافه کرد: امروز هم در یک فضای مشابه قرار گرفتیم که باید قدرت خود را و آن چیزی که در حوزه اختیارات و مسئولیت ماست، نشان دهیم.

 

وی بر برنامه ریزی مناسب در امور فرهنگی و پرهیز از کارهای تکراری که تاثیرگذاری اندکی دارند، تاکید کرد و اذعان داشت: اگر می بینیم روشی که 10 سال پیش پاسخ می داد، دیگر جوابگو نیست باید روش اجرایی و ابزار کار و فرم و الگو را تغییر دهیم و همیشه به روز باشیم.

 

این مسئول، با بیان اینکه امروزه برای گفتگو و برقراری ارتباط با نسل جدید باید روش های جدیدتری را به کار بریم و در الگوها تجدیدنظر کنیم، ادامه داد: هیچ روشی دائمی نیست و قانون خاصی ندارد اما این امر ارتباطی با اهداف ما ندارد چرا که هدف تغییر نمی کند اما در راه های رسیدن به هدف باید نگاه مجددی داشته باشیم.

 

وی انسان را موجودی زنده دانست که مدام در حال تغییر است و در برابر هجمی از سؤالات و اطلاعات قرار می گیرد و عنوان کرد: ما در عصر انفجار اطلاعات هستیم و روزانه با موجی از اخبار مواجهیم که در این راستا باید قدرت تمیز و علم و آگاهی خود را بالا ببریم تا بتوانیم مسیر حق و حقیقت را تشخیص دهیم و آسیب کمتری ببینیم.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، بر ارتباط با صاحب نظران و ایجاد حلقه های مشورتی در مساجد تاکید کرد و یاد آور شد: همان طور که درب مسجد به روی همه باز است، کانون های مساجد هم باید پذیرای مخاطبان باشند و با برنامه های خوب جوانان و نوجوانان را به سمت مسجد جذب کنند.

 

وی اظهار کرد: یکی از دلایل نام گذاری کانون های فرهنگی هنری این است که باید هنرمندان و اهل فرهنگ متدین و معتقد به نظام را در حوزه های مختلف همچون عکاسی، نمایشنامه نویسی، فیلم سازی و... تربیت کنیم؛ اگر به عنوان متولیان فرهنگی مساجد این استعدادها را نبینیم، توسط دیگران جذب می شوند ولی در مسیری که مورد نظر ماست آموزش نمی بینند.

 

وی بیان کرد: اسلام دین کاملی است و در همه حوزه های انسانی، اقتصادی، هنری، فرهنگی و... حرف برای گفتن دارد و روایات و احادیث فراوانی در خصوص احترام به محیط زیست، احترام به والدین و کودکان و... وجود دارد که باید این آموزه ها و نقاط نورانی که فرهنگ ماست را به رفتار اجتماعی تبدیل کنیم.

 

قنواتی، ابراز کرد: مردم ما مردمی معتقد هستند و بر خلاف آنچه تصور می شود به اعتقادات خود پایبندند ولی در بسیاری از موارد نتوانستیم این اعتقادات را به رفتارهای پایدار اجتماعی تبدیل کنیم؛ ما از کانون های مساجد انتظار داریم این فضاهای مختلفی که دین به آن اشاره کرده و سفارش شده، در حوزه مسائل اجتماعی بروز دهند.

 

وی تاکید کرد: کانون های مساجد با توجه به جایگاهی که دارند، باید نسبت به بحث های اعتقادی، دینی، قرآنی، فرهنگی، هنری، اجتماعی با همه زیرمجموعه ها حساسیت نشان دهند و با بهره مندی از استعدادها و ظرفیت ها، از بروز بسیاری از ناهنجاری ها جلوگیری کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: مدیران کانون ها که جزء معتمدین مردم هستند می توانند بسیاری از آسیب ها و مشکلات فرهنگی را از طریق کانون های مساجد حل و فصل کنند و در برخی مناطق همچون روستاها و مناطق محروم که ساختارهای اداری کمتری وجود دارد، با برنامه ریزی منسجم خدمات فرهنگی ارائه دهند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، راه اندازی کارگروه های فرهنگی در کانون های مساجد را ضروری دانست و با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر ترویج امر کتاب و کتابخوانی، گفت: می توانیم با راه اندازی حلقه های کتابخوانی در مساجد و مطالعه و نقد کتاب به گسترش این امر کمک کرد.

 

وی با بیان اینکه جامعه ما به اندیشمندان متفکر متدین نیاز دارد، تصریح کرد: ما در حوزه کتاب کارهای خوبی انجام داده ایم ولی باید در این راستا تلاش بیشتری صورت بگیرد که یکی از آنها تقویت جشنواره روستاهای دوستدار کتاب است.

 

وی با اشاره به اینکه خوزستان رتبه نهم تولید کتاب را در کشور دارد، افزود: امسال به دلیل اینکه شورای نظارت بر کتاب را در استان راه اندازی کردیم، تولید کتاب نسبت به سال های گذشته افزایش یافته، به طوری که تولید کتاب ما در سال 92 و 93، 700 کتاب بود و سال 94 به یک میلیون و 400 عنوان رسید.

 

این مسئول فرهنگی، به حوزه مسائل قرآنی اشاره کرد و اظهار داشت: نظر شورای قرآنی این است که بتوانیم آموزه های قرآنی را در بین همه افشار جامعه ترویج دهیم که در این راستا باید از ابزارهای مختلف استفاده کرد و همچنین فعالیت های هر شهرستان هم متناسب با آداب و رسوم آن انجام شود.

 

وی در خصوص بحث اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، بیان کرد: در خوزستان بیش از 45 هزار نفر عضو کانون های مساجد هستند؛ این ها کسانی هستند که علاقه ویژه ای به این مملکت دارند و حاضرند تا پای جان برای حفظ کشور پیش روند.

 

وی ادامه داد: به مردم آموزش دهیم که اقتصاد مقاومتی چیست، می توانیم جلسات و همایش هایی درباره نقش کانون های مساجد در ترویج این فرهنگ برگزار کنیم و طرح و ایده دهیم؛ با حمایت مردم از تولیدات داخلی می توانیم استقلال یابیم و وابستگی ما به جهان بیرون کمتر می شود.

 

کد خبر 578440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha