حجت الاسلام سید علی حسینی پور امام جمعه موقت اراک به مناسبت فرا رسیدن هفته امر به معروف و نهی از منکر در گفتگوی اختصاصی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک ضمن گرامیداشت ماه محرم الحرام و آغاز سال 1438 هجری قمری گفت: با استناد به آیات و روایات از زبان امام حسین(ع) هفته اول محرم به نام هفته امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری شده است.
وی افزود: هم معروف و هم منکر دارای مراتب و مراحلی هستند؛ امام حسین(ع) قیام خود را برای گسترش امر به معروف و ریشه کن کردن منکر فساد و تباهی که با حاکمیت کفر و نفاق همراه بود به پاداشتند.
حجت الاسلام حسینی پور درباره این که کثرت متولیان امر به معروف و نهی از منکر فرصت است یا تهدید ادامه داد: چنانچه همه متولیان در یک راستا و یک وظیفه که شرع مقدس به عهده افراد متولی امر به معروف و نهی از منکر گذاشته حرکت کنند و به اصول و مبانی دین همسو باشد مثبت محسوب می شود ولی چنانچه هر کسی راه خودش را پیش بگیرد مطمنا وجود نهادهای متولی منفی می شود.
امام جمعه موقت اراک تصریح کرد: در نظام جمهوری اسلامی یعنی همه ی قانون و موازین از یک سرچشمه نشات گرفته و در دستورات از یک منبع پیروی می کنند و در مورد امر به معروف و نهی از منکر هم باید مسیر حرکت مشخص باشد.
وی گفت: نهادهایی که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر کار می کنند برنامه خاص و جداگانه ای ندارند بلکه بصورت مدون و طبق قانون عمل می کنند.
حجت الاسلام حسینی پور درباره نقش تذکر لسانی اظهار داشت: احیای امر به معروف و نهی از منکر به خاطر ضعف ایمان افرادی که تذکر لسانی نمی دهند کمرنگ شده است؛ بنده، شما و کسانی که این مطلب را می خوانند چنانچه تذکرلسانی را انجام نمی دهیم به سبب ضعف ایمان هایمان است زیرا شخصت انسان را دین تشکیل می دهد و دین را انجام معروف و ترک منکر شکل می دهد و اگر تذکر نمی دهیم یعنی در دین ضعیف هستیم و در روایتی است «خداوند مغضوب دارد انسان مومن ضعیف را» یعنی کسی که مشاهده منکر می کند و نهی نمی کند.
وی در ادامه گفتگو درباره این سوال که جامعه اسلامی و روحانیت برای از بین بردن منکراتی مانند اختلاس و رشوه و بی حجابی که روز به روز در حال گسترش است چه برنامه ای را دارد گفت: پرداختن به این گونه سوالات مستلزم برگزاری میزگرد و همایش هایی با این عنوان است تا به صورت عمیق و ریشه ای به آن چرایی آن پرداخته شود.
نظر شما