به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی صبح امروز (13 مهر) در جلسه کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین که در تالار مردم شورای شهر قزوین برگزار شد، بیان کرد: کانون های مساجد در سال 71 بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور مقابله با شبیخون فرهنگی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در استان قزوین هم بعد از استان شدن قزوین دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان شکل گرفت و امروز 315 کانون فرهنگی و هنری در سطح استان داریم که دارای مجوز هستند و مجوز آنها هم در تهران صادر شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: کانون های مساجد کانونی مردمی، شناسنامه دار، دارای اساسنامه، مجوز، شماره حساب و کدرهگیری هستند.
وی عنوان کرد: کانون های مساجد می توانند بازوان قوی برای سازمان ها و نهادها باشند و می توانند کار اجرایی کنند و با توجه به اینکه دولت درصدد کوچک سازی است بنابراین می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
حجت الاسلام رمضانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کانون های مساجد در 19 مهر ماه در خراسان شمالی اظهار داشت: باید کلام رهبری را جدی بگیریم و ما بر این اساس اقدامات موثری داشتیم و در حال حاضر 22 تا 23 هزار کانون در سطح کشور وجود دارد که سهم استان قزوین 315 کانون است که از این تعداد 60 کانون در شهر قزوین است.
وی توضیح داد: ما کانون ها را با توجه به شاخص ها و نوع فعالیت رتبه بندی کرده وبر این اساس به آنها اعتبار اختصاص می یابد و مسجد محوری، جوان گرایی، تربیت محوری، مقاوم سازی فرهنگی و برنامه ریزی از جمله اصول و برنامه های ما در کانون است و بر اساس این سیاست ها با ستاد عالی تفاهم نامه داریم و همچنین تفاهم نامه هایی هم با کانون ها منعقد کرده ایم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تأکید کرد: ما اعتقاد داریم اگر توجه جدی به کانون ها کنیم روح زندگی را به جامعه برمی گردانیم و در کانون ها ما بسترهای خوبی فراهم و امکانات خوب را ارائه کردیم به طوری که یکی از مواردی که در کانون ها وجود دارد کتابخانه است که در شهر قزوین 30 کتابخانه در مجموعه کانون ها داریم که اگر توجه جدی به بخش فرهنگی و آموزش خانواده در مساجد شود بسیاری از بزهکاری ها در جامعه کاهش می یابد.
وی ادامه داد: ما فقط در سال گذشته 11 میلیون اعتبار فرهنگی برای آموزش خانواده گذاشتیم و حرف ما فقط درون مسجد است و اگر توجه جدی شود در درون شهر قزوین به دلیل اقلیم مذهبی تغییرات بسیار زیادی خواهیم داشت.
حجت الاسلام رمضانی افزود: باید نگاه مان به مساجد به عنوان یک مجتمع فرهنگی باشد و لازم است شورای شهر و شهرداری افرادی که می خواهند مسجد بسازند را مجاب کند که در این مسجد فضاهای مختلف نظیر ساختمان آموزشی و غیره را ببیند و در واقع همه نیازها در مسجد تأمین شود.
وی گفت: باید توجه جدی به مقوله آموزش در مسجد کنیم و مباحث مربوط به حوزه خانواده و مسائل موشآموتربیتی در مساجد رونق بیشتری گیرد؛ مقام معظم رهبر بر بحث سبک زندگی اسلام تأکید کردند بنابراین باید توجه جدی به این موضوع و برنامه های فرهنگی شود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: باید به مساجد جدی و تخصصی توجه شود و اگر نگاه تخصصی نباشد خیلی از فرصت ها را از دست می دهیم و باید توجه داشت که مسجد متعلق به همه است و همه باید بهره بردار باشند.
وی در ادامه خواستار حمایت شورا و شهرداری از کانون های مساجد شد.
نظر شما