ابراهیم بوذرجمهری، کارشناس علوم دینی در به خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان در حاشیه نشست آموزشی در مدرسه علمیه الزهرا(س) فریدن به نقش طلاب در جامعه اشاره کرد و گفت: در آیات قرآن هم خطاب عام برای تعلیم و تعلم هست هم خطاب خاص و در خطاب عام می فرماید: شما بهترین ها و امت عالی باشید که امر به معروف و نهی از منکر می کنید و در خطاب خاص نیز می فرماید: برای شما یک وظیفه مضاعف است که شما به عنوان خواص بروید آموزش ببینید و برگردید برای تعلیم قوم خود که برابر جهاد است.
وی افزود: عده ای باید برای جهاد و عده ای برای علم آموزی که احکام را یاد بگیرد باید کوچ کنند، مثلا احکام جهاد را یاد بگیرد و به جهادگران تعلیم دهند.
بوذرجمهری گفت: قلم و بیان علما خیلی مهم است که به ملکوت می رسد، عده ای نزد امیرالمومنین رسیدند و پرسیدند علم بهتر است یا ثروت که ایشان فرمودند: علم بهتر است، چرا که علم با گذشت زمان بی ارزش نمی شود، علم نور است و قلب را نورانی می کند؛ مال میراث قارون است اما علم میراث انبیاست.
وی ادامه داد: امروزه برای پاسخ به این سوال باید گفت برای تشخیص جایگاه علم یا ثروت باید به معلم های جامعه و تربیت کنندگان جامعه نگاه کنیم تا جایگاه هرکدام مشخص شود.
کارشناس علوم دینی گفت: افراد موفق کسانی بودند که از فرصت های مرده بهترین استفادها را کردند، ابوعلی سینا چهار کتاب را در زندان نوشت؛ شیخ طوسی شرح اشارات را در حبس نوشت، اسرای جنگ در زمان اسارت در زندانهای مخوف بغداد قرآن و نهج البلاغه را حفظ کردند.
بوذرجمهری تاکید کرد: خداوند صاحبان علم را در روز قیامت برای انسان های فارغ البال به عنوان حجت قرار می دهد.
وی در ادامه با توجه به حضور والدین در جلسه گفت: افراط در مهربانی برای فرزندان بسیار بد است، والدینی که فرزندان خود را برای تحصیل به مدارس علمیه می فرستند، بهترین انتخاب را انجام می دهند، زیرا می توانستند به جای فرستادن برای تحصیل و یادگیری علم فرزندان خود را برای کار کردن از بیرون خانه بفرستند.
کارشناس علوم دینی گفت: فرزندان سرمایه های مهم زندگی ما هستند، مخصوصا دختران که طبق روایت امام سجاد(ع) که می فرمایند دختران و زنان ما مثل بلور هستند و نباید شکسته شوند، پس دختران باید در محیطی باشند که پاک بمانند و خدای ناکرده در محیطهای کثیف وارد نشوند، پدران و مادران باید حق تعلیم و تربیت را در حق فرزندان ادا کنند.
نظر شما