به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم همایش ملی تقدیر از خبرنگاران زن صبح امروز (دوشنبه 17 مرداد) با حضور، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مریم مجتهدزاده، مشاور امور زنان و خانواده ریاستجمهوری، فاطمه آلیا، فاطمه آجرلو، پروین احمدینژاد، محمدزاده معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد و جمعی از خبرنگاران زن در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن عرض تبریک به مناسبت روز خبرنگار گفت: خدا را شاکریم که با پیشنهادی که توسط برخی از دوستان در خبرگزاری شبستان و خبرگزاری وفا صورت گرفت، امروز میزبان جمع کثیری از خبرنگاران زن هستیم.
وی افزود: زنان در عرصههای مختلف مطبوعات و دانشکدههای خبر رشد و حضوری فعال دارند که ما برای تقدیر و تشکر از آنان این جلسه را برگزار کردهایم که جلسه دیگری نیز با حضور ریاستجمهوری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: امروز رسالت خبرنگاران باید رنگ و صبغه الهی پیدا کند و اگر این روح الهی در فعالیتهای آنها حس شود، فعالیت آنها به گونهای متمایز خواهد بود، عزت به سراغ آنها میرود و آنها را از بیراهه رفتن نجات میدهد و سخن آنها را ارتقا میبخشد و ماندگار می کند.
حسینی با توجه به آیه 10 سوره فاطر عنوان کرد: تنها سخن گفتن کافی نیست کلمه طیبه به درخت تنومند و تناور و ریشهدار تشبیه و استوار شده است، و امروز بعد از گذشت سالها کلمات امام هنوز برای ما تازگی دارد. شما خبرنگاران هم اگر گزارش، کلام و سخنتان مصداق کلمه طیبه باشد و نیات الهی در آن وجود داشته باشد، همیشه تازه و مورد قبول است و خداوند نیز ثمرات خود را شامل حال آن خواهد کرد.
در ادامه، وزیر فرهنگ از حضور آمنه بهرامی تقدیر و تشکر کرد و گفت: خبرنگاران باید در ترویج فرهنگ اصیل کمک کنند، چرا که ایرانیان همواره به مهربانی و مهرورزی شهره بودهاند، بنابراین جا دارد ما امروز به جای تنش و کینهورزی مردم خود را به سمت مهرورزی و عشق هدایت کنیم و یک فضای منطقی در جامعه به وجود آوریم به ویژه که در آستانه انتخابات قرار داریم و فضای جامعه باید معقول و منطقی باشد.
وی با بیان اینکه امروز ما تحت تأثیر امواج مختلف هستیم، بنابراین باید کار مضاعف انجام دهیم، گفت: اگر میخواهیم کار مضاعف انجام دهیم و پاسدار ارزشها باشیم باید تلاش خود را دوچندان کنیم. دیروز مقام معظم رهبری حرفهایی داشتند که در ارتباط با خبرنگاران بود و نکته مهم حرفهای ایشان در این بود که باید واقعگرا بود و نقاط مثبت و منفی را بیان کرد نه منفیگرای مطلق نه مثبتگرای مطلق، باید بر اساس واقعبینی حرکت کرد تا اعتماد مردم جلب شود. اگر اخبار و مطالبی گفته شود که از واقعیت بهرهای ندارد ارزشی نیز ندارد.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری همچنین بر این باور بود که باید از رفتارهای قبیلهای نیز باید اجتناب کنیم، نه اینکه کسانی که همفکران ما هستند را مورد مدح و ستایش قرار دهیم و آنها که همفکر ما نیستند را مورد انتقاد قرار دهیم، در واقع ما باید به عنوان خبرنگار روحیه وارستگی و آزادمنشی را در خود تقویت نماییم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره صندوق حمایت از هنرمندان و روزنامه نگارن تصریح کرد: صندوق حمایت از هنرمندان و روزنامهنگاران نیز در حال حاضر هیچ محدودیتی ندارند و یک سامانه اطلاعاتی نیز تشکیل شده که خبرنگاران فعال خودشان میتوانند مستقیم در این سامانه ثبتنام و فعالیتهای خودشان را در بانک اطلاعاتی ثبت کنند تا ما پیشینه کار آنها را داشته باشیم.
وی همچنین درباره الحاق خبرگزاریها به قانون مطبوعات گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات بر خبرگزاریها هم نظارت خواهد کرد و آییننامه حرفه روزنامهنگاری نیز تنظیم میشود. قانون مطبوعات نیز در برنامه پنجم ملزم است که تا پایان امسال نظام جامع رسانهای را تدوین کند که در حال حاضر نخستین لایحه آن تدوین شده و تقدیم دولت شده است.
وی در پایان گفت: امیدواریم با همت و عزم راسخ مسئولان در راستای چشمانداز 1404 به جایگاهی دست یابیم که هدف این چشمانداز است. این چشمانداز یک آرزو و آمال دستنیافتنی نیست و ما باید با همت مردم و رسانهها به این مهم دست یابیم.
خبر خوب برای تعالی نوع بشر است
در ابتدای این مراسم، محمدزاده، ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: عالم امروز بدون خبرنگار قابل تصور نیست چرا که جهان امروز جهان خبر است.
وی ادامه داد: امروز که به مناسبت روز شهادت شهید صارمی دور هم جمع شدهایم تا روز خبرنگار را ارج بنهیم باید به رسالت خبرنگار به عنوان قشری زحمتکش اهمیت بدهیم و بدانیم که خبر خوب برای تعالی نوع بشر است و مشکلات خبرنگاران را نیز دریابیم.
وی افزود: برخی از مشکلات خبرنگاران ذاتی است اما دستهای از این مشکلات عارضی هستند که امیدواریم سال به سال بتوانیم این مشکلات را کاهش دهیم، از این رو تمامی پرسنل وزارت فرهنگ و ارشاد تلاش میکنند تا در این زمینه گامهایی برداشته شود و برنامههایی نیز در دست اجرا داریم.
خبرنگاران زن ما را دنبالهروی حضرت زینب (س) هستند
در ادامه، گروه همسرایی طاها به اجرای برنامه پرداخت و سپس مریم مجتهدزاده، مشاور امور زنان و خانواده ریاستجمهوری ضمن تقدیر از زحمات خبرنگاران گفت: روز خبرنگار روزی است که در آن از زحمات و تلاش خبرنگاران تقدیر و تشکر میشود اما ما باید مشکلات خبرنگاران را بدانیم و برای آن برنامهریزی داشته باشیم که در این راستا من پیشنهاد میکنم نماینده ویژه وزیر به همراه 10 تن از نماینده خبرنگاران در جمعی با حضور ما درباره مشکلات خبرنگاران پرس و جو کنیم و تلاشهایی در راستای برطرف کردن آنها داشته باشیم.
مجتهدزاده همچنین از خبرنگاران زن تقدیر و تشکر کرد و گفت: وظیفهای که بر عهده شما به عنوان خبرنگار است وظیفهای با اهمیت و خطیر میباشد و این وظیفه محدودیتهایی را نیز برای قشر خبرنگار ایجاد میکند.
وی در ادامه خبرنگاران را دنبالهروی حضرت زینب (س) دانست و خاطرنشان کرد: اگر حضرت زینب (س) نبود واقعه عاشورا ثبت نمیشد، بنابراین ایشان با تعهد به رسالتشان پیام عاشورا را منتقل کردند، بنابراین امروز ما اینجا جمع شدهایم تا هم رسالت خبرنگار را گوشزد کنیم و هم به مشکلات آنان رسیدگی نماییم.
وی همچنین ادامه داد: ما امروز در سیامین سالگرد شهید کاظم اخوان هستیم و همچنین روز خبرنگار مصادف است با سالروز شهادت شهید صارمی که توسط نیروهای افراطی طالبان به شهادت رسیده و این جالب است که شهادت نیز در مکتب اسلام شادیبخش است.
مشاور امور زنان و خانواده ریاستجمهوری تصریح کرد: شغل خبرنگاری ادامهدهنده رسالت انبیاست، انبیا وظیفه داشتند حق را بیان کنند و در این راستا شکنجهها دیدند و بدون کوچکترین خستگی طی مسیر کردند. خبرنگاران نیز در صحنههای مختلف دفاع مقدس از خودگذشتگیها نشان دادند و اگر خبرنگاران نبودند چه کسی این صحنههای تأثیرگذار را به تصویر میکشید و به ما منتقل میکرد.
مجتهدزاده با بیان اینکه خبرنگار زن امروز باید دقیق و هوشیار باشد و واقعیات را بیان کند، گفت: خبرنگاران نباید از وظیفهای که دارند تأسی کنند بلکه باید به شیوه تهاجمی و نه منفعل با برخی از جریاناتی که امروز در مورد ما توسط کشورهای غربی صورت میگیرد وارد میدان شوند چرا که امروز زنان در جمهوری اسلامی بسیار مورد هجمه قرار گرفتهاند .
وی تصریح کرد: رسانههای غربی تبلیغات علیه زنان در ایران بیان میکنند که زنان و دختران در کشور ایران در شرایط بد در زمینههای مختلف قرار دارند حال آنکه امید به زندگی در زنان، وضعیت بهداشتی،ورزشی، تحصیلی نسبت به مردان بهتر است. امروز 61 درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی ما را دختران و زنان تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: بسیاری از زنان ما در راه عقیده خود به شهادت رسیدهاند. در صدر اسلام سمیه در راه حفظ و عقیده به شهادت رسید و این نشاندهنده مشارکت زنان در سیاست است. اسلام حتی حق حضور در صحنههای سیاسی را نیز برای زنان قایل بوده است، بنابراین ما نباید تسلیم و تابع سیاهنمایی رسانههای غربی باشیم.
وی ادامه داد: در دولت نهم و دهم دغدغههای زیادی در حوزه زنان وجود دارد حتی امنیت زن در خانه و خانواده نیز مورد توجه قرار میگیرد. زنان انقلاب در عرصههای مختلف رشد کردهاند و حضور خود را به اثبات رسانیدهاند تا آنجا که میتوان گفت زنان در جمهوری اسلامی حرفهای تازهای برای گفتن دارند.
وی خاطرنشان کرد: امروز اگر یک مسئلهای در حوزه زنان و مشکلات آنان اتفاق میافتد رسانههای غربی آنقدر آن را بزرگ میکنند و تبلیغات علیه ما راه میاندازند تا ما را برخلاف آنچه که هستیم جلوه دهند و بنابراین ما نیز نباید بیتفاوت عمل کنیم و این وظیفه خبرنگاران زن ماست که هوشیار و دقیق خبرهای مختلف را رصد کنند و پاسخی بجا بدهند.
وی در پایان گفت: رسالت حسینی و زینبی ما همچنان ادامه دارد و همچنین وعده داد که بعد از ماه مبارک رمضان در یک فرصت سه روزه خبرنگاران حاضر در این مراسم با همکاری نهاد زنان ریاستجمهوری به زیارت امام رضا (ع) خواهند رفت.
گفتنی است، مراسم تقدیر از خبرنگاران امروز دوشنبه 17 مرداد با همکاری برگزاری شبستان ، خبرگزاری وفا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر امور زنان ریاست جمهوری در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما