رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم اظهار کرد: آئین های مذهبي که از گذشته به ارث رسیده است بخش مهمي از فرهنگ مردم منطقه است.
وی با بیان اینکه آگاهي و شناخت كافي در خصوص گذشته نقش بسيار مهمي در تقويت فرهنگ ملي و هويت دارد، ادامه داد: بدون درك صحيح از سنتهاي گذشته نمي توانيم به خودشناسي برسيم و همین امر نشان دهنده ضرورت ثبت مراسم آیینی مذهبی است.
علیزاده تاکید کرد: مراسم مذهبي علاوه بر اينكه به سلامت فرد كمك شاياني ميكند براي حفظ سلامت جامعه نيز ضروري است.
وی ادامه داد: به همین منظور این اداره کل تا کنون نسبت به شناسایی و ثبت 11 آیین عاشورایی در فهرست آثار ملی کشور اقدام کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه این آیین و مراسم های مذهبی میراث ناملموس استان گیلان در ماه محرم است اذعان کرد: نخستین مراسم مذهبی، « تعذیه در دیلمان » است که اسفند سال 88 با شماره 41 به عنوان میراث ناملموس در فهرست ملی کشور به ثبت رسید.
وی ادامه داد: مراسم چهل منبر به شماره ثبت 415 ، کرب زنی به شماره ثبت 682 و یازدهم روز رودبنه به شماره ثبت 683 سه مراسم سنتی شهرستان لاهیجان در ماه محرم است که در فهرست اثار ناملموس کشور ثبت شده است.
علیزاده با اشاره به مراسم تعزیه ضیابر تصریح کرد: مهمترین این تعزیه، تعزیه سنتی مربوط به روز عاشورا است که یا حضور حداکثری آحاد مختلف مردم در ضیابر برگزار می شود.
وی افزود: این مراسم سنتی که مردم از مناطق مختلف کشور و استان برای شرکت در این مراسم معنوی شرکت می کنند دی ماه سال 90 با شماره 416 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: مراسم علم واچینی به شماره ثبت 106، آئینی و مذهبی تاسوعای آقا سید شرفشاه دارسرا به شماره ثبت 684، مراسم تَشت برکرده (تشت گذاری) اسالم به شماره 685، مراسم چهل علم گیلان به شماره 686، مراسم هفت کوگاه گیلان به شماره ثبت 687، نظام مدیریت سنتی مراسم عزاداری دهه اول محرم در ماسوله به شماره 688 از دیگر آئین های مذهبی گیلان است که به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور جای گرفته است.
نظر شما