برنامه ریزی برای همکاری های اقتصادی ایران با انگلیس

خبرگزاری شبستان:روابط دوجانبه ایران و انگلیس از زمان روی‌کار آمدن دولت تدبیر و امید به مرور زمان مورد بازسازی قرار گرفت تا جایی که در حوزه مراودات تجاری و اقتصادی برنامه ریزی هایی از سوی دو کشور در حال انجام است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انگلستان یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، یکی از اعضای موسس ناتو و محور سازمان کشورهای مشترک المنافع است. به گزارش صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی انگلیس از سال ١٩٨٠ تا پایان ٢٠١٤ و در یک دوره ٣٤ ساله به تدریج از کمتر از ٥٦٦ میلیارد دلار به دو هزار و ٩٤٥ میلیارد دلار افزایش یافته است که نشانگر کارآمدی و هوشمندی مدیران سیاسی و اقتصادی این کشور است. برابر آمارهای ثبت شده در مرکز اطلاعات و آمار آمریکا، درآمدهای بودجه ای دولت انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٩٣٦ میلیارد دلار و مخارج بودجه آن بالغ بر ١١٠٦ میلیارد دلار بوده است.

 

 بنابراین گزارش، بدهی خارجی این کشور تا پایان ٣١ دسامبر ٢٠١٤ رقمی بالغ بر ٨٧٩٥ میلیارد دلار و ذخایر ارزی و طلای آن ١٠٩,١ میلیارد دلار گزارش شده است (این قسمت شامل دیون عمومی و خصوصی غیر ساکنان است که می توان آن را به صورت ارزهای بین المللی، کالا و یا خدمات پرداخت کرد. این ارقام بر اساس نرخ ارز محاسبه شده است نه در مباحث مربوط به برابری قدرت خرید ). در بخش تجارت خارجی، صادرات انگلیس در سال ٢٠١٤ حدود ٥٠٣ میلیارد دلار و واردات این کشور ٨٠٢ میلیارد دلار است.

 

این گزارش می افزاید: روابط ایران و بریتانیا از اوایل حکومت ادوارد ششم در بریتانیا شکل گرفت. در برخی دوران از تاریخ ایران روابط دوجانبه میان دو کشور در بالاترین سطح قرار داشت اما پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، روابط میان ایران و پادشاهی متحده دچار بحران و تشنج بوده‌است. در زمان دولت دهم ایران روابط دو کشور نسبت به سال‌های پیش از آن بیش از پیش به سردی گرایید. مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای ایران و موضع‌گیری‌ها در مقابل بهار عربی از مهمترین دلایل این امر برشمرده می‌شود اما این روابط دوجانبه از زمان روی‌کار آمدن دولت تدبیر و امید به مرور زمان مورد بازسازی قرار گرفت و دو دولت مایل به عادی‌سازی روابط هستند تا جایی که در حوزه مراودات تجاری و اقتصادی برنامه ریزی هایی از سوی دو کشور در حال انجام است و به گفته قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت هدفگذاری ایران در بخش اقتصادی رابطه برد-برد با انگلیس است.

 

بنابراین گزارش، روابط عمومی سازمان توسعه تجارت در این باره به نقل از مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران نوشته است: "در زمینه اقتصادی به دنبال رابطه برد - برد با انگلیس هستیم. میزان واردات ایران از بریتانیا نسبت به صادرات، فاصله زیادی دارد که باید با افزایش صادرات محصولات ایرانی به بریتانیا، تعادل ایجاد شود. گسترش مناسبات و همکاری های اقتصادی، بازرگانی و صنعتی بدون روابط موثر بانکی و بیمه ای، کارآمد نخواهد بود. برای تجار ایران مهم آن است که بریتانیا در دهه آینده در چه بخش هایی توان رقابتی خواهد داشت تا بنگاه ها و فعالان اقتصادی ما نیز در چارچوب آن بخش ها، برنامه ریزی و تصمیم گیری مناسب انجام دهند."

 

یادآور می شود: عمده اقلام صادراتی انگلیس شامل مواردی مانند کالاهای تولیدی، سوخت، مواد شیمیایی، غذا، نوشابه و دخانیات می شود. که در سال ٢٠١٣ عمدتا به کشورهای سوییس ١٣,٨درصد ، آلمان ٩ درصد ، آمریکا ٨.٨درصد ، هلند ٧.٦ درصد ، فرانسه ٦.٤ درصد ، ایرلند ٥.٧درصد و بلژیک ٤.٣درصد انجام شده است. عمده اقلام وارداتی انگلیس شامل کالاهای تولیدی، ماشین آلات، سوخت و مواد غذایی می شود که در سال ٢٠١٣ عمدتا از کشورهای آلمان ١٣,٩ درصد ، چین ٨.٥ درصد ، هلند ٨.٥ درصد ، فرانسه ٦درصد، آمریکا ٥.٦درصد و بلژیک ٥درصد انجام شده است.

 

آخرین آمار گمرک ایران از مبادلات تجاری ایران و انگلستان نشان می دهد مجموع صادرات غیرنفتی ایران به این کشور در 9 ماهه پارسال، معادل 27 میلیون دلار بود و در همین بازه زمانی، مجموع واردات ایران از این کشور معادل 317 میلیون دلار ثبت شده است.

کد خبر 578368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha